Носење штикли за полуматура

Discussion in 'Мода и стил' started by MarijaaaaaaaM, May 31, 2012.

1. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Дали сметате дека е добро да се носат штикли за полуматура?

Не. Смешно е. Кај мене сите балетанки носевме, со 3-4 исклучока кои изгледаа исклучително глупо. Ем кратко ем штикли... Се освен девојче од 14 не. Имаше и фустани, но и многу во сукња или панталони и изгледаа прекрасно. Бидете реални, основно школо е.

MarijaaaaaaaM likes this.
  2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Дали сметате дека е добро да се носат штикли за полуматура?

Свашта, не знам што да кажам :x Не сум старомодна или нешто, ама полуматурата не е ништо посебно, што вика Thelittle17 основно си завршил. На крај краева, 14-годишни деца се бе, што има лошо во тоа да носат фармерки или фустанче со сандали на полна пета или балетанки не сфаќам :^) За 8-одделенки баш одговара, па деца се.

thelittle17 and MarijaaaaaaaM like this.
  3. 1209

1209 Форумски идол

Meне не ми се јасни девојчињата денешни.Гледам слики и се чудам како да имаат 20и кусур години а не толку колку што имаат.Тие се само деца, јас на нивни години вртев крукчиња во некои смешни апостолки и широки панталони со џепови, а за полуматура носев едни балетанки со суќничка и некоја смешна кошула, а сега се бетер матуранти.
    Жива глупост според мене, не знаат на што личат, али не е мое да зборам,имаат родители нека ги гледаат.
    Само ќе кажам дека не е на арно каде тргнала младинава. |(

4. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Ако знаеш да одиш на нив, зошто не би било добро? Ти сама ќе си одлучиш што да носиш, ти си знаеш дали некогаш си се качила на штикли и дали ќе издржиш 5-6 саати на нив.

LuDaChA22 likes this.
  5. supergirl22

supergirl22 Истакнат член

јас гледам едни девојчиња сега се полуматурантки излегле во кратко мини сукњиче и штикли 15цмм и ми изгледа толку глупо али по град, а за полуматура се согласувам со нискички ипак сите ќе носат да не бидеш ти само со балетанки али мислам дека полуматурантите мислат дека пораснале и мислат дека се така поубави ама само памет ќе им помогне а не штиклите али иди па кажи им.... |(

6. perlaa

perlaa Популарен член

Јас на полуматура носев мала штикла. Воопшто не ми сметеше но ако сега би се вратило тоа време сигурно би имала полна пета ама како и да е поминало веќе.

7. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Јас носев штикли ама скоро цела генерација беше на штикли, т.е. повеќето.

Tekkyi likes this.
  8. Nastjaaa4

Nastjaaa4 Истакнат член

плуматурантчиња.....абе одете си на ниско....цел живот ќе бидете на штикла....па слатки сте и малечки за штикли...поубаво е да сте слатки одколку како теткици мислам реално...мое мислење....

9. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

затоа што не личи ДЕТЕ без разлика дали знае да оди или не да е качено на штикли.Исто како што не личи ДЕТЕ од 14 години да изгледа постаро од некоја девојка од 20-23-25... години.Се е пореметено денес па и тоа .Скитаат по цели ноки изгледаат како тетки пијат по дискотеки веке не знам уште што остана на глава да застанат и на раце да почнат да одат за да бидат интересни.
    Сепак полуматура е ,не си го фатил Господ за М***а (се извинувам на израз) па до толку да се прави драма и во фармерки да отидеш не е крај на свет.И како што кажав денес има преубави балетанки па ете место штикли може да се носат тие и пак да изгледаш женствено и убаво како за тие години.
    Не можев да се начудам пред 2 години кај внук ми на полуматура коа ги видов девојчињата испостегнати у миничи со високи штикли ко небаре ДЕВОЈКИ возрасни се а не ДЕВОЈЧИЊА што тек сега треба да се испилат. Не знам каде брзате цел живот ке имате за штикли носење нема да ви избегаат нигде.

10. Champs.Elysees

Champs.Elysees Истакнат член

Со оглед на тоа што денешните генерации се понапредни, јас лично го оправдувам носењето на штикли за полуматура. Но сепак носете си и ниски балетанки затоа што за 15 мин. ќе ги собуете штикли, ножето сеуште не ви е привикнато на висока штикла.
    Не избрзувајте да купувате штикли ако уште незнаете добро да одите, цел живот ќе носите штикли ,не брзајте да пораснете предвреме. Ајде секој со својот ум ! ;)

11. pamelche

pamelche Форумски идол

Ја другата година сум полуматуранка и овие од генерацијата побудалеа, леле штикли, леле штикли. Јас искрено сакам да облечам некое фустанче после да си го изнаносам цело лето и сандали на полна пета, многу имам таква желба. За фустани со циркони и за 15ки штикли имам време, цел живот е пред мене. :)

12. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Некој непиша дека на фустан поубаво стојат штикли точно, но на фустан за на матура, а не на фустан за полуматура кој треба да е понежен и по соодветен на годините и кој совршено се соовпаѓа со балетанки.

13. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Колку и да е развиена и напредна, мене ниедна девојка (ако може да се нарече девојКА) на 13-14 години нема да ми изгледа слатко/убаво/привлечно во штикли. Too much.

pamelche likes this.
  14. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Абе какви 13-14 јас на полуматура имав полни 15 години и висока бев 164 никој не би ни рекол дека бев полуматурантка. А и поубаво ми беше со штикли.

15. pamelche

pamelche Форумски идол

^ Добро Барби, нема врска дали си била 164, ево јас сум 168 и нема врска дали си 14 или 15, за пригодата едноставно не иде. :)

16. Xepp

Xepp Истакнат член

Лелеее јас сум се крстела кога ги видов овогодинешниве полуматурантки. Боже помогни им...
    Ми облекле црни фустани вос тело и згора на тоа едвај задникот им го покриваа плус штиклите им беа 12, аконе и повеќе, мислиш во секој момент ќе се срушат од нив... И да шлаг на сето ова беа они обетки,мислиш топки ( од оние со кои ги рушат зградите, незнам како се викаат. Мало важно битно ми е да ви го доловам моментот). Не ова вака не бива, родителите да си отвараат и очи и уши оти и онака забегала младинава, уште толку ќе забега. Што останало треба да се спасува оти отидовме! :x

17. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Вие штиклите ги направивтее како некој да се дрогирал.Па да не личи со штикли од 20 см , но може да си стави од 5 см , мала штикла .Баш убаво ке ти стои.

18. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Мило ми е за тебе :clap: А за мене полуматурантка на штикли не е убаво :hai: А и на полуматура повеќето имаат 13-14 години, ти си тргнала покасно во школо.

19. Blondie-V

Blondie-V Активен член

Од мојата генерација скоро сите носеа, јас не :) Несакав да изгледам како тетка

20. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

сите носат и ја ќе носам си купив штикли на 8 или 9 ми се.