Носење на бебето во слинг или марама

Discussion in 'Бебе' started by Unique.chick, Oct 5, 2012.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Од кога во кенгур/слинг марама

Јас ќерка ми не ја ставав во ќенгур,ниту во слинг марама ,а помислував да купам,ама таа не беше плачлива т.е. не бараше да ја држам во раце , си спиеше кај и да ја ставев и си викав зашто па да ја учам на кенгур потоа може и кога ќе потпорасне да ми бара во раце. А мислам дека не с екористат долго поготово кенгурите тоа е максимално до 5-6 кг бебе , иако на нив пишува и до 9 , мислам дека нема шанси , не е добро за кичмата баш :)

2. Delgadina

Delgadina Популарен член

Бебушка ја ставам во марама од 30 дена :) Боба марама и еве 10 ипол месеци уште ја користиме. Многу лесно се смирува во неа и се радува кога се гушкаме во марамата. :inlove:

3. meU

meU Популарен член

Над 5м е, ако сакаш за најточно да измерам???
    Материјалот е растеглив со што дополнително се добива на еластичност, должина. Со обичен крут материјал нема да може да се направи

captivating and Serafima like this.
  4. Chupe

Chupe Популарен член

Каде низ Скопје може да се најде слинг марама, ке одам на повојница, па младата мама сака тоа да и однесам :)

5. ZojaP

ZojaP Истакнат член

bebesling
    gi ima i na facebook vidi gi

6. kallias

kallias Популарен член

Од колку месеци може да се става бебе во кенгур?

7. mariz

mariz Форумски идол

Jas go stavav na 2m vo kjengur sto e od 0+ meseci, zavrten nakaj mene i si imase potpora na glavceto :)

kallias likes this.
  8. macunka

macunka Истакнат член

Сакам да си земам слинг марама,е сега не знам каква бидејќи има различни,бебеушка ми е еден месец?

9. DigY

DigY Популарен член

јас ја купив во сити мол,карши бејби блу (лице у лице се) на попуст 4000. се користи до 15 кг, има и различни позиции.

macunka likes this.
  10. Anna***

Anna*** Истакнат член

Имам кенгур ама кога го носам во него бебето многу напред ми е подадено, не е залепено за мене и ми мрда лево десно, а скроз ми се затегнати рамките. Дали е до моделот? Доколку купам марама ке можам ли да го носам поудобно?

11. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Ja kupiv matamata do sega nitu ednash ne uspeav da ja namestam gledam tutorijali i koga i da go stabav sin mi mislam ke padni :) plus bebeto e golemko jas slabicka ne znam do sto e ama to e :)

Anna*** likes this.
  12. Anna***

Anna*** Истакнат член

И јас се мислам дали е до тежината. Има околу 8кг

13. marial

marial Активен член

Мами, ние за некој ден 7+ откако се стопли стартувавме со шетање ама некако ич не сакаме количка, пола пат внатре, па малку плачење и си се враќаме со една рака в раце, со друга ја туркаме количката. За марама не сме, се мислам дека нема да знам да ја наместам и нема да ми биде практична за употреба. Се мислев за кенгур, не знам дали ќе сака внатре, аа мора да пробам :). Ај ако може некоја мама нека ми препорача некој модел на кенгур од кој е задоволна. Што викате за овој, нешто меѓу кенгур и марама е

http://www.bebehome.mk/Кенгур-сив-Wallaboo/

14. ZojaP

ZojaP Истакнат член

BOBA 4G 25 meseci sme i uste se nosime vo nea :) do 25 kg e (4 godini) .Gi ima vo bebesling . Raat sum so nea i koga odime na planina i na odmori posto mn cesto ne saka da odi saka vo race . Duri i spie vo nea duri nie si setkame :)

15. marial

marial Активен член

Фала ти многу на препораката, баш ќе ги видам деновиве. Се надевам и нас ќе ни заврши работа :)

16. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Мајки ја прочитав темава горе доле цела, значи бебе во кенгур од 3 месеци може слободно да се става, и читам дека до максимум 9/10 кг ?
    Ваши искуства колку е практичен, се мислам дали да купам?

17. ZojaP

ZojaP Истакнат член

Марамите и носилките со од 0+
    Разгедај ги во бебеслинг
    Ние количка не сакавме па само носилка користевме и уште ја користиме 28 месеци сме . Носилката до 4 години е .

Lady*Bug likes this.
  18. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Мамички можеби е малку глупаво моево прашање, но морам да ве прашам доколку знаете. Синко ми е скоро 3 месеци и во кенгур ужива дур е. Спие најубаво кога е во кенгур. Е сега прашањето ми е : дали може да му направи мака некоја кенгурот на јајцињата и куренцето ? Знам смешно е прашањево, али кога и да е во кенгур го мислам да не го притиска доле, да не му направи некој проблем на јајцињата итн. Доколку некоја знае ви сакала да ми одговори. Заборавив ортопедот да го прашам кога бевме на неполни 2 месеци на контрола. Све си е океј со синко и ортопедот сам ни кажа дека слободно можеме во кенгуров уште од 0+, ама ова не го прашав што ве прашувам сега и во последно време не го ставам ос трав да не го притиска или да не му направи самиот кенгур нешто на јајцињата :)
    го имам овој кенгур Baby Bjorn од Швајцарија поклон од другарка.
    https://www.google.com/search?biw=360&bih=310&tbm=isch&sa=1&ei=g_lHWcbMDITqUun3gdAM&q=baby bjorn carrier&oq=baby bjor&gs_l=mobile-gws-img.1.0.41j0l4.34426.38552.0.39456.11.11.0.0.0.0.507.2572.0j4j6j5-1.11.0....0...1.1j4.64.mobile-gws-img..2.9.1884...0i67k1.ytPio5qnluU#imgrc=_

19. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се одлучивме за кенгур на бебе конфорт, денес купивме, мислам дека не згрешивме. Некако не сум за марами, кенгуров мислам ќе го износиме, затоа земав и малку поскап, за да ми биде удобен и на мене односно грбот мој :)

Искрено не сум стручна за најточен одговор, ама се нешто у позадина ми кажува дека нема ништо да им биде на нашите синчиња, еве јас купив денес кенгур исто па пламирам да го користам. Ако било нешто страшно од носење машки деца во кенгур до сега ќе било означено како проблем, за кој јас до сега немам слушнато. Единствено можеш да намалиш со ставање во него подолго време.

Last edited by a moderator: Jun 20, 2017
  20. MiAmor

MiAmor Популарен член

Lady*Bug
    Колку го земавте кенгурот и од колку до колку месеци се користи,јас имам еден се носи на страна и страшно ме боли грбот,а попрактично ми е во кенгур да ја носам отколку во количка