А си се запрашала зошто го пишува тоа? Не гледаш нешто погрешно во тоа зглобовите да ти се сметаат за нешто што треба да се скрие? Што има лошо во зглобови?
Јас бегам оти не се осеќам сигурно покрај личност што не можам да и' видам лице и што не би ми покажала лице. Не знам тоа. Секој што меѓу луѓе се движи скриен и притоа НЕ БИ открил лице, за мене е закана.
За Не сметам дека има нешто погрешно, не е за зглобовите, зборувам од зглоб до зглоб, тоа значи од зглобот на раката до зглобот на ногата, што значи открен зглоб на рака со дланката и исто кај нозете. Мислам дека се фокусирате на „дискриминација“ и чуда, не на вистинска лична поврзаност со хиџбот. Искрено баш ми падна криво што има вакви мислења и што уште изборот на облека е проблем, што има вакви предрасуди уште
Зошто не е наложено во светата книга, иако многу мажи муслимани го практикуваат и тоа. Плус затоа што жената во Куранот се смета за нешто што треба да се заштити и чува, нешто повредно од мажот.
Имаат мевце.А тоа несмее да се гледа Не е ова предрасуда.Ова е типична неусогласеност.Добро зошто 90 посто од муслиманките се отворени нормално си се носат,па во многу ситуации и подобро се облечени и од нас.Што тие не си ја поштуваат верата не се муслиманки.Или само овие заболените се големини муслиманки.Ако е така пишува дека тие што носат мантил и шамија нетреба да искачаат од дома,несмеат да учат а помалку да студираат,несмее да вози кола и милион други работи.А сето тоа го прават и тие заболените.Јас гарантирам
По вредно од мажот која вредност ја има жената во една муслиманска фамилија Нула ништо не се прашува реков и прееска сако штампач за деца
Од никого. Мажите го чуваат само нивниот пристап до жените од другите мажи. Не оти им е гајле навистина да ги чуваат.
Епа тоа е проблемот за кој што збориме. Само на жената и е наложено тоа правило а не и на мажот. Дискриминација е жената да има правило да е покриена од глава до пети а мажот да може да носи што сака.
Видете, ако имате погрешни примери во животот, ве разбирам. Муслиманите не се совршени, исламот е. Ако ве интересира да ви објаснам за вистинската улога на жената во муслиманска фамилија, како што налага вистински религијата тогаш може ќе ви е појасно колку жената се цени и е вреднувана во исламот. Жената се чува од други жени со лоши мислења. Од сексуализација на нејзиното тело, од мажите. Мажите исто така не можата да носат што сакаат има насоки и околу тоа
Излеговте од темата хиџап е едно а за тоа што вие разговарате е друго и тоа се вика никаб со покриено лице или бурка со покриено лице и мрежа над очи
Јас многу добро знам што налага куранот,верувај.Само не се согласувам со тоа што се дискриминира жената и се ограничува што смее што несмее.А и друга работа не се согласувам со тоа што фамилијата наложува каква да биде ќерката,жената,снаата итн.Тоа не почитувам а за куранот многу добро знам и за ислам
Заради ова учете ги синовите да ги почитуваат жените, да не ги сексуализираат, а не жените да се покриваат во бурки на сред лето.
Да, така е, мажите не смеат да ги откриваат колената, значи само долги панталони може, нема кратки, и не смеат со маица да шетаат надвор, мора да биде барем на кратки ракави.
Од каде ова дека не смеат да излезат од дома или да не учат или било што хахаха. Не е точно тоа. Верата не ѝ забранува на жената такви работи. Не значи дека не си муслиманка ако не носиш хиџаб, не значи и дека ако носи е перфектна муслиманка, не е хиџабот пресудувачка работа, само е препорачано, како што е и тоа мажот да ја обезбедува финансиски цела фамилија, како што е тоа дека парите на жената се нејзини пари итн. Сите тие начела се за наше добро Можеш да ги научиш сите мажи на ова? ЌЕ го научиш синот, ама сакаш да ја заштитиш и ќерката, затоа што не сите ги научиле. Или ќе се заштитиш себе