По глупаво нешто - здравје. Не сакам да навредам никој ама по глупаво нешто нема. Кога ќе видам деца мали завиткани со крпи ми доаѓа да им ја извадам пред сите..
Не знам дали си верник. Ако си, ќе ти се свиѓа да ти забранат да носиш христијански алка и ланче во јавност? Или ако не си, ќе ти се свиѓа ако му забранат на некој верник од твоја фамилија или пријател?
давам мое мислење,а далеку сум од фактор,тоа е лично мој став верник сум и со крстот на гради шетам ,да
Мислење треба да имаш за тоа ти што носиш и каде го носиш, а не друг дали ќе носи надвор шамија или не. Да ми е вашето себеценење и време да имам слобода за мислење за туѓи избори
Ако си верник ваљда знаеш што пишува во библијата дека физичката убавина не треба да се истакнува до пред 100 години и нашите баби носеле шамии за да не привлекуваат внимание на манијаци. Ама излеа си верник само на папиру штом зборуваш вака за религиски обичаи на други народи што тебе на никаков начин не те тангираат.
Тогаш зошто и мажите не носат хиџаб? И тие може да привлечат некоја жена со својата физичка убавина. Носењето на хиџаб е пример за дискриминација на жените.
Ако имаш малце познавање би требало да знаеш како се облекуваат мажите муслимани не кај нас туку во арапскиот свет. Да и мажите носат хиџаб тоа им е dress code нема тука никаква дискриминација на жените туку акт на скромност и понизност пред бог и непровоцирање на спротивниот пол преку облека и физички изглед
Ниту еден маж во арапскиот свет не носи хиџаб. Очигледно имаш неточни информации. Како нема никаква дискриминација? Ова е исто со сфаќањето "ако излезеш облечена во фустанче, провоцираш мажи, ако те силуваат, ти си виновна".
Пишаново немаше да е толку лошо ако не спомнеше "да не привлекуваат внимание на манијаци" Инаку за покривање лице во јавност што мислиш?
Јас лично сум против хиџаб и покривање на лицето, немам ништо против муслиманите нивни обичаи нивни начин на живот тука не им се мешам инаку религиски гледано добро е луѓето да се облекуваат скромно и пристојно, да не привлекуваат внимание со облеката независно дали се работи за машки или женски човек со достоинство не треба да истакнува физичка лепота и да си буста его на таков начин човек се гледа колку тежи духовно и морално не според тоа како се облекува и изгледа.
@ZAHRA Najıskreno da tı kazam, mazıte ım bea epten lıcni Crnomanjastı, jakı crtı, bradı ubavo oblıkuvanı A arapkıte pak.. preubavı zenı navıstına