Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Обичаи и адети за време на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 29 август 2012.

1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.283
    Допаѓања:
    147.210
    не сум воопшто суеверна и ептен ме нервираат некои веруванја спротивни на здрав разум и современие,ама и јас сум за почитуванје на тие 40 дена бебуш дома.се сложувам да се подизвади на сонце и воздух 5-6 мин во двор или на тераса ама да се шета по маркети или во гужви не се сложувам.не се бабини деветини,ама толку мало е нежно како пена ,нема имунитет никаков и греотка е да се изожува непотребно на ризик од настинки и инфекции.а за посети од најблиската фамилија сум за .кај мене и за првото најблиските доагаа.

2. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    прашав бидејќи ја сум мажена во село, и сеа 40 дена да доаѓаат само моите да го дледаат без да го однесам во грам бебушот некако ми е шо знам :^) , и башка ако чекаме нова година со моите ... а курето уште нема 40 дена :^) ... ама секој различно кажува ...

3. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Сега ја слушнав најпростата бабина деветина што може некој да слушне. Едвај чекав да залади малце за да се прошетаме со маж ми и слушам негов коментар, му кажале дека не требало да одам по ветер, поради лоши ветришта. :worried:ilent: :worried:ilent: :worried:ilent: Абе невидена работа се овие селскиве глупости. И сега не му правам муабет. Ќе дремам дома заради некоја баба што ја мрзело да излезе надвор кога дувало ветер и измислила вакво нешто. Леле колку се нервирам. :@ :@ :@

4. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.548
    ххахах значи кога дува ветер не смееме и на работа да одиме така ли ??? цццц абе шо ли нема да слушнеш :fubar: нека им текне малку на тие бабиве дека сите трудници бараат ветер да се прошетаат малку на свежина а не дома да се тулат на загушливо

5. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    Има и нешто поглупаво,замисли додека си бремена не требало да се бањаш кога заоѓа сонцето зашто и детето ќе заоѓало во плачење.
    Или не требало да преминуваш преку црево(она за вадење цвеќиња) зошто бебето ке се замотало со папочната врвца. :!:

Ај ако ми текне уште некоја ваква глупост(бабина деветина) ке пишам да си знаете :D

6. Beautiful-Princess

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Ама уникат сум. Ги прочитав сите 13 страни со глупостиве, и јас сум прва што го пишува овој адет.

7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^хахахах а што ќе се случело ако се искочило на ветер? :lol:

8. Beautiful-Princess

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Незнам и мене тоа ме интересира. Изгледа баба рога ќе не земе. :rofl: :rofl: :rofl:

9. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.548
    пушти коси ветер да ги носи :D

10. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    608
    ве читам постојано ајде и јас да се умешам малку :D

имам слушнато дека кога заога сонцето не смееш да стоиш на праг и да пиеш вода бидејќи ќе се заогало детто кога плаче

не смееш да прерипнеш црево бидејки бебето ке се замотало со папочната врвца

до годинка бебто да не го покажуваш во огледало :D

до годинка да не му се дава на бебто цвеќе во рака гаволот ке го лажел :D

11. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    771
    Toa so ogledaloto i jas go imam cueno...demek ako se ogleduva bebeto/deteto v ogledalo pokasno i potesko ke progovori :clap:

12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.548
    имам слушнато дека бебе не треба да се гледа во огледало а зошто??????????????/

13. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    :o Од кај ви се адетиве , јас внука ми постојано ја играм пред огледало нема годинка , и се смее детево интересно и е , една маана само прсти остава на огледалото :D , а и голем љубител на цвеќиња е и си игра со нив постојано , ах пуста јас што направив :D

14. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    jas pak imam slusnato deka gavoli gledale :) haha kako i da e mojata kerka e pred ogledalo non stop i se smee dusata taa :) si guka sama na sebe :) koj znae sto si misli koe e toa bebce :?: :*

15. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.548
    бебињата кога се смееле во сонот го колеле таткото а кога плачеле ја колеле мајката пффффф |(

16. Beautiful-Princess

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Внук ми израсна пред огледало, па не постои некој што може да го надзбори. Како адвокат е. ;)

На ana-banana му/ѝ се допаѓа ова.
  17. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    608
    и за ова имам слушнато дека кога плакале во сонот и ја секле градата на мајката немало од што да цицат и затоа плакале

а кога се смееле во сон на таткото му ги секле та*а*ите и затоа се смееле :rofl: :rofl:

На rupanzel му/ѝ се допаѓа ова.
  18. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :D ме изнасмеа :rofl:

19. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    хахахахахахахаха моево значи ќе се кези и плаче истовремено хахаха колку се малтретира со мене ко не можам да спијам во една положба, и со татко му што му свири на стомакот секоаш хахахахахаха

ме насмеааааааа :clap:

20. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Ме утепа горушница....и најново што чув - ааааа му расте косата на бебето :D