Скафандерче сакам бидејќи планирам Февруари да ја носам на снег. Тоа крзненото како мече нема да заврши работа таму. За транспортер ми е ќебенцето шо го зедов со отвори за каишите. Плишеното како мече за во корпа го планирам кога ќе го шетам. За секој реквизит посебна прекривка.
Zdravo feminki da ne znaete kaj moze da najdam odela za dete 2 godini za rodenden mi treba moze i od kosovska strana
Од каде купивте ергонимска перница за новороденче? Онаа малата со дупче во средина. Мислам дека ќе ми треба првите месеци, па сакам да купам
Перница не се препорачува да се користи додека не направи детето 2 години. Од мое лично искуство главчето треба да му е слободно подвижно особено додека спие. Моево повраќаше и само ке ја сврти главата на страна и ќе си поврати. Тоа е најбезбедна позиција за нив, на грб, главата свртена на страна.
Tie pernici se za estetska korekcija na glavceto po preporaka od lekar. Bebe do 3 godini ne spie na pernica. Spie na prazno krevetce samo carsav na duseceto normalno, bez nikakvi drugi trakatanci i pernici okolu nego. Zaradi bezbednost.
Мајки, каде може да најдам скафандер за 13-месечно дете, значи некаде за 18 месеци, а да не е Синсеј и да не е со цена над 3000 ден? Значи не крзнен-мече скафандер, туку нормален скафандер со мекано внатре само?