Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Носење хиџаб во исламот

Дискусија во 'Религија' започната од Directioner005, 20 септември 2022.

1. Космонаут

Космонаут Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    778
    Wow, толку многу ве интересира за другите животи, подобро е да ги гледате голите тела на луѓето нели, отколку жена што си ја цени својата приватност и својата религија. Секој со својот грев, тоа е

На MyMala, @ceci11, ZAHRA и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.476
    Допаѓања:
    21.028
    Абе нека влезе како сака во вода ама ако почне да се дави, нека си се снаоѓа сама.:)

На Just.do.it и Cvekarka им се допаѓа ова.
  3. Космонаут

Космонаут Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    778
    Не придонесува тоа за давење, каква логика има, плус ако носи вел нека се удави нели ќе ја оставиме

На MyMala, ZAHRA, Scott Weiland и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.476
    Допаѓања:
    21.028
    Зашто лабава и лелеава облека отежнува движење во вода. Со причина се нуркачките костуми тесни уз тело.
    А ако имаш мокра ткаенина на уста и нос, ти отежнува дишење јер воздух тешко проаѓа така.

Ко што на градилиште не те пуштаат без шлем, да возиш мотор без кацига или кола без појас или во работилница со големи машини со пуштена коса и лабава облека.
    Основни безбедносни мерки. Кој го мрзи да ги почитува, сам си е одговорен, јбг

На cresa-jagoda, Just.do.it, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Космонаут

Космонаут Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    778
    Не е од мрза тоа, од почитување на вера е, и верувај дека нема толку давења пошто е со лелеава облека, да било нешто лошо немало да го има во Куранот како наложено на луѓето

На MyMala, ZAHRA и Scott Weiland им се допаѓа ова.
  6. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    675
    Јас кажав дека секој си има право на свој избор и вера и религија и што и да е.Мојот муабет беше дека не подржувам НИКАКО што ги затвараат мали девојчиња.На што личи тоа што е тоа.Па дете е бре од 3-4 години тоа знае вера,господ,алах или незнам што.Мајка му и татко му можат што сакат да прават ама за дете сум против и многу се нервирам кога ке видам дете со шамија

На Tanjamm, Arjanit2021 и Космонаут им се допаѓа ова.
  7. Космонаут

Космонаут Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    778
    Добро, книгата не наложува за девојки пред менстурална возраст да бидат затворени, само сепак е избор на родителите

На ZAHRA и Cvekarka им се допаѓа ова.
  8. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    675
    Ама они несмеат да одлучат таква работа дете е тоа кога ке си направи 18 може ако сака она самата да си стави а не ти на дете да му ставаш

9. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.509
    Допаѓања:
    22.876
    Кој како сака нека се облекува, мене не ми пречат жените шо носат хиџаби, шо се покриени со бурки, малце језиво ми е од бурките оти незнам дали е маж или жена али не ми пречат ако се жени. Чим сакат така на море, така нека си одат.
    Мене ми пречи само кога насила ги тераат така да се облекуваат, е тогаш немат избор, а ова за децава шо ги облекуваат така е баш тоа.

На Космонаут му/ѝ се допаѓа ова.
  10. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.343
    Допаѓања:
    11.926
    Зошто само жените носат црни бурки на 50 степени, а не и мажите?
    Ако се работи за почит кон верата, тогаш и мажите нека носат бурки како жените, јер ако бурката е само жена ондак е дискриминација.
    Почитта кон верата се докажува на други начини. Можеш да си завиен во мантили од глава до пети а да правиш тотално обратно од она што налага верата.

На Lady D ❤️ и Just.do.it им се допаѓа ова.
  11. Космонаут

Космонаут Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    778
    Точно дека не треба наметнато, и јас не се согласувам со тие родители, само викам што да правиме тоа е

На Cvekarka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Космонаут

Космонаут Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    778
    Очигледно не знаеш ништо за верата, во Куранот пишува дека треба жената да ја покрива косата, да го покрие телото од зглоб до зглоб и да ги покрие особено градите. За мажите пишува друго, каква дискриминација е тоа? Почит кон својата вера е многу работи, облекувањето е едни од тие. Зборуваме за религиозни принципи не за општествено наметнати па да се дискриминација

На MyMala и ZAHRA им се допаѓа ова.
  13. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Облека во вода е ризик и тоа е факт, само што како и во други дискусии, вашата грижа за здравјето и безбедноста на непознати луѓе е непостоечка и секое аргументирањe со тоа е едноставно изговор, колку да зборите зошто ги нејќете со хиџабот.

14. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    675
    Јас од искуство ви кажувам дека се наметнува.Јас имам другарка која што кога се омажи маж и несакаше она да носи шамија и мантил,ама кај него во фамилија сите жени носат и морало и снаата да носи.И они што да прават кога одат кај старите она стави шамијата кога ке искочат од таму на првата кривина извади.И на што личи тоа.На ништо така и на децата им наметнуваат на 40 степени тоа цело покриено замисли да ти стават на тебе еден чаршав на тоа топлото.Извини така се изразив немислев ништо лошо еве секој нека се стави на местото на тоа дете.Жалосно Јас би ги стрелала искрено.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  15. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.343
    Допаѓања:
    11.926
    Па тука е проблемот. Зошто жената да се покрива, а мажот не?
    Какви религиозни принципи се тоа на сред лето жената да е завиена во црни мантили?

На Lady D ❤️, Just.do.it, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    675
    Дискриминација затоа жените по тоа арапските држави немаат никакви права.И ги гледаат само како штампа за деца

На Lady D ❤️, Just.do.it, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.476
    Допаѓања:
    21.028
    Јас да ги видам покриени во јавност вака сосе фаца, бегам подалеку.
    Знаеш, за моја безбедност:)

На Lady D ❤️, Just.do.it, Tanjamm и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Космонаут

Космонаут Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    778
    Точно е дека има наметнати работи, не е добро тоа, се согласив целосно.
    Дали некоја од вас е муслиманка и има личен однос кон хиџабот и целосно ја разбира поентата и потребата од хиџаб и личната поврзаност со хиџабот? Па за да може да имате толку силни мислења.
    Нр мора да е црна бурка, ниту да оди на плажа, може да оди во приватен базен или дури на некои места има приватни женски плажи. Не е дискриминација нешто што е дадено од Бог

На MyMala и ZAHRA им се допаѓа ова.
  19. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.509
    Допаѓања:
    22.876
    И јас исто, бегам на друга страна, пак потенцирам дека не бегам од жените туку од потенцијален маж шо може да биде под чаршавот.

На Lady D ❤️, Cvekarka и Munchmallow20 им се допаѓа ова.
  20. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.343
    Допаѓања:
    11.926
    Хиџаб можеби е избор, ама црна бурка на 50 степени, посебно во Арапските држави не е.

На Lady D ❤️, Just.do.it и Cvekarka им се допаѓа ова.