Зашто материјалите убаво го стегаат телото и се попријатни за вежбање отколку нешто што ќе се развлекува и ќе ти смета.Зависи и што вежбаш, ама еве на пример секако дека е многу поудобно да носиш спортски градник отколку обичен за секој ден.
Јас многу порачувам комплети за вежбање и многу хеланки, дуксери одделни. Но кога ќе купам некој убав комплет тренерки не ми се носат во теретана, боље ми е да се шеткам во нив
Ја обично у теретана носам dry fit маица и одозгора ќе бапнам било која блуза. Е сеа читам горе некои викаат нема потреба да се вложува во спортска облека. Не дека не може да се вежба било што и без неа, сепак вреди да се има. Многу попријатно е да истрчаш маратон у хеланки него у било што друго. Истото важи за џогирање (подолго), планинарење, велосипедизам. Едноставно перформансот е подобар. На пример сув си, намалени се триењата итн. Некој ако си спортува еднаш неделно немора да дава пари, ама некој активно ако вежба сигурно ќе му биде подобро во dry fit материјали.
Најчесто во спортски хеланки долу. Е сега горе зависи, некогаш само sports bra некогаш дукс. Ама кога сум комплетно облечена со хеланки и бра повеќе мотивација добивам, и покомфорно е.
Зависи од вежбањето. За теретано може и памук, но за трчање, аеробик, зумба и сл. само breathable материјали.
Има во сите продавници за спортска облека. Поефтино ќе си поминеш во некој аутлет. Пример SporteX 3M кај лизгалиштето во Борис Трајковски.
Јас дома вежбам со трико. На друго место не вежбам со трико срамота е надвор од дома со трико да вежбам
Онлајн од каде порачувате хеланки и топ/спортски градник? За страниве по инстаграм прашувам Syperstacy И останатите
Jas ne sum zadovolna od nesto, porano sorabotuvav so niv,dolniot del helanki od 3 nosenja I pukaat a nemam 1 ili 2 para da reces taka se pogodilo nad 20 kompleti imam I kratki I dolgi I isto , Zadovolna sum od https://instagram.com/cherry_activewear?utm_medium=copy_link https://instagram.com/hcidsport? utm_medium=copy_link
Искрено, сакам да вежбам во спортска опрема, ама нивната цена ме одвраќа секој пат. Цел живот вежбам, сега најчесто дома, а порано и во теретана/сала ама никогаш не сум носела спортска опрема за таа цел. Обични хеланки/бициклистички/шорцеви и некоја маица. Битно ми било само тоа што го носам да не ми смета додека вежбам и да е ми е удобно. Облеката не ми била фактор за мотивација за да вежбам. Внимавам да имам удобни, меки и стабилни патики, тоа мора, заради заштита на стапалата од повреди при трчање и вежбање, ама и тие не мора да се некои скапи.
Спортската опрема од брендови се само за мода за повеќето луѓе. Јас не се трошам многу за таква облека од бренд. Тоа е добро кога има квалитет во нив. При избор на спортска облека треба да се гледа на квалитетот и долготрајноста што не значи дека и брендовите адидас, најк и слично нема да се скинат, не значи ни дека обичните хеланки и маицата обична дека ќе бидат проблем некаков или дека ќе ме гледа некој во облеката па ќе ме фати срам зашто би можел да помисли не сум спортист ако не носам од марката. Такви работи се само причина понекогаш кај мене, можеби и за други но не треба така. Тука е важно да гледаш пред себе, односно да се насочиш кон главната цел, секако тоа треба да е удобноста на облеката. Тоа е само како се чувствуваш подобро така да се облечиш. Јас инаку вежбам по спортски градник и хеланки најчесто.
Кај да најдам во Скопје добар топ за вежбање и seamless хеланки? Комплет може да е, само не Најк, Адидас и такви некои. Сакав од Active Wear Nasto, али не знам дали да вредат за парите. Има некоја да каже? вака нешто барам