знам така е, и јас ретко нарачувам, ама со маливе неможам да влагам по продавници... а радо би убаво да си разгледам на тенане се...ама тоа е..уште некој месец после друго ќе е...фала мила!
Здраво девојки, Би сакала да прашам искуство за купување скафандер за новороденче.. го очекуваме бебето anytime now и зедовме скафандер од Окаиди со бројче од 1-3 месеци за да ја истера зимава во него.. Купивме толку мало за да не плива во него, ама читајќи ве вас се замислив да не случајно го надрасне побрзо од планираното.. any suggestions?
Тоа бројче во Окаиди мислам дека е до 59см, ако е така тогаш нема да го надрасне бар два месеци, а овие два месеци колку ќе е ладно не знам. Ама колку ќе ти е практично баш пиши, во кола не можеш во скафандер да го возиш, тој е само за шетање надвор
Јас имав земено од Окаиди скафандер за до 3м и го користевме додека наполни 3м, после зедовме до 6м од Ваикики и таман го искористивме до пролетта. Инаку син ми е роден на почеток на октомври.
Baby Shop Besiana, Приштина.. ги имате на инстаграм, веднаш ги испраќаат, за неколку дена се дома. Огромен избор
Скапи се многу. Утре идам за Приштина сакав да ги посетам, но видов плетено скафандарче 40€ ? А преубави работи имаат, за првото се од таму купував.
Јас три пати земав скафандер, двата ги вратив, и овој последниот планирам денес да го вратам, да земам нешто друго за парите. Како препарирана ми е во него. Не знам што да и облечам за шетање кога повеќе ке залади. Плус од најтоплиот град во Македонија сме, можеби и нема да ни треба .
Првото девојче ми е родено крај на ноември. Никогаш не купив скафандер. На почеток ја покривав убаво во ќебенце, а за горе имав купено јакничка. Ако сакаш да возиш во количка, ќе купиш зимска прекривка и така ќе тераш. Јакниче ти е сосема доволно и топло ќебенце.
Ќерка ми е родена Ноември и имав земено две од оние скафандери што се како од мек материјал и не се мн дебели, нз како да ти ги опишам. Како дебели шпиони нешто идат. И над нив ја покривав со ќебенце и ако беше ептен ладно зимската покривка на количката. И јас исто како Кукла имав и неколку меки платенца, за потоплите денови. Ама тие исцелосните ми беа најпрактични.
Не е облека, ама сепак да прашам. Дали знаете кај можам да најдам црно-бела мека книга или картички со контрасни фигури за бебиња? Нешто како на сликава?
Баш бев пред некој ден и ја редеа робата ама немаше нешто такво освен ако не им стигнр при крај на месец нешто иначе имаат убави шпихозни со мики маус и за девојчиња бодиња по долги имаше убави