Абе реков јас и сандалите сама да си ги платам, ама ете не бивало така. После од други слушав за ташна
Feminki me interesira obicajot za baranje na nevestata ,kako e pravilno par luge da odime nepar da se vratime ili nepar da odime par da se vratime za par da ostanele ,pomos pobrzo
Да не се мислите воопшто,не и била убаво ставена и толку,така паника пред години едни кренаа оти круните им ги чукна кумот,не чинело,ќе се разведеле,аман,ене ги децата си ѓи женија и мажија.Не мислете толку за бабини деветини.
Подетално да ми кажете за обичајот дека во собата на невестата не смее да присуствува девојче кое нема татко или мајка? Дали сте слушнале за тоа?
Дали на венчавка во црква невестата мора да има нешто наметка врз фустанот ( прашувам бидејки јас не сакам да носам вел) да не и се гледа голо и слушнав и друг адет дека не смеело да носам сандали отворени, прстите на нозе да не ми биле голи, морало затворени
За чевли не знам, ама некултурно е во црква да одиш разголена (голи раменици, деколте...) затоа носат наметки и сл. Не е адет тоа, туку пристојност.
Абе од една страна обичаиве се важна работа за да се задржи традиција, ама сега пиење вода од чевла прочитав, глупости, па и од 8 свабда до 1 вечер, невестата препотена, мене така да ме малтертираат цела ден со обичаи ја ќе се онесвестам.
Можеш сандали но точно е дека нетреба да си боса бар така велат... јас пред идење во црква облеков едно тенко прозирни свилени чорапчиња да не ми е шубе па кога влегов во кола ги соблеков и онака нишш не се гледаше од венчаницата
Прво служење благо кога за прв пат влегуваш кај некого дома, потоа послужување со друго. Дали сте слушнале за ова? Зошто е тоа може некој да ми каже?
Може зашто да не, јас колку што се сеќавам прашуваат само дали младоженците кумот и старосватицата се крстени