Извини што ќе те испозамарам ама стварно немам искуство со носење бебе во кенгур, еве видео од кенгурите:
Не ми го отвара . Ако е од овој од Сејфти, го видов, мислам дека е ок (пак куклата не ја местат убаво при forward facing, нозете не смеат да висат). Иначе немам ни јас некое искуство, реално, ама има на фб една група Babywearing 101, можеш таму да најдеш и препораки и совети општо за носење на бебе во слинг/кенгур.
Фала ти многу тешко и дека продавачката ќе знае да објасни како се мести ќе мора сама да се снаоѓам , баш ќе проверам на ФБ, фала уште еднаш
До кога го носите во кенгур? Јас одамна не сум пробала, а сакам деновиве да го прошетам така. Ама има скоро 10кг не знам дали би можела да го носам
Што е подобро и побезбедно за развојот на бебе кенгур или марама? И препорака од каде и каков модел за од 0 месеци. Ги гледав марамите во Elo, ми одгпвара цената но не знам дали се добри Ии на што треба да обрнам внимание при изборот?
Истата дилема ја имав јас , ја решив така што добив на подарок кенгур земен е од Bebe home, ортопедот ни кажа дека може да го користиме, јас го користам некаде после 40 дена,тогаш ни го донесоа, сега има полни 3 месеци. За мене е ок ми врши работа.
Што е подобро за развој не знам ама јас од марамата аир не видов. Само еднаш ја ставив, и не сакаше. Маж ми еднаш дур се изврза, бебе прекина да плаче. Мене ми ја купија поклон, кога видов дека е 4000, ќе си барав поасален поклон за тие пари. Кенгурот ми заврши работа кога имаше грчеви 2 нед и сакаше движење, ја ставав по дома ја носев.
Дали може искуство и мислење за носилката. Пишува до 11 кила, горе долу може до година, но како ви гледа, дали е добра за позиционирање и практична за летово. За 1 недела прави месец и сакам да почнам да го носам.
Да не зема случајно? И јас би сакала да ја земам оваа, ама не знам колку е практична и дали се исплати за тие пари.
Не ја зедов, земав слинг, и мислам дека не згрешив. Слингот го користев пред да почне топлово и убаво му беше. Сега на жешково во ништо не е да го ставам, многу се поти.
Фала Кој слинг го зеде и дали се мести лесно? Многу комплицирано ми изгледаат тие и страв ми е дали ќе знам да го наместам во правилна положба во слингот.
Го нарачав од Ело. Местењето е лесно, имаш инструкции со самата марама, не е многу комплицирано. Викаат дека во слингот е поправилна положбата отколку во носилка, и затоа може и од раѓање, мене многу ми помогна после првиот месец кога имаше грчеви малиот.
Јас го имам, 2 пати го користев само. Реално не го ни осеќав на мене, стварно убаво легнува на тело, има поддршка за главата. Ама ете немавме потреба од кенгур, повеќе користев количка
Женски дали некоја користела кенгур после царски рез? Живеам на високо немаме лифт во зградата, и мислам дека побезбедно би се чувствувала со кенгур, бидејќи нели не смеам да кревам тешко, во смисла на транспортер.
Мене ми е само да го искористам по скалите, додека се симнувам и качувам, инаку знам дека во никој случај не го препорачуваат.
А со марама да пробаш? Јас не сум користела до сега, ама вака знам доста што ја користеле и како кенгур Од тие специјални слинг марами, вакво нешто.
Има анатомски кенгури,каде што нозете им се во позиција на буква М,или тн. ергономски носилки, прогуглај... Овие обични/ефтини не се препорачуваат,меѓутоа ако ти е само за по скали надолу воопшто нема да му пречи,тоа се 10минути максимум...