Да го прочитам делот кај што вика дека силувана жена треба да обезбеди четворица очевидци на силувањето( исклучиво мажи), во спротивно ќе биде казнета за блудничење?
Ама ти стварно не сфаќаш. Не можат никого ни да најдат ако немаат ниакков легитимен опис А ако евентуааално најдат, јас не можам ништо. Они не можат ништо без моја потврда и толку, без било какви сведоци, докази, ќе го пуштат.
Абе кишким и јас да бев муслиманка, да се родев во муслиманска фамилија, ама од овие нашиве, модерните, европските, како сакате наречете ги, ем голема фамилија ќе си имав, ем свадба за сто мерака ќе ми правеа со злато до пичка наредено кое мажот не смее да ми го чепне затоа шо во Куранот вика дека се шо е мое е мое а се шо е на мажот е пак мое . Ем браќа ќе си имав , никој немаше на криво ни да ме гледа . Развод ако сака мажот, мало морген, ќе го тепаме сите .... и така . А и нормално он е маж у кучи , он треба да работи и да носи, а јас по цел ден дома , убавини . Еее шта би било кад би било...
Зошто пишав за траги од движењето? Битни се за да најдат некој и кога не му го знаат лицето. Битно е полицајците да се поштени.
Сликата беше ставена за пример. Има и други каде што ни очите не се гледаат, буквално никако не можеш да ја идентификуваш личноста. Мантил во движење.
Глупи се овие у банка што ставаат камери. Само кажи им на полицајците како се движеле, дали оделе како посрани или трчале и готово, ќе ги најдат. Не дечки. Во јавност се оди со откриено лице. Толку. Едит Кај нас во МВР, имаат слика од лицето, отпечаток од прст (електронски отпечаток со причина), потпис и лични податоци. Немаат податоци дали одиш ко Груевски или ко патка или бавно/брзо. Немаат ни дали си дебел/слаб, со мускули итн
Кај нас и на камери шо ги фаќаат откриени до голе коже, ако лицето не им го видат, неможат да потврдат ништо.
Како ќе ги идентификувате овие личности, баш ме интересира? И дали би се чувствувале безбедни покрај нив?