Pa ti kazav, Iran e daleku od Islam. Nikako verata ne kazuva da se ubiva nekoj, a pa zenski pol nikako, na nikoj slucaj. Ako sakas da znaes nesto za islam i islamski pravili, za hijab i dr, citaj kuran a ne sto pravat vladite na odredeni zemji. Za slucajot na dubai ne sum citala ne sum slusnala i ne sakam da komentiram oti nema vrska so verata i hijabot, da grev e predbracniot seks ama toa e za nas muslimanite, koj saka od nas ja pocituva koj saka ne, a na drugive nema sto da mu spreci, pred gospod ke odgovarame.Vo dubai neka sudat pravilno ( "kako kaj nas" ).
Па за вас муслиманите е грев ама државата едноставно се води по истите правила и ги прави закони. Државата само применува тоа што прави исламот.
Epa stom u dubai e grev da imas predbracen seks neka ne idat po miljoni turisti. Pravilata i zakonite na edno islamsko zemjo ne go odrazuvaat verata, svegde ima nepravda, ne pocituvanie na zakonite, otstapuvanja.. Islam ne e vinoven za zloto na muslimanite i islamskite zemji
Нацизмот не бил крив за однесувањето на Хитлер Исламот сам не се донел, сам не се владее, сами не се напишале правилата.
Ovde imas pravo, sam ne se donel, edinstvena vera sto se donel od Gospod. a za pravilata ti kazev, nikoj ne gi pocituva kako sto treba, kako primer iran,nigde ne pisuva da se ubiva zensko poradi hijab.. Primer Vatikan, Biblija e zakon no mnogu losi stvari se slucuvat...
Ама што се замарате со тоа која што носи на глава? Гледајте што носи под глава и во душата, е тоа е мерило за нешто. На глава и круна носат па не се ништо посебно и повредно или подолно од некоја со хиџаб. Многу сте отруени со незнаење и верски фанатизам и омраза, ама пред се незнаење. Читајте малку, дружете со различни од вас, проширете видици и хоризонти за ваше добро. п.с. Убиства, опресии, малтретирања горе пишаа силувања во ниедна држава, помеѓу ниедна вера поточно припадници на некоја верска исповест не поддржувам.
Доста со вакви глупости Трајко ќе изводел жена, аманте се читате што пишувате Ете отисок од прст пример ќе проверат што е идентификационен код во цел свет, Трајко да не раката на Стојка ја шета испод облеката а? Зошто па да нема рамноправно и еднакво вработени жени во сектор безбедност, на шалтери по банки итн. Само мажи ли смеат таму да работат и проверуваат? Ич не размислувате понекогаш кога трескате глупости. Од почит така се носат и тоа замисли не сите, во некои земји имаат право на избор што и како ќе ставаат на глава.
Како на камера ќе знаат кој е? Што правиме ако нема жена на смена во моментот? Ако изврши криминал, како ќе биде препознаен и опишан на полицијата? Убаво направија некои земји што забранија покривање лице, заради безбедност нормално.
Ама тоа е лично мислење на една особа, не значи дека кореспондира со како е навистина. Тој на власт сам нема да се стави, лошо е што радикализирана групација со ваков наратив ќе стои зад него. Ете тоа е опасното кога се превртуваат и замаскируваат фактите со небулози и кога би се злоупотребувале на ваков начин на кој наговестуваш дека е можно. Најубаво да не е возможно, ама...
Ќе има, на секоја смена маж и жена. Направија, многу напредни земји отруени со нивни верски фанатизам само да разгоруваат страсти и отвараат нови жаришта на раздор меѓу народот. Ја знаеш раздели па владеј? Е така, раскарај ги луѓето и јади си пуканки додека очи си вадат за тоа која што носи, каде да носи и каде не.
Замисли си наставничка на помали деца и доаѓа некој(а) покриен(а) од глава до пети да си го земе детето. Го даваш и појма немаш кому си го дал детето
Ти замисли си. Мене ми е јасно како ќе знам Ти во образование да не си па не те бива да функционираш во него кога поставуваш вакви детски прашања? п.с. Реторичко прашање е само, да не ме затрупаш со вакви вербални затепувања ама како, ама ова, ама она
Има еден социјален експеримент на јутуб, рандом дечко со кутре им приоѓа на деца и им вели дојди да ги видиме другите кутриња и тргаат со него. Вака бетер ќе го излаже некој.
Аааа гледаш како убаво си знаеш дека не се опасни жените со хиџаб дека било каде и кога и личност што му се гледа лице може да наштети.
Со лице можеш да го идентификуваш и пријавиш, барем да опишеш некако. Со лице може некој друг да го познае. Може камера да сними. Без лице како? Без лице што се гледа бегаат од одговорност. Толку не ти сече што е проблемот?