Па како што го имав завиткано во салфетка мајка ми по грешка го фрлила, па мислев дане мора да обавезно да се изеде. Затоа прашував. Благодарам
Јас пак имам слушнато дека вечерта пред велигден кога се врти црквата на секој круг се кине травка и вечерта се става под перница. Две години го терав овој адет првата година сонував двајца не ги познавав ама ич не ми се допаднаа а 2 година ништо не сонував и така се откажав
Za nokta nasproti Veligden imam slusnato deka se stava svekjata (neli se pali svekja pred crkva i toa sto ke ostane) pod pernica i ke go sonuvas toj sto ke go zemes. Edna devojka mi kazuvase go napraila ova i go sonuvala deckoto. Togas i bil samo poznanik duri ne ni i se svigjal , i se iznasmeala na sonot , a sega se zaedno poise od 10 godini
Да раскажам за мојов случај.. бев кај човек што ми ја "предвиде" иднината, ми кажа некои раб , па ќе видам дали ќе се оствари тоа во иднина Ми рече ќе се омажиш со:.. и ми го опиша идниот ми маж, т.е опиша некој кој го познавам, ги кажа неговите карактеристики... на ноќта пред Тодорова сабота не знаев дека се ставало леб или пченица/пченка шо да е.. го сонував истиот дечко кој го наведов погоре...сабајлето се укл на ФВ истиот овај дечко имаше ставено некој статус ,линк за тоа дека минатата вечер девојките можеле да го сонат својот иден сопатник па ако ми се оствари ова добро ќе е
@esperansa777 Ставаш огледало под перница ноќта 18 спрема 19 за да го сонуваш оној за кој ќе се омажиш.
Ejj se zaintresirav za ova, no strav mi e dane sonam nekoj so ne treba ahaha ako uospste sonam Inace vistina e ova ?
Лелеј кои секташи сте ХАХАХАХАХАХАХАХАХ НЕ МОЖАМ ДА ПОВЕРУВАМ ВО 21 ВЕК дека некој верува во овие работи Семоќниот ваш нека ви е на помош .