Јас мислам од Ело да нарачам мила Мислев и за плетенка, ама некако не ми е многу практична, ако не ми ја собира во машина ќе треба да ја перам на рака цело време И затоа се решив за оградици, попрактични се за одржување Ќути мила, кога видов сакав одма да нарачам ама рано ми е ептен Сѐ надевам ќе имаат пак попуст понатака
Гледав и јас плетенки, и во Синсеј има, ама некако само за изглед се убави изгледа, не се практични, башка читав додека се ептен мали да нема ништо на креветчето и околу него… И сега во мисла сум…
Луѓе јас не знам дали јас сум луда или луѓево околу мене ај кажувајте хаха. Денес средував работите за бебето и пребројував што имам. 10 боди на кратки (пола ми се од примарк 62ки) 8 боди на долги (3 се од 0-3) 6 хеланчиња 9 шпикозни (6 од нив се 62ки) Неколку пара чорапки лигавчиња капчиња 10 тетра и воглавно тоа е тоа. Другото е скафандерче крзнено, ќебенце памучно и толку. Сите ми викаат леле премногу имаш купено ја мислам океј е??
Јас не разбирам па колку треба да земеме. Јасно ми е дека брзо растат ама нели на почеток се искакало, повратило итн и по неколку пати пресоблекуваш и што треба или машината да врти пет работи секој ден или да трча некој да докупи ако прифали..
Да и мене тоа ми беше, ќе треба да ги утепам од перење ако имам само по 5 парчиња да речеме.. па и сите ќе ми носеле на мекици демек. Океј ама јас кај и да одам на мекици носам поголеми броеви зашто знам мали дека си имаат купено хаха
Хахах истоо, така да и да ти донесат тоа се ќе ти си најде за понатака, освен на најблиските ако не им кажеш еј купете ми за првите месеци тоа и тоа
Јас прекинав да ги слушам другите . И да претерувам на почеток, да сме живи и здрави, ќе знам за понатаму. Сега и пусти мерак игра во улога, плус со перењето незнам како ќе иде по дома, подобро нека си има . Ако на ден се пресоблака по 4-5 пати на ден, сакам да си имам резерва за неколку дена. Точно дека секогаш може да си докупиме, ама јас сум човек што сакам да си бидам спремна колку што можам повеќе.
Само да кажам дека во East gate во Sinsay, имаат доста донесено за машки бебиња и дечиња. Знам потешко се наоѓа па да ви кажам. Има и новогодишни дури.
Vo Sitnik vo Gtc ima ubavi pletenki. Mene mi se prakticni za razlika od obicnite ogradici koi celata visina na krevetceto ja pokrivaat i nemozes da go gledas bebeto koga si legnata. Pletenkata e taman da stiti od udari i ne e visoka.
Ednas do dva pati se presoblaka ako ima potreba, sepak ligavce ke stavis i teras, uzivaj vtorovo pa ni tolku
Јас не ни споделувам колку имам купено со други Ќеф ми е и ако можам да си дозволам зашто да не се опремам, здравје ќе подаруваме и донираме ако второто ни е друг пол 10 кратки бодиња, 10 долги шпикозни 56ки, Исто толку кратки и долги 62ки сега по нешто 68ци почнувам да земам, доста долги бебиња сме биле и јас и сопругот и високи сме, па да сум спремна и со 68ци нешто. Тетри 10 пола подебели подолги, пола стандардни, помали марамчиња од муслин 5. Чорапчиња и лигавчиња по 10. Ќебенце за количка, подебелко за прошетка, ситници како тропки, шушкави книги, играчка за количка, што ми искочило и ми фатило око
Да не ве тагнувам сите поединечно од погоре ама плетенките го смалуваат ептен просторот во креветчето и не се воопшто практични. На 3-4 месеци бебе ќе почне да се врти и да си бара повеќе место, нема смисла плетенка да купувате за тие неколку месеци и после тек оградици, за да не си ја удира главата толку.
Во ГТЦ доле има продавница Ситник преубави плетенки има и не се многу скапи исто имаат и оградици само незнам какви се јас си имав оградица најдено со мечиња и ми ја правеа во Машнички за деца страната на фб, а за плетенката кажувам убава е мн и се пере безпроблем во машина ја собира барем кај мене во мојата
Зависи колку големко ќе ти се роди бебулето ние сме сега 3месеца се родивме 49цм со 3100кг шпикозните што се 62ка сега ни се точни долги сме сега на контрола на 4ти окт 60цм со 6000кг. Бодињата од примарк од 0-3 бидејќи се до 62цм сега ни се да речам таман
Девојки дали знаете каде може да најдам душече за пресоблекување во стил на сликата подоле, или некој што би му го изработил