Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Обичаи и адети за време на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 29 август 2012.

1. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Незнам како можете да ги слушате глупостиве... Мене више ме научија, и не ми ни зборуваат, ова не прави, она не чини, вака било, ајт бре викам еден ден, се отерав во три лепе. Ме нервираат такви запнувачки и напнувачки муабети. Не ми е ни јасно зошто ја отворив темава, ама во секој случај: Не се замарајте мили мои, беблаците ќе си дојдат на овој свет секако, и ќе пораснат како што рекол Господ а не бабините деветини! ;)

На artemidis, Mama25 и butterfly.mk им се допаѓа ова.
  2. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Глупости, абе во какви кругови се движите?
    Со какви луѓе разговарате?
    ЦЦЦЦЦЦЦ
    А и многу се радувам што ви ја заклучија труднички муабети па сега ќе се распишете по сите теми, ќе се заживее целата категорија бременост.

На Dennings и MacenceEna им се допаѓа ова.
  3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Баба ми на телефон....ако ако чим се движиш шетај така до последен момент, зошто трудниците кои се движеле лесно се пораѓале. :D

4. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Темава и во најтешките моменти ти го крева расположението. :rofl:

На Eci0327 и captivating им се допаѓа ова.
  5. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.797
    Не и се смеј на баба ти, во право си е жената :!:
    Сите трудници кои имале физичка активност до последниот ден полесно се породуваат, маката ќе си ја помине и таа со и таа без физичка активност ама не е исто маката да трае 30 или 3 часа.

На NoellePage, Keti30 и Annath им се допаѓа ова.
  6. Eci0327

Eci0327 Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    17
    Snow Queen ме потсети на мене, цела бременст имав горушница, и постарите викаа а коса му расти на бебето и кога се роди син ми едно влакно немаше на глава :D , а ова адетиве и обичаиве по темава ме изнасмејаа, ама секој има право да верува или да не верува во нив, да ги прави или да не ги прави, јас дури ни 40 дена не сум гледала си излегував и нив ги шетав и фала богу ништо не ни се случи си растеме еве ;) а можеби тоа со 40 дена им е паметно на старите од гледна точка што бебушот е многу мал и му треба време да се адаптира на надворешниот свет, а на мајката и треба малку одмор да закрепне, а оние работи како "не излегувај навечер до 40 дена ке снемаш млеко" барем за мене се смешни и неприфатливи

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.548
    на трудна жена не се мава ... треба да и се подаде а не да и се фрли ... не се фрлало :) на тоа се придржувам дека никој не ми мава дури ни комшиите... сите ми подаваат.. комсиката сакаше да ми подаде дуња а преку балкон сме куќа до куќа... па слегна доле во дворот да ми даде :D

8. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    значи јас што сум секогаш во движење само ке отидам ке им мавнам на сестрите и ке си дојдам со пировчето дома :D

9. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Ова ми е наjоптимистичкиот пост 8)
    Jас како што не запирам и нон стоп на нозе и во движене.... Ме теши :lol:

10. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Од искуство Сноу баш за 30мин се породив. Се движев без престан, по скали до 3 спрат горе долу, прошетки, завршни испити, пешачење до меше бабачко по 45 мин напред назад плус низ дома и обавезно прошетка-ма не ни осетив кога се породив. И уште си велам ех ако е вака не 1, море 5 ќе ги родам :lol:

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^ wowwww како ме охрабривте 0:)

12. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    ^ Ова ако е вистина, јас како што не седнувам цел ден 5 минути ќе ми бидат многу за пораѓање. :lol:

13. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    верувај дека е вистина :) за черками пола пола го поминав времето па 6 сати ми требаа додека се породив :) а за синми нон стоп бев во движење и до последен момент бев на точак по едно сат време на ден и се породив се на се за 45 мин (можи е смешно ама е вистина)

14. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Да вистина е мама има украдено бонбона и се фатила на стомакот и јас имам белег на стомакот :)

На hello-kitty.90 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.970
    Допаѓања:
    21.159
    за ова знам дека е точно, ама има некои обичаи и адети кои се невистинити и многу глупави, а дури какви се постојат кога ке се породите. Често слушам што им велат на трудниците или тазе породените,што ми се крева коса на глава кога слушам. Не прави она, направи го ова, изеди го она.
    најголема глупост дете додека не наполни 40 дена не трбело никој да го види. Епа како да го однесте детето на првата вакцина која се прима пред 40 дена? :^)

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. women17

women17 Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    26
    Бремена жена не смее да краде ?!

Верувате ли во тоа дека ако бремената жена украде нешто детето ќе го носи тој белег?
    Јас многу пати имам украдено цигара од маж ми некогаш му кажувам, некогаш и заборавам, па сега ме фати некој страв детето да не има белег од цигара :/

На Maarina му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.546

Се надевам после кражбата не си се фатила за чело пошо ќе го бележиш за цел живот да шета со цигара на глава.Па уште ако е антипушач коа ке порасне тешко тебе ќе биде .

18. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581

Е да бе може и упаљач :D а замисли па цела кутија кибрит.

Како си го напишала насловот, смее /не смее, тоа како да има закон што забранува такво однесување.
    Требало да напишеш треба/не треба.
    А јас не верувам во такви работи, не знам можеби има нешто и јас сум слушнала, ама доказ за такво нешто нема.
    Земање цигара од маж ти не е крадење. Крадење е да скинеш круша од дрвото на комшијата или да украдеш во продавница и сл... Само пази да не украдеш вибратор. :lol:

19. women17

women17 Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    26

Хахаха ме изнасмеа за вибраторот... И јас мн мн неверувам во овие работи али ете сите така ми викаат не кради, а ако украдеш нешто и се сетиш демек фати се за земја за детето да нема белег... И што викаш од мажот и јас мислам не е крадење, ај др е од комшии, пријатели или сл... али ете пусти бабини деветини некогаш знае да ти влезе во глава.. а тоа што ете некогаш имам желба за цигара а нема никој дома а цигари има оставено и сега да чекам ли да дојде или да се јавувам за глупости :)

20. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012

Незнам дали да верувам во овие работи или не ама како и да е твоево не е крадење.
    А има случај, другарка ми има белег во форма на лимон на половината и ми кажуваше дека мајка и украла од негде, незнам од каде, сеа повеќе ќе да е коинциденција- незнам.