Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Облека за бебе (продавници, попусти, совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од Mayyya, 12 декември 2012.

1. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Ние имавме проблем со кожата од почеток, се помачивме, затоа морав. Сега веке не ставам на вриење.

2. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.710
    Јас на синко најчесто од ваикики му купував и тоа бројче од 3-6 месеци на почеток, а потоа од 6-9...првите ги носеше до кај 7 месеци, вторите ги почнавме од 4 месеци и сеуште ги носи, а веќе е 10+...Подобро поголемки, на почеток може ќе му висат малку,ама бар подолго ќе ги носи...

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    2.220
    Мое мислење за облека од Џамбо-обавезно поголеми бројчиња. Сите ми се собраа во сушарата,што не е случај со бодиња од ваикики на пример.. Памукот не е баш најквалитетен,се тегнат во ширина многу,а потенките бодиња што ги купив се деформираа т.е странично се извртеа кај штеповите по само едно перење.
    Генерално накзадоволна сум од ваикики и би бејби со квалитет...

На eli25 и mariz им се допаѓа ова.
  4. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    2.220
    Мамички ајде совет каде да најдам летна вреќичка (да не е со астрономска цена)

На Elen4e_sonce му/ѝ се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.390
    Допаѓања:
    286.832
    Мајки, сакам да купам кенгур.
    Предност би било ако е од Рамстор. Да не била некоја натаму, да знае дали и каде има и модели/цени?

@Grungie пред некоја недела и јас барав летна вреќичка низ молот и не најдов. Сите беа дебелки.

На Grungie му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    2.220
    За кенгурот не купувај било каков,внимавај да е ергономски... Јас купив преубав на чиполино ама џабе откако се изначитав за дисплазија на кукови нема шанса да го ставам бебе во него. До сега читавв дека најзадоволни се од Ergo baby 360,треба ножињата да му се раширени,а газето да е благо пониску поставено ... Кај нас мислам дека само во бебеслинг има слично ама мене ми е јака цената...

http://www.bebesling.mk/statija/145

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    И јас бев запнала да купувам ергономски, но мм ме убеди прво да се консултираме со ортопедот, дека не се баш ефтини овие (7500 ден мислам дека беа). И бевме кај Видоевски, реков таман ќе потврди па ќе купиме од Бебеслинг нели таму во близина им е продавницата.
    Но тој ми одговори дека нема врска, дека може да купам било кој поквалитетен кенгур, дека ова со ергономските носилки се само лажни реклами.
    Така земавме на Чико, на почеток ми беше малку комплициран за местење, многу каишки, но со време се научив и сега ни е песна местењето. Го искористив максимално, секој ден шетаме со него, од скоро го завртев да гледа напред и живи радости е. Само за летово нема да го биде мислам, многу е дебел, ќе се поти бебуш во него.

Инаку за летните вреќички, гледав Тила имат многу убави само не знам цена, најди ги на ФБ и разгледај.

8. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    2.220
    Видоевски е секако експерт но.. Јас не би го ставила во обичен кенгур доколку нема широк повој.
    За носењето напред има поделени ставови... На бебето му се исправува природната кифоза во С облик и му се отвараат колкчињата во обратна насока заради сопствената тежина на бебето па не е препорачливо за ниедна возраст....
    Секако ова го имам читано не е мое лично мислење..

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Многу е битна положбата на нозете на бебето во кенгурот. Никако не смеат да висат надолу како на првата слика. Треба да се раширени во облик на буквата П (ете го бебуш во нашиот кенгур на втората слика).

[​IMG] nkfjsan.jpg

Инаку за таквото носење навистина немам читано, но ќе земам да прочитам, не би сакала да му наштетам несвесно на бебуш.

10. TheEkaterina

TheEkaterina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337
    Да не знаете некоја страна на интернет каде можам да видам добри и штосни торбици за количка? Или некоја продавница шо ја има на фб а праќа по пошта. И дали знаете каде можам да најдам тетра пелени ама со дезен да не се само бели? Фала.

11. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    @TheEkaterina шарени пелени имаш во Стружанка, Локо.кроко, Анжи...скоро во сите трикотажни продавници и за бебешка опрема.

Последна измена од модератор: 10 мај 2017
    На TheEkaterina му/ѝ се допаѓа ова.
  12. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Кажете ми дали некаде сте виделе шпикозни на прерами, а надоле долги со стапалца да бидат памучни. Нешто налик на сликава само да бидат памучни. Градов го свртев никаде нема.
    93008c5531021410ad8fe1148bdadbcd-thumbnail.jpg

13. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    Ајде мамички од ск да ми кажете дали во спортските продавници има за бебиња ? До сега не дошло ред да гледам и незнам , а сакам одприлика нешто вакво x354-q80.jpg

На kkkk 7777 и stevemila им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.456
    Допаѓања:
    76.612
    Јас за првото имам купено патичиња од Sport Vision kids, имаше и бебешки бодиња мислам... :) исто така со вака капче, боди по кратки, чорапки имам купено од converse преубави и квалитетни :)

На ada21 и kukla21 им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.456
    Допаѓања:
    76.612
    Да видиш во Окаиди...? Имам од пред две години такво боди од таму... :)

16. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Ама не боди, шпикозни сакам. Знаеш со ногавички со стапала, а горе на прерамки. Пред две години имаше секаде, сега нема никаде. Дали уште не е сезона, незнам. Најдов едни во памук пале, убави се, памучни, бели, ама тенкички се. Па сега барам уште еден комплет или шпикозни подебелки, па зависи кога ке се породам и каков ке биде денот кога ке излегуваме од болница тие ке ги облечеме.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  17. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.723
    Допаѓања:
    35.717
    @irena.1 си проверила ли во Ваикики? Или Анжи, Кимико... Јас од таму купував слични. Исто Стружанка и сличните трикотажни продавници.

18. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Да да, во сите четири проверено, немаат. Баш чудно, можеби уште не им е сезона или незнам.

19. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Во тила има доста интересни работи овие ке си ги купам ;)

Прикачени фајлови:

На Bebulleee, НаталиЛили, kiki_riki и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    5.469
    Како се движат цените на детска облека за бебче од 5 месеци во Џамбо, и дали има комплети во кутија (шпилхозни, капче, лигавче и сл..?)
    Исто ме интересира цени за бањарки?
    Немам време да прошетам, па да ме упатите..