http://www.matalan.co.uk/kids-clothing/girls/shop-by-age/toddler-3mnths-5yrs/dresses Vidi sega. Mnogu se slatki jas si naracav dve.
Mislam deka nemaat shipping za Mak. Jas gi naracav preky London obleka za deca i vozrasni. Plus uste edno kompletce so helancinja
Svekrva mi mu kupila na bebe mn ubavi bodija so miki maus na bit pazar.pamukot e sovrsen.100 den. Ne mi se veruvase,vika imalo se i sesto duplo poeftino.
Мајки дали некоја имала искуство со овие чевлички на Цицибан? Дали се добри за проодување? Сакам на малата да и земам за проодување па да може да ги носи пролет-лето
@Rabbit и јас исто почнав да размислувам за кондурчиња. Искрено да ти кажам сите различно ми кажуваат, не знам што да правам. Сега кон крајов на месецот сме на ортопед, па како ќе ми кажат таму, така ќе правам. Инаку, од претходното искуство со внуците, Цицибан се покажаа како најдобри. Не знам дали се препорачуваат за проодување или откако ќе прооди детето. Мене тоа ми е дилемата. Дали да бидат со мек ѓон додека прооди или веднаш да се почне со вакви со тврд ѓон
@An-na јас прашував во Пеко кој се за проодување и им кажав дека сакам малце да бидат поотворени зошто ќе почне да се затоплува, а нашите се летни деца и ми ги посочија овие. Бев и во Кеги ама не ми фати ништо око. А и за бројче се мислам кое да биде барем да може летото да ги износи, продавачката ми препорача 20-ка
Јас зедов цицибан, ама откога прооде. Инаку боса прооде. Две недели потоа и зедов, а она веќе стабилно си одеше. Малку и беше чудно во кондурчиња, но за еден ден се навикна. А зедовме број 21, имаме малку поголемо стапалце
@НаталиЛили ги видов вашите кондурчиња и многу се убавки, само не можам такви да и земам на малата зошто она е родена крај на Јуни и за такви топло е. Иначе да беше поладно времето ич не се мислев за такви
Сакав да кажам дека и нашите се цицибан. Нема некоја разлика, само што овие ти што ги постираше се поотворени. Битно е да има потпора кај глуждовите. И овие на сликата имаат.
Дали лесно се витка на половина? Ако лесно се витка и се допираат петата и прстите, земи ги. За бројче, измери ја должината на стапалото и види според влошката внатре (ако се вади). 19-20 ќе биде ок, ама зависи од детето. Инаку, вакви полуотворени се препорачливи не само за тукушто проодени бебиња, туку и за малку поголемки, додека да се научат убаво да одат, бидејќи прстите им се заштитени од удирање и лизгање нанапред, а освен тоа и помали се шансите за сопнување отколку кај чевлиња/сандалки со отворени прсти. Реално, за проодување не им требаат никакви чевли, најубаво е боси/по чорапи да проодат. Синко по чорапи прооде, покасно почнав да му облекувам чевли.
Мамички каде можам да најдам убав елек за машко дете? Една годинка сме полна. Ве молам линк ако имаат страна на фб да разгледам, би Ви била најблагодарна. ПОздрав