Halloween не е празник за нас. Некои го гледале по амерички филмови и им текнало да го практикуваат. Поглупо нешто нема.
ние еднаш се имаме маскирано и одевме низ село и ги плашевме луѓето кои минуваа ама гледавме да не се многу стари
Дури одев на курс едно 10г. Секоја имаше организирано забава за Halloween и искрено многу ми беше позабавно од првоаприлската маска зошто тука се имаше "тема". Јас обично наоѓав и пишев страшни приказни и шеги. Откако престанав да одам на курс веќе една година почнавме да се бериме со друштвото, едноставна маска, хорор филмче, крипи приказни, шеги за вампири и духој (имам залиха од овие и секогаш ми се интересни xD) Иначе @buba4e89 на последниот ден од Октомври е.
Мене искрено не ми е јасно зошто толу го мразите овој ден и не ви се допаѓа, мене на овој ден ми е појако одколку на 1-ви април, да може не е Христијански празник ама јас дома си го празнувам аххаха Скоро секоја година си се маскирам во нешто и многу ми е јако, се собираме со пријателите исто како што вика @theowndemon и си правиме забава и многу ни е убаво, еве на пример годинава од џамбо си купив капа со мисирка и една капа со рески танчерска хахахах изгледа ќе се маскирам крвава танчерка онака ми дојде некоја идеја (Нешто вака како ова на главава на Тања само е целосно моето и облека имам
Јас не го прославувам којзнае како, едноставно како и секој обичен ден кога ќе се собериме друштво на седена кај некој, само тогаш што кажуваме страшн приказни, на пример за духови, крвава мери и такви работи, и гледаме хорор филмчиња, после тоа спиење нема, затоа што кога и да кажуваме приказни обично на некој од просторија тоа му се случило.
Порано во школо по англиски се цртавме, тиквички незнам што незнам како, ама сеа не.. А друштвото не ми е такво да прославува туѓи празници..
31 Октомври. Во сабота. Иначе ни повеќе од католиците не го слават овој празник да го наречам, така да не гледам причина ние да го славиме. На другарка и е роденден тогаш, тоа ни е единствената причина за прослава тој ден.
Јас сум против тоа да се слават Американски глупи сатански празници кај нас. А овие нашите тука не ни знаат како и зошто го слават. Важно е да се маскираат. Русите веќе го забранија овој празник кај нив. Секоја чест за браќата Руси.
Во која заблуда сте што мислите дека ова е американски празник. Јас не славам празници, што е логично, зашто не сум теист. Но, не плукам ако некој го слави, негова работа си е тоа.
Еее аман, ама во се гледате сериозна дискусија да има, гледам веќе религии, Америка, уште политичка причина не наведовте Битно party killers да сме
Па не бил христијански бе. Халоуин во превод е All hallow's eve (од каде што доаѓа името Allhalloween) или ден на светците и е прославуван од западните ХРИСТИЈАНИ
Kako sho nekoj mozhe da go odbelezhuva, taka nekoj mozhe i da go hejta ako saka. Aj cel svet samo edni ta isti praznici neka slavi. Mislam, glupo e.
Ubav si e Halloween. Site maskirani, kukite ukraseni. Ona sto ne si , a sakas da bides, eve eden den vo god. koga moze i toa da bides. Decinja maskirani doagaat na vrata i ti cestitaat , baraat trick or treat. Pogolemite odat na zabava. Na rabota isto site doagame ukraseni, prepraveni. Ima sali, smei.... Happy Halloween, na tie sto slavat.