Како да кажеш - не треба да го критикуваме нацизмот само зашто Хитлер бил лош. Исламот го носат и одржуваат луѓе. Некои правила кои се променуваат и се нарекле ислам. Патем баш зашто е религија, цел систем, услева да опстои со години толку стабилно. Да беа некои локални будали одма ќе се справевме. Еве како што кажа Лела поназад.
а кој ја нападна целата религија? добро шо ви се дешава на поедини не сфаќам? имате некој проблем со читање, со резонирање? прочитај 10 пати ако не си сфатила од прва. Или прашај дали ги напаѓаме сите. не знам кои работи не ви се јасни. ја пример позади јасно пишав: Види, ако сум ја против нешто, тоа си е моја работа. Ја до смрт нема да поддржувам хиџаб и остали монтажни облеки, пошо ми немаат потреба и поента. тоа не значи дека не го почитувам Исламот ко Ислам. И ја самата сум христијанка, и сум крштевана и верувам во Господ итн.. ама и јас не се слагам со некои работи од Библијата. Пошо и Библијата и Куранот се напишни пред поише од 2000 години и пак не ти е јасно кој е мојот проблем и со шо е? ако не ти е јасно, после волку очигледно мислење, не е проблемот у мене и моето мислење, туку у тебе и твоето резонирање. И јас за тоа не сум крива за да ми реплицираш како глобализирам па гарант гола шетала со цицките надвор, сама си го барала. Да се замотала, немало да биде силувана пошо нели, така машкото око не го привлекуваат. Абе на нив им е сѐ смислено. На нас христијанките шо ни е сѐ дозволено, ние сме си криви
Ne, mene navistina ne mi e jasno, zatoa odgovori mi. Dali ako zhenata ne se chuvstvuva seksualno zadovolena od svojot mazh ili toj ne mozhe da ja zatrudni, dali mozhe da zeme ushte eden? I ako chitame kvazi portali, citiraj gi tuka ajetite za da vidime shto navistina pishuva.
ама тоа не е можно да се деси, пошо нели мажот ѝ е надреден на жената. Гарант во кревет се Камасутра на две нозе, и плодност до миле воље. Ние сме грешка на природата. Men stand superior to women in that God hath preferred some of them over others како може супериорно маже да е неплодно, хехе
Па тие квази портали не се квази туку онлајн куран за луѓе што го немаат дома. Извадоци се, никој не ги измислил.
Има право и може да бара развод во двата случаја ако е незадоволна и ако не сака да одржи брак со мажот без деца, ако она не сака да посвои дете, исто и ако она сака а мажот не сака да посвои дете.Да земе уште еден не може, нели тоа и кај вас го нема?Тоа што мажот може да има повеќе жени е највеќе кога биле војни и за да ги заштитат вдовиците и децата сираци.А сега земаат некои што се многу богати како шеици, некои жени сами дозволуваат и го тераат мажот да земе уште една жена некој маж прифаќа некој не.Има и жени каде што не дозволуваат мажот да има уште жени. Различни ситуации има.
Muškarci vode brigu o ženama zato što je Allah dao prednost jednima nad drugima i zato što oni troše imetke svoje. Zbog toga su čestite žene poslušne i za vrijeme muževljeva odsustva vode brigu o onome o čemu trebaju brigu voditi, jer i Allah njih štiti. A one čijih se neposlušnosti pribojavate, vi posavjetujte, a onda se od njih u postelji rastavite, pa ih i udarite; a kad vam postanu poslušne, onda im zulum ne činite! - Allah je, zaista, uzvišen i velik Ете ти го истиот извадок што беше постиран претходно од наводно квази портал, само на твојот линк е на босански. Јасно си пишува кој е надреден, кој подреден, а уште појасно пишува дека жени треба да се тепаат кога се непослушни. А ти и понатаму можеш да си седиш со главата во песок како некој ној кога станува збор за третманот на жените во исламот.
Чекај не беше ти таа што пред некои месец дена пишуваше дека девојка си го барала што била силувана или претепана, кога искочила со постар од неа? Тука во мк, македонка? Зборувај ми за феминизам драга
Еден интересен феномен забележувам на темава жениве муслиманки со го бранат Исламот со сите сили дури иако не се согласуваат со се што пишува во Куранот дури некои од нив се и атеисти како што забалежав но сепак си ја бранат верата а не гледам нешто и да плукаат по мажите муслимани. Македончето како по навика секогаш плука по своето да се залагавме и ние вака за верата и нацијата и да си го браневме своето кај ќе ни беше крајот затоа не ми е воопшто чудно што пропаѓаме како нација нека ви послужат за пример жениве муслиманки на сите овде што плукате по Христијанството.
Не планираме да поддржуваме нешто што не деградира и дискриминира, а и патем како нација пропаѓаме заради фанатици и затупавени умови како тебе.
What does Allah say about hijab “O Prophet, tell your wives and your daughters and the women of the believers to bring down over themselves [part] of their outer garments. That is more suitable that they will be recognised and not be abused. еве и на англиски, ако не сфаќаат босански ха ха
Сеа ќе речат англиското не е точно Страшно е кога си пораснат со некоја идеологија која те манипулира. Потоа мислиш дека се е точно и во ред. Ете како што е примерот, жените се заштитени, во ред е да се деградира жената итн.