Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Носење хиџаб во исламот

Дискусија во 'Религија' започната од Directioner005, 20 септември 2022.

1. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.918
    Дали знаеш дека свињата го јаде својот измет и седи во измет?Да ама затоа под дејство на алкохол се случуваат сообраќајки,силувања,тепачки,убиства.

2. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Затоа во муслиманските земји нема тепачки, убиства, силувања :rofl::rofl::rofl:

На elimkd, teressa и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  3. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.343
    Допаѓања:
    11.926
    Ниту една религија не треба да се меша во општествено уредување, тоа се трудиме да го поентираме, не дека стриктно го напаѓаме Исламот.

Светот оди напред, еволуира, тие таму уназадуваат држава и народ со закони стари 2000 години.
    Нехумано е.

Пак ќе речам, имаме среќа што живееме во секуларна држава и имаме право на избор, зошто да не беше вака немаше сега на форум слободно да се изразуваме.

На WildMk, crimson, Vraloma и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    Pa dozvoleno e, zatoa shto zhenite se predmeti koi mozhe da se zamenat mnogu lesno.

На INNERBEAUTY и Just.do.it им се допаѓа ова.
  5. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Ова расипано е. Ќе земам ново.
    Ете така лесно, исто како предмети.

На Lady D ❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.653
    Допаѓања:
    39.406
    На Lady D ❤️, Just.do.it и Munchmallow20 им се допаѓа ова.
  7. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Ама на тој начин ги заштитуваат жените. Ти не знаеш.
    Колку попокриени, толку побезбедни.

На bertold и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  8. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    Se shto ke prochitash protiv taa religija ne e tochno. Vo tie zemji cvetaat rozi, zhenite se ramnopravni so mazhite od sekoj aspekt, nema siluvanja, nasilstvo i sl.

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MyMala

MyMala Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    2.073
    Bravo ej kakvi jaki teolozi ste..
    A zosto tolku omraza ?
    zasto ne diskutirate za hijab? Toa e temata neli? Mnogu off topic ste..
    I nie sme protiv stavanje hijab so sila, ili ubivanje zeni za bilosto, i islam kako religija e protiv takvo nesto.Islam strogo go zabranuva ubistvoto, ubivanje na zenite nikako za nikoja pricina.
    Hijab ne se stavi so sila, se stavi so volja, nikoj ne moze, ne treba, i ne smee da ti go nametne. Ako negde niz svet se ubivat zeni poradi hijab nemoj da pisuvate eve islam kakva religija e, eve islam so mu pravi na zenata..
    Niz celiot svet ima razni lugje, razni nacii, nekoj sa mnogu nazad, mnogu extremisti i tradicionalni, ima i razni sekti kako na primer Iran, tie sa Shia.
    Ne e tocno deka zenite nemaat prava, ne mozat da se omazat so koj sakat, se kupuvat ili prodavat so pari.Smeshno e da pisuvate vakvo nesto. Takvo nesto i ovde se slucuval pred nekolku godini, ile uste ima na nekoj dalecno selo.
    Da bevme do tolku ne educirani nemase da ima 2 bilion muslims i islam nema da bese fastest growin religion.
    Kuran ne dosol samo za 2023g. tuku za site vreminja, ne znaeme kako bil pred 1500 godini. Mnogu vojni i razni situacii imal i zatoa mazite imale 1,2,3,4 zeni,za da gi zastitat. Dobro sega sme moderni ima sfalerki.
    Koga ne si del od nekoja religija sve ti svuci cudno i loso.
    ne moze kuran i biblija da se razberat mnogu lesno, zatoa ima teolozi i sveshtenici, treba da se cita megju redovi..

На Vraloma му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.476
    Допаѓања:
    21.028
    Ај убивање не знам.
    Ама тепање поддржува,
    A тоа што се случува во Иран е само државно владеење на исламот.

11. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Дискутираме за хиџаб.
    Дискутираме за дискриминацијата на жените во исламот. Но, за жал кога ќе им укажеш дека е дискриминација, некои Муслиманки, членки тука, се служат со навреди и плукање по државата во која живеат се со цел да си ја надминат сопствената когнитивна дисонанца, уште повеќе несвесни дека се длабоко изманипулирани од муслиманските догми.
    Жалам, ама жената во исламот нема никакви права, жена=предмет.
    За една жена не е дозволено да има нормален живот, најчесто за неа одлучува сопругот. Ако не е послушна може да биде и тепана, ако не може сексуално да го задоволи мажјакот или не може да биде бремена, многу лесно ќе биде заменета како крпа. Ова рамноправност и почит е?!
    Исламот е најбрзорастечка религија затоа што еден маж има 4 жени. Тоа е и целта, да се размножуваат и затоа земаат што повеќе жени.
    КАКО МОЖЕ МАЖИТЕ ДА МОЖАТ ДА ИМААТ 4 ЖЕНИ ЗА ДА ГИ ЗАШТИТАТ?! Ова е најголемата небулоза во 2023.
    И да, може тешко е прифатливо за тебе, ама не сите мажи имаат швалерки. Ама те разбирам, мора да се тешиш со нешто кога твојот маж ќе легне до друга жена. Упс, мислев заштитува друга жена.

