Mn e skapo 4000 den e masata ako ja rezerviras, ama ubo nekogas prat svirki. Inaku za parite moze 3 pati da izlezis
Ако одиш на Кабарето (она што вреди да се види и е несекојдневно), а не на нешто од Српскиот шунд - да резервираш маса е „0“ (нула) денари и ќе си платиш онолку колку што ќе си јадиш и испиеш.
Мене темава ми отвори на прва страна и се зачитав пак иако гледам имам лајкано. Ако ја чекаш @pdb123 ќе ја дочекаш, дојди си ќе те прошетам и после и та ќе види-не види ќе дојди. Уште чекам да дојдите. Инаку местото шо си пишала за сладолед, точно знам за кое збораш и во право си, најдобар сладолед. Туку да прокоментирам нешто не оф топик. Од ко беше оломнанскиот метал дисчарџ, се осеќам ко во средно, кога метал, рок и панк сцени беа најактивни. Не се жалам. Само коментирам дека и тој е новитет за редовни свирки. Најчесто Везилка организираат, Камарите и Порта Џез исто можи слично да се најди, в парк имало летово и Тумбе Кафе исто така.
Нашата убава Битола ! https://www.facebook.com/reel/80004...syc7pT7Hyka9XDa2zVW9-JWuMoJnBYGQ2c&__tn__=H-R
Не е ПРЕЗЕМЕНО, туку ПРЕВЗЕМЕНО од ФБ страницата - GRADOT NA KONZULITE ЗБОРАЈ БИТОЛСКИ ● не е ПОЈДОВ, туку е ОЈДОВ. ● не е КИЗНАЈ, туку е КУЗНАЈ (од кој-знај, скратено кузнај) ● не е ЦИМЕНТО, туку е ЧИМЕНТО. ● не е ЦРЕША, туку е ЧЕРЕШНА. ● не е СИНОЌА, туку е СНОШТИ. ● не е ПРЕХЛАНИ, туку е ОЛОМНАНИ. ● не е НЕЛИ, туку е ДИМИ. ● не е БОЖЕМ, туку е СИНКИР. ● не е ЧИЕ Е (чиво е), туку е НА КОЈ Е. ● не е МОЖЕ, туку е МОЖИ. ● не е ИДЕШ, туку е ОДИШ. ● не е СНЕ, туку е СМЕ. ● не е СВЕ, туку е СТЕ. ● не е ЗИМА, туку е ЗЕМА. (Зима е годишно време) ● не е МА, туку е ЛЕ и БЕ. (мамо дај ми ма диња - НЕ, ТУКУ - мамо дај ми ле диња)