Нудам работа

Дискусија во 'Барање работа' започната од Marley, 25 јануари 2010.

1. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    во денешно време кога навистина е многу тешко да се најде работа, ова и те како е добредојдено. А и да најдеш работа ретко каде си осигурана на цело работно време и ти тече стаж, пензиско и слично, или си работиш на црно, таа ние реалноста за жал :( Така да за мене оние 20000-30000 ден кои ги земам на 3 недели и за кои многу се трудам ми се основен извор на сретства а не додатен. А за сигурноста и на друго работно место да си во некоја фирма, кој ти гарантира дека таму ке останеш засекогаш а??? :?:

2. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.951
    А кој денес може да направи мрежа со Авон или орифлејм не сваќам секој 2 буквално е зачленет и кога ќе им дадеш каталог на некој како од оган бегат или го порачват најефтиното ретки се тие кој можат да си дозволат нешто повеќе зажал ова е реалноста...

На kikav и Nati.P им се допаѓа ова.
  3. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Не верувам, ниту мрежа ниту пак 20 000-30 000 денари на 3 недели :x Знам дека се трудите да си ја проширите мрежата, ама не ширете дезинформации. Некој може да се зачлени и да заглави со долгови, а вие му нудите сигурна заработка.

4. song

song Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    46
    Скараџика во кафана/скара на кило во близина на железничка.Искусна да има работено да знае убаво да ја испече скарата..За подетални информации слободно прашајте.. :)

5. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    значи јас не ширам дезинформации и до оваа сума јас не дојдов за еден месец, туку постапно за некаде година дена, а и нема шо да се правдам тука, јас само си ја кажав мојата приказна. и пак ке речам дали ке напредуваш или заглавиш во долгови зависи од самиот...А за ширење на мрежата има доста простор, па има различни генерации и секогаш има некој што сака да се зачлени ;)

6. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Ок, јас имам веќе изграден став по ова прашање и нема да продолжам со дискусијава. Едноставно сметам дека претставник, координатор или лидер на група во Авон или Орифлејм или било која друга компанија која работи на тој начин не е работа во вистинска смисла на зборот и не може и да се нарече работа. Работа ќе биде само кога таа компанија ќе објави оглас за вработување на некој менаџер, раководител на сектор, сметководител или не знам што, АМА тоа ќе биде регуларно работно место со сите потребни процедури и плаќања од страна на работодавецот. Поздрав и секое добро.

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    се согласуавм со тебе миме87, тоа не е работа, не само што неможеш мрежа да изградиш, туку тие што се зачленети од поодамна ги даваат производите по набавна цена, така да заработката пада во вода, единствено некое сјајче или нешто ако ти дадат поклон, само тоа е +, друго нема ништо.

8. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    633
    Допаѓања:
    186
    Токму така, освен тоа сите веќе знаеме и сами да си ја израчунаме набавната цена, па зошто да давам пари плус на некој, кога можам да порачам од некој друг по набавна

9. FactorY

FactorY Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Бараме Кројачка/Моделарка/Шивачка.

Условите кои ги нудиме се далеку подобри од вообичаените услови во фабриките кај нас...да не звучи клише, ама стварно сме млад и динамичен тим и ни треба некој со желба за работа.

Не се лимитираме во поглед години/пол/брачен статус.
    Единствено инсистираме на тоа човекот/жената што ќе го/ја вработиме да е перфекционист од аспект на изработка - т.е. да го сака и да го знае тоа што го работи.

Во Скопје сме.

Ако има некој/a заинтересиран/а, пишете лп.
    Или ако знаете некој што одговара за позицијава, please spread the word... :) Фала

10. Optimistic

Optimistic Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2012
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    14
    нешто работа за другиве градови има?!?!? Се е само за Скопје :^)

11. anonimna007

anonimna007 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Grad na vrabotuvanje........Цела Македонија
    Rabotno mesto.................Агент за продажба
    Struchna sprema...............Желба за работа во продажба
    Stranski jazici................... Не е важно
    Poznavanje na kompjuteri... Основно познавање
    Vozchka dozvola .............Не е важно

Сите заинтересирани и за повеќе информации можете да пишете во лична порака.

12. DebbieLegg

DebbieLegg Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2012
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    361
    А да неведеше која е фирмата, колкав е процентот-за каков производ се работи.

13. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    ^ Како и многу други работи во огласов, цитирам:
    Хербалајф и се е можно :)

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Caro

Caro Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Grad na vrabotuvanje........._____Скопје________
    Raboten odnos.................(neopredeleno/)
    Rabotno mesto................(немам)
    Struchna sprema...............Компјутери
    Stranski jazici..................._Англиски
    Poznavanje na kompjuteri..., Office, Linux,windows и се друго во врска со копјутер
    Vozchka dozvola ............._______За В категорија______

15. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.901
    Допаѓања:
    7.633
    Се бара продавач/ка за во оптика со завршено стручно образование (оптичар), со или без работно искуство.
    И продавач/ка за продажба на наочари на тезга, со или без работно искуство.

За повеќе инфо лп

16. superfly

superfly Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    5
    Маркетинг агенција од Скопје бара хонорарен (од дома) преведувач од Англиски на Македонски за упатсва за користење на аудио-видео уреди и апарати за домакинство.
    Покрај доброто познавање на Англискиот јазик, потребно е и ОДЛИЧНО познавање на Македонскиот јазик.
    Предност, но не и услов - минимално познавање на Корел, за едитирање на преведениот текст со слики.
    Степенот на образование исто така не е услов.
    Цена по договор.
    Ако се покажат добри резултати и трудољубивост, можно е вработување за постојано.
    Контакт и за повеќе информации преку ЛП

На izgubena5555, srcekrsacka, AngieVi и 2 други им се допаѓа ова.
  17. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Се бара продавничка само за продавање на киоск, се отвори нова продавница во Рамстор и се бара само продавачка.. накнадно за плата такви работи не знам но доколку има некој заинтересиран нека ме контактира :)

18. sanyyyyy

sanyyyyy Активен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    dali imate najdeno? kolkava e platata?

19. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    Дали може повеќе информации да добијам за работата? Благодарам

20. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.346
    Допаѓања:
    142.077
    Козметичко студио во Скопје (во близина на Центар) бара девојка за работа.

Пожелно е да има искуство во некои од следниве области: козлетички третмани, депилација, маникир, педикир, анти-целулитни масажи, итн.
    Важно е да сака да работи, да сака да учи и се разбира, да има професионален однос со клиентите.

Ако некоја има голема желба да научи, а нема искуство, исто така може да биде земена во предвид.

Ако има заинтересирани, пишете ми лп со кратка информација за вас - искуство, возраст и слично.

На Nate- princeza му/ѝ се допаѓа ова.