На crimson, KateKane и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  12. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.309
    Допаѓања:
    19.657
    Џабе се расправате кажав јас секој ќе си влече на своето. Го имам куранот дома му го има дадено оџа на свекор ми зошто ете сакал да го прочита чисто за да знае нели и за другите религии кој постојат. Баш ќе му кажам да ми го даде и пишете баш што точно сакате да знаете. Еве ќе сликам дирек читати, напишан е на босански ќе разберете сите.

На fbaby, Lady D ❤️, INNERBEAUTY и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.309
    Допаѓања:
    19.657
    Прогуглајте за Евреите ортодокс евреи, имаат многу сличности со исламот и тие носат марама за да ја покријат косата ама тоа го прават кога ќе влезат во брак. Е сега има една малце "чудна работа можат да носат перика врз својата коса и не мора да ја покриваат со марама но својата коса мора. Ако имате тик ток побарајте Miriam Ezagul. За свинското членката беше во право и во христијанството усвари е забрането свинско. Алкохол во исламот е забранет т.е забрането е вино за друг алкохол не пишува.

14. Vraloma

Vraloma Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    845
    Ова е жално, прежално, еве први впечатоци на сега видено.
    Зарем има некоја тука што ова го оправдува? Најдете некое мислење што вели вака треба да се облечени и третирани.
    @mssuniquee сакаше да каже дека има муслиманки на кои не им е одбивно носење на облеката за која објави слики. Видете кога тоа е нивна желба си е ок, ама ова погоре е навистина жално и покривањето тука е најмал проблем, она дообјаснувањето е ужасно:(

На Just.do.it и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  15. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.476
    Допаѓања:
    21.028
    Буквално постирав скиншот од онлајн куранот каде се вели дека жената треба да се покрива за да не биде напаѓана. А државна и законска имплементација на куранот е тоа што го гледаме во тие земји.

16. MyMala

MyMala Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    2.073
    Ja sve toa ti objasniv a ti pak istoto go pisuvas.
    Ja ti kazam deka ne e tocno deka nemaat prava, ti pak mi kazes deka nemat, kako da si del od taa vera.
    Ja ti kazev deka ne mozes da znaes kako bil pred 1500 godini, ne e isto da zivees sama so deca na vojna ili na nekoja druga situacija,i da zivees so musko.
    jas ti kazam deka ne mozes da go razberes kuranot samo so citanje, treba teolog da ti gi komentira ajetive, deka toj studiral za toa, isto taka treba i da gi citas hadisive na Muhammed ti pak po tvoe. Ok.
    I jas da zemam sega biblija da citam nesto nema da mi go fati mozokot pa kje idem kaj popot da mi go komentira.

17. Vraloma

Vraloma Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    845
    Aбе ај, луѓе на месечина се качија ова се прекршувала душава, блуд, муд...:rofl:
    Еволуира човештвото, еволуира психата итн. само у религијата све застанало у место.

За последново не ја оженил:rofl:, жени деца изгледаа како самохрани мајки, газат и градат пред себе ова да ти било готово крај на свет ако не ја оженел|(

18. MyMala

MyMala Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    2.073
    Zalno e,uzasno, sekoj musliman gi omrazi talibancite, ne e normalno

19. Vraloma

Vraloma Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    845
    Не сум дочитала стигнав до морализирањето за предбрачен секс и затруднувачки такоџе:D

Да за последнава реченица што да дискутираме, религиски догми кога стануваат закони тоа е.
    Велам јас најдобро да не постојат религиите ама напуниле 70+ сите со свеќа у рака...
    Не ме сфаќајте погрешно луѓево ги плаши конечноста на животот ама и тоа е дел од животот, терминален дел, а не правење мајмуни од себе ај сега ќе веруваме, а цел живот стоки биле.
    Ама ај, долга и наширока е:)

20. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Кои права ги имаат?
    Не смеат да се нормално облечени, исфорсирани се да носат хиџаб, мажот мора да го слушаат, ако не го задоволат или не се бремени, може многу лесно маженцето да си донесе 3 други жени.
    Не може сами да патуваат. Мора со придружба од мажот.
    Каде се овде правата?

На fbaby и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.