Abe glupostı Rabotam momentalno, neam vreme ınache bı otvorıle golema dıskusıja. I da, ı nıe Muslımankıte setame rabotıme oblekuvame shto sakame, zaostanatı ne sme bash naprotıv
инаку тука мојата најдобра пријателка ми е муслиманка,турчинка од Истанбул која ја сакам како родена сестра и двете сме различна религија,а сме многу слични,дури и исти во идеологии,сваќања,начина на живот
Зависи во каква околина, во која држава се растени. Во нативните се поконзервативни, во други држави... зависи во која.
најужасни и најрадикални се во Саудиска Арабија,тој дел ,страшно..затоа и никогаш не ме привлекувал Дубаи,град на шеици и елитна проституција,а инаку радикални закони хахахс кој контрас ауууу
Sho zborıte zıtı se Sekako deka da za Dubaı ı toa ı se nosı na 40stepenı zamıslı ı po kupacı se banjame Boze sacuvaj sto se nema da vıdam na forumov
Za Iran Irak ı Saudı Arabıja ne znam, jas mozam da tı kazam za Balkanov za Muslımankıve za tamu voopsto ne znam ı toa tamu sto se pravı nıtu jas ne go podrzuvam A za Dubaı sıgurno kje stavam slıka vo Modnı pa od tamu ke vıdıs kako se oblekuvame
Е па за нив е темата колку што разбрав според првото мислење. Немаат таму таков избор дали да носат хиџаб или кусо.
Па и на Балканот има многу од муслиманките кои се форсирани за да носат хиџаб, ретко која носи од желба. На плажа, мажот нормално по купачи, жената, замотана во чаршафи. И иронијата да е поголема, тој истиот идиот кој ја тера жената да носи хиџаб, гледа во други жени.
Tocno, no celo vreme na forumov se potencıra opsto za sıte Muslımankı.Kako sme bıle zaostanatı neızıvenanı.. Patem ımav drugarka Katerına,pred edno 6-7godını premına vo Islam. I sto sea ? Lugje ıskreno ste vıdele lı barem na slıka kako se oblekuvaat ı setaat turıstı vo Dubaı?
леле на Балканот,тука во Копенхаген врие такви летен период на плажа,а спрема нив данкињиве топлес и тоа жени од 50+ години
Па да. Имаат правила и за туристите. Не е се така како што се претставува на форумот. Едно од правилата е да се носи облека која ги покрива рамената и колената.
Ne sekako sı nosıs tı sto sakas.. Cek da tı pokazam Не секако, еве пр од ресторанов кај што имам резз како се носат..
Who cares како се облекуваш ти и кај ќе шеташ, темава има многу подлабока позадина и твоево игнорантско однесување и смешкање е непотребно. Наместо ко жена да бидеш солидарна со сите што имаат проблеми поради (не)носењето хиџаб ти се мајтапиш.
Не сметам дека се заостанати, туку принудени на нешто заради верата. Почитувам ако носат од сопствена волја, се носи и во црква во христијанството, ама не да се убивани ако се гледа еден сантим коса од полиција специјално за проверка на хиџаб. Јас мислев дека не постои тоа повеќе дури не слушнав за убиствата. Државите се заостанати.
A who cares ти па што мислиш? Се знаете вие бреее Читај поубаво, за Муслиманите на балканов пишав за тоа што се дешава во Саудиска ни јас не подржувам.