Ако нарачуваш од Картерс се доста помали. Па не се води по број. Инаку ова лето беше претопло. Мојата спиеше само по боди или ромпер. Не трпеше ни тетра на нозете.
Да, од таму. Гледав дека за 3 м што пишува е од 0-3 м, тоа што е 6 м е за 3-6 м и тн. Вака да се водам за големините океј би било?
Мојата е родена мала. Нуборн носеше може две недели. Ако ти треба за 3м нарачувај величина 6м. Ако ти треба за 6м нарачувај за 12м. Јас се што имав летно за 12м веќе и е мало. А има точно 10м.
Летно време не верувам дека има бебе што спие во вреќичка, барем не во потопливе градови каде што не се дише. Јас не би нарачала, мојава малтене гола спиеше летово, по боди.
Во H&M има 20% попуст на сметка над 1500 денари во детскиот дел. Ова во city mall, ама ваљда во сите е.
Го купив од Зара скафандерот 1300 ден - 3-6мес големина. две бодиња со кратки 56број и две 62ки. Читав тука дека треба и на кратки и затоа и земав од H&M. Најмногу ми се свиѓа што се со копчиња напред за полесно облекување. Термин ноември. Погодив ли броеви? Иначе купив неколку раб од H&M и добив попуст.
Многу се убави и слатки.И жоиве се термин почеток декември а мозе и порано несе знае близнаци се,незнаев дека треба и со краток ракав бодинја.Мислев зимо ке биде само боди со долги и шпихозни.Како и дае со парно дома 26,27 степени ни е.
На 26-7 степени боди на долги и шпикозни е многу. Мојот ноември е роден, на 24 степени макс. беше само по шпикозни или боди на долги и доле пантолончиња. Ако беше облечен повеќе од тоа одма се вцрвенуваше.
И јас се двоумев за зимово што треба да му облечам. И мене ми се виде два слоја многу за дома. Он цело лето под клима ја помина по боди на кратки и се лути со тетра ако е покриен. Мислам многу ќе му е боди на кратки, плус шпикозни. Боди на прерамчиња би му облекла ако ептен го облечам во некој дводелен комплет како тренерчиња, да не му биде гола кичмата.