Од Бомико. Преубав материјал и не се скапи. Јас да прашам друго. Каде би можела да најдам фустан што можам да го носам надвор со нитни за доење или пак такви маици?
Летово го поминав во две три фустанчиња, далеку од таа фантазија шо ја имав за меше во фустанче. Ништо не купив и терав со тоа шо имав. Ама сеега хаха сега треба да купам зошто есен доаѓа. Дајте предлози за облека, за бутици. Од Ваикики засега шо гледав облека ништо не ме бендиса, сѐ шалваресто. Јас имам есенски фустанчиња, ама не можам цело време со нив, ќе треба и хулахопки. А нешто повеќе сум за панталони, ама какви. Од претходната бременост само едни панталони имам тегет со ластик горе, досадни. Сега сакам и некоиси долги џемпери, блузи плетени. Друго шо можам да купам да е удобно а и убаво? Сѐ вака ме фаќа мерак пред, после ко пишман сум.
Istooo i jas. Dve tri fustancinja i si go pominav letoto. Ama sega sestro nisto ne me sobira. Zastanav eden den probuvav sto mi e tocno a sto ne, samo fustancinjata mi se tocni i edni pantoloni (zasega se tocni, ne veruvam za naredniot mesec deka ke se taman) drugo se spakuvav vo vakuim vrekja. Mislev barem septemvri ke go isteram da ne otvaram po zimskite ama tesko. Planiram da gi otvoram i tie, sto me beri da ostavam, drugoto pak isto vo vakuum i kaj sveki. Jas kupiv od waikiki dva para helanki, bev vcera da vidam ama nisto nemase. Inace dukseri siroki ima nasekade po insta butici, ama za pantoloni tesko. Jas bi kupila samo helanki, imam po nekoe fustance i ke ja projdam esenta, ama za dekemvri i januari nemam ni ideja.
Da, ima izbor golem ama nie sto ne sme od skopje nemame izbor po nasite gradovi. Ako znaes dali moze online da naracame od H&M spodeli
Има во скопскиот извадено? Јас во Грција влегов специјално минатата недела и ништо не најдов. Се беше млитави летни парталчиња и само со маици за доење излегов. А допрва за на работа што ќе се носи
Има извадено да, нема нешто посебно. Повеќе хеланки, фармерки, по некој фустан и така обични блузички. Инаку и јас бев во грчкото и истата роба е со таа тука. Реално, треба да се бара во нетрудничките кошули, фустани и блузички, тоа може да се најде да одговара и трудници ама за панталони е тешко, барем мене многу ми смета ластикот ако не е труднички
значи останавме без пантолони. Имам едни памучни од претходната бременост, ама тие за сега есен, за понатаму тешко. Ништо ќе си носиме фустани цело време
Jas samo sto si poracav od sarita od insta. Im pisav i gi prasav koj model se siri dovolno i za trudnici. Pa sto ke stigne ke vi pisam. Dosegabod se sto sum poracuvala od kaj niv bilo super, se nadevam i ova.
Јас ги имам овие од сарита и сум презадоволна значи толку меки удобни не стегаат како што сум 7 месец се осекјам многу згодна и убава во нив хахаа
Јас сум тек на почеток од бременоста али веќе за еден месец нормални фармерки нема да ме собираат, вчера си шетав со откопчано копче . За зимоска планирав со некои фустани туники што ми се пошироки да ги поминам и дебели хулахопки, пред околу месец во Синсеј си купив две фустанчиња за есен и мислам ќе се таман.
Засега имам 3-4 пара пантолони од моите што сеуште ми чинат меѓутоа се потенки така да максимум септември би поминала со нив. Зедов 2 пара пантолони од мајка ми која носи поголем број од мене така да со нив веројатно ќе поминам некоја недела. За подоцна есен и зима блузи, кошули и плетени фустани имам од порано. Џемпери и палта исто. Единствено пар/два труднички панталони ќе ми се потребни ама тие што ги пробав засега не ми се воопшто комотни
На почетокот на смеа реков дека нема да купувам многу туку бидејќи имам братучетки кои се покрупни од мене, мајка ми и тетка исто дека од кај сите ќе позајмам по нешто за некој месец. Засега додуша само од мајка искористив ама како што се наголемуваат трошоци за припрема за бебето посебно дека прво можи и да побарам нешто. Инаку размислувам за ваков тип на фустани дека би ги носела подолго бар есенