Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Облека за бебе (продавници, попусти, совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од Mayyya, 12 декември 2012.

1. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.074
    Допаѓања:
    33.099
    И ние исто ги изнаносевме 56-ките. Се роди со 3360 и 51 цм и ич не изгледаше мал во споредба со другите бебиња, баш беше таман. На почеток дури и некои 56-ки му беа големи. Имаввме две 50-ки и тие за почеток му беа баш таман. Окаиди најбрзо му станаа тама бројчето 3 месеци зашто кројот им е помал. Зара и Ваикики имаат баш големи кроеви.
    Инаку роден е во Јануари а од Февруари натаму штом се крена маглата секој ден бевме надвор, плус знаеше често да му пропушти пелената додека не му падна папчето или да се намоча при менување пелена (кај женски не е проблем, ама кај машки ако се мочковцки знае да биде) и нормално да намоча се наоколу така што често менувавме се на него. За почеток имав 7-8 бодиња и шпилхозни и докупував плус. Мојот беше и бљуцкач. Првите месеци само менувавме облека. Имав неколку комбинации за надвор како одење на лекар, гости евентуално ако дојдат или одиме. Другата гардероба што ја докупував беа се памучни поефтинки работи за да имам за често менување.

На stevemila, eli25, RedRevolution и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Вреќите за спиење која цена се движат и каде ги има? Некое.искуство со некои конкретно како ви се покажале? 4 месеци сме ама уште сега шета по креветчето па сакам со време за зимово да земам. Фала ви, убав ден

3. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.074
    Допаѓања:
    33.099
    Јас купував од Анжи подебела лани мислам дека беше околу 1000 денари.
    Потенки купував во Беверли трговскиот во Памук Пале за околу 400 денари.
    И двата вида беа памучни и немам забелешки.

На Artemida81 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.078
    Допаѓања:
    40.439
    земи си само бодиња и шпилкозни или долни памучни како тренерчиња. И онака најчесто ќе сте дома вака најудобно ќе му биде, а и полесно за облакање. Ние и на контроли така го носиме - евентуално тие пошаренките кои личат на тренерчиња. Јас имав купено за почеток две комплетчиња маички со пантолончиња, уште не се облечени. Се мислам да му ги облечам за сликање барем, да не излезе дека не сме ги облекле :rofl:

На pile30 и RedRevolution им се допаѓа ова.
  5. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Потполно се сложувам, така и правам и планирам само тоа и да докупам, а не ни имав намера новороденче да облекувам во фармерки, пантолони, кошули, само по едно џемперче имам земено за од 0-3 и едно за од 3-6 и планирам да ги искомбинирам со шпилкозни или евентуално да има по една комбинација со пантолони, што викаш ти за сликање само :) , инаку за алишта кои не ми изгледаат практични пари не давам :shake:

На Melinda85, stevemila и Ano им се допаѓа ова.
  6. dulcela

dulcela Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    134
    Другарка ми зимаше од Манела, таму имаат бебешки работи, сетчиња со повеќе работи, баш за новороденчиња, а онака и за деца поголеми. Иначе ако си во декември земи си нешто што би било величина од 0-3 месеци, јас знам така зимаше другаркава, и супер ѝ се погодуваа, и ти ко што викаш ќе си ги носи со ѕиврички и ќе може да си ги носи подолго :)
    Ајде со среќа понатаму и прати слика што си му купила :hug::f::sun:

7. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.074
    Допаѓања:
    33.099
    Нас тие за дотерување пак ни беа памучни потенки работи и евентуални плишани. Имавме од Окаиди тоа за од болница што беа, всушност шпилхозни ама изгледаа како мачка со панталони и едно плишано исто од Окаиди со маичка и долен дел со затворени стапалчиња за по лекари, гости и слично.
    Мене најпрактични ми се покажаа комплетчињата со маички на преклоп и долен дел со затворени стапалчиња. Под маичката боди а долу чорапчиња па долните. Така бевме по дома во стан со градско парно. Такви имав што пар купени што распар околу 5 различни. Исто од kanz купив шпилхозни со прерамки и одоздола менував маички. Така ми беше најспастрен.
    Се на се имавме околу 10 дневни облеки и 3 пижами и машина пуштав на три дена.
    Некогаш од мерак и до ма си го дотерував чисто колку ете сме износеле работи.
    На 40 дена првпат му облеков кошула и панталони затоа што ги доби на поклон ама само за сликање. Среќа беа поголемки па за првиот Велигден ги носеше. Такви работи во принцип добиваше на поклон од други луѓе. Ние првата година од животот се памучно и лесно за носење му купувавме.

На dulcela, eli25, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.894
    Допаѓања:
    7.631
    Женски има ли разлика во цени во Mother care кај нас и во Грција?

9. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Совет за добар кенгур и од кога се користи? :)

10. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Ве молам само за еден совет од искуство, скафандерот на сликата што е од Ваикики, е за од 3-6 месеци,, бебето би требало да ми се роди околу 20ти Октомври, а имам и уште едно скафандерче од 0-3 месеци, но какво ви е искуството со облеките од Ваикики, дали да го менувам за поголемо од 6-9 или да си го оставам ова? Мене прилично големи ми личат од Ваикики стварите, ама пак да прашам еве што мислите вие?

11. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    5.005
    Јас немам искуство со скафандери, броеви од ваикики, нека помогнат поискусните, само кажи ми колку пари го купи и дали има друга боја? :)
    Ок, видов ;)

На RedRevolution му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.111
    Допаѓања:
    225.656
    ние сме октомври и имав исто такво од ваикики 0-3. едвај еден месец го носеше

13. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Јасно ми е дека во тоа од 0-3 еднаш или два пати ќе го облечам, но за ова од 3-6 што е прашувам дали да го менувам за поголемо, од 6-9, зошто веројатно би го носел до Март месец некаде, а тогаш ќе има 5 месеци. :^)

14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.111
    Допаѓања:
    225.656
    јас мислам дека ќе ти е во ред. мојот се роди 3 кг и нешто и одеше баш по бројките на ваикики до седум месеци. потоа наеднаш извиши и сега е 18-24

15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.199
    Ваикики имаат големи броеви! Не се соодветни за возраста. Имав јакниче 9-12м го носевме до втората година.
    Рачунај дека скафандерчето ќе биде како за поголемо бебе.

16. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Супер ако е така, јас па си мислев за поголемо па да го мењам, а гледам некако големки работите, ама ај си викам да си прашам прво :D

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.404
    Допаѓања:
    126.842
  18. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    21.675
    Нашето е уште поголемо 74 , со реков ај оздоле ќе носи секако облека.Здравје некаде јануари ќе го облекуваме.

19. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.404
    Допаѓања:
    126.842
    А кога треба да се роди??Моето декември средина-крајот,па мислам до март да не не му е точно,а не пак порано.

20. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.894
    Допаѓања:
    7.631
    И јас сакам вакво некое да купам, ама мислев 62ка, од март веќе нема да ти треба.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.