Ја не знам што мозок имате па не можете да сфатите дека кој е чукнат у глава, ќе те сексуализира и со бурка. Кој е саглам, нема ни гола да те гиба.
Па да не не е така во Емирати. Во арапските држави се тоа несмеат да го прават.Незборам тука кај нас тука е друго зборам општо во светот.Малку ли се жалеа жените во Авганистан дека ништо не им дозволуваат одвај им дадоа за кола да полагаат.
Тебе па секој ти е закана, од сите бегаш, сите те напаѓаат. Не мислиш дека си параноична во секоја смисла?
Ima mnogu predrasudi prema islamot i zenite so hidjap nikab itkn.. Jas sum 26 god i nosam od 18 god hidjap po svoja volja bi po volja na moite roditeli ni na mojot soprug taka da sekoj si ima svoja volja dali da nosi ili ne procitav clenka pogore deka nekok gi tera svoite kerki snai soprugi da nosat hidjap ili pak burki ... tie sto se prisileni da nosat tie ili zemaat pari si ja prodale verata ili pak od strav mora da nosat od moja familija i od familija od soprugot sum edina sto nosam hidjap i da imam i kerka ama ne bi ja prisilila kako i odgovara taka neka se oblekuva dali soo hidjap ili ne toa e nejzino pravo ne i go kratam nejzinoto pravo
Мое мислење е дека секуларните општества треба да го обесхрабруваат покривањето на жената, а на кој тоа не му чини, слободно патот под нозете.
Потврдувам дека е така, пошо иам пријатели муслимани. Едно е религијата, друго е културата. Културата во арапскиот свет и муслиманската култура тука не е иста. Во нивната религија, навистина жената е позаштитувана. Ама зависи каква им е културата.
Покриено лице во јавност со причина е забрането во некои земји ама океј. Особено на аеродроми, банки итн. За џабе нема безбедносни камери на вакви места. Или можда се и таму параноични, шознам
Јас па мислам обратно од вас. Секоја религија е срање и треба да се руга, а во исто време почитувам религиозни луѓе кои по свое си ја тераат религијата, пример им одговара да се молат, но во сите други аспекти во животот се модерни. Не знам како можете да кажете дека Ислам како религија е добра, кога не е, покомплицирани правила нема од тие во Куранот.
Не ме сфати што пробувам да те прашам, не е за зглобот, ете замени го зборот зглоб со уво или кожа на лице. Значи - тоа е почит кон патријархатот, не лична поврзаност со вера. Ама you do you, не се мешам. Само ме нервира кога се негира зошто се измислени сите тие правила, а е очигледно.
Во реалноста секој би се почувствувал барем малку неудобно во близина на некој што е покриен во бурка.
Ај доктор муслиман нека одбие да ви помогне во болница јер во неговата вера, мажи е забрането да допираат жени кои не се нивна фамилија. Жал ми е ама не може секаде во надворешниот свет да важат личните верски верувања
И јас не ги сакам религиите , ама како што кажав погоре, друга им е културата , понашањето на муслиманите во арскиот свет а друга им е културата на овие нашиве модерни муслимани. Никаде во нивната религија не пишува дека жрнаата не смее да учи, да се образува, да шета итн итн... туку проблемот е во болниот психопатки мозок на мажите во Арабија.
Сеа збориш без врска, пошто да знаеше барем малку за исламот ќе знаеше дека за здравствени причини може да имаш контакт со обратниот пол, исто ако си маж и се дави жена нема да ја оставиш да умре пред очи туку ќе ѝ помогнеш. Прочитај нешто па врати се ќе дискутираме
Ете ова е прав одговор.Сосема те подржувам.Значи точно е дека нетреба да се наметнува секој со својата желба.А уште помалку на дете.Супер фала ти