Јас би ставила за мене, а не да снимам во туѓ имот кој дошол, што прават ... А и ако пријавиш дека камерата е свртена кон твој двор, мора докази, па доаѓале да видат дали стварно снима во туѓ имот.
Па знам дека штом некој пријави, тогаш доаѓаат да видат, еве комшијата никој не го пријавил, снима камерата и други дворови, а не смее, незнам како така му ја наместиле, имаше во комшии некои расправии со едни багабонти, и ќерка му видела на камера од телефон, и одма му кажала да види што е работата, значи незнам ова колку е легално, во двор некој да те гледа преку камера.
Ако не ти се допаѓа , пријави го на институциите или па направи муабет со него дека не сакаш снимање накај тебе. Е сега ако се разбира од збор во ред , ако не се разбира тогаш проблем, со комшиите ќе бидете на скар.
Sto e po dobra varijanta, sami da si postavime kamera doma so alarm ili preku nekoja agencija i koja cena e preku agencija? Normalno nemame nisto materijalno vredno, ednostavno mi e strav, se se slucuva vo posledno vreme.
Ако имате полиса за Осигурување тогаш преку агенција е најдобро затоа што имате поголема премија . Ако немате осигурување тогаш поставете си сами
Nemame polisa za osiguruvanje. A znaete od prilika koja cena e firma da postavi kameri i alarm doma i vo dvor?
Цените зависат од : квалитетот на опремата и колку камери ( добра IP камера е околу 50 еур ) и сензори за аларм се монтираат. ( алармот е околу 200 еур ) Моја препорака е да монтирате IP камери и да не се на Wifi