Како поголемки доаѓаат. Но сепак кнап нема да купиш, па ако сакаш да му биде поточно ќе купиш соодветен број за величината, ако сакаш да го поноси и полабаво еден број плус. Ама пример 2броја плус ако купиш ќе плива во стварите Што сакаш да порачаш
@eli25 ќе види, ќе те упати од која страна нарачува и најмала е провизијата. Јас лично не сум нарачувала..
Pred nekoj den ni stigna fustance so stegac za glava.Prezadovolna sum.Dva pati veke go peram i susam vo susara.Nit se skusi nit nisto.Preubav pamuk
Ако сакаш за во старт 50ки и да се роди бебе 50/1,2см ќе му бидат покомотни и месец дена ќе може да ги носи сигурно, 56ка голема ќе ви биде, а не знаеш како грдо стои висната облека на бебе
Има некоја што купувала количка, креветче, облека во Софија? Некој совет каде поточно да се отиде? Попознати поефтини продавници? По моловите ли купувавте? Ме води патот натака, па по пат би видела и за бебе нешто чим сум веќе таму. Гледав некои сајтови и ми се виде поефтино, ама не беа во Софија. Ми треба за во Софија која е информирана.
https://moebebe.com/ Јас од овде си купив количка 3 во 1 и сум презадоволна. https://www.hippoland.net/ А од овде ќе си купам летна количка, кенгур и игрална. Ќе одам другата недела да си ги купам, одбрани ми се. И да повеќето работи се поефтини од кај нас. На пример столчето за кола што ние си го купивме од МК 100 € овде е 80€. По молови е поскапо ама можеш алишта да најдеш убави. А за поголеми ствари ти ги препорачувам овие продавници.
А царина до која сума можам да поминам без да платам? Да си земам сметка и сметкопотврда? Повраток на ДДВ има шанса од кај Бугариве или тешко(трудно, трудно )?
Od Sofija nemam iskustvo, jas pazaram od Blagoevgrad. Sepak ako se odlucis za nekoj od nivnite brendovi: Chipolino, Lorelli, Bertoni... tie se dosta poeftini vo Bugarija. Jas krevetceto go kupiv od BobbyBaby od Blagoevgrad na Lorelli Trend plus me fati 10 500 den, a vo City mall vo Baby Blue bese okolu 15 000, cisto za sporedba. Za do koja suma mozes da preneses preku granica ne sum sigurna, mislam deka e 300 evra, ama ne me zemaj za zbor.
Јас овде гледав ствари и имав списоче што се сакам, ама по сплет на околности не стигнав до продавницата, а има и облека, играчки и секако реквизити. Како што видов имаат и некои попусти моментално https://dundio.com/ Во Ринг мол во Софија како во трговки, ХМ е многу убаво подреден, Вајкики исто, плус повеќе избор, имаше и некои бебешки продавнички најгоре, органски памук држеа во една, ама не баш ефтино, да не речам и скапо
Хиполенд за бебешка опрема, нема да згрешиш. Имаат дуќани низ цела Бугарија а цените им се преполовени од овие кај нас во Мк.
Хиполанд дефинитивно. Поевтини цени, а го има во речиси сите молови. Од тие што сме ги посетиле тој во сердика е најснабден. Такс фре е за 300 лева, значи околу 150 еур. Имамсе од опрема и играчки.
Искрено незнам над која сум наплаќаат царина. Јас количката не ја носев за МК. А сега летнава, кенгурот и игралната ќе ги носам ама не верувам да забележат дека се нови пошто ќе бидам со бебе. А можи и нема да проверат. Зависи како се расположени
Dali nekoj znae od kade mozam da poracam mal br na cevlina...mojata malecka ima mnogu malo damsko noze nemozam nikade da najdam brojce za nea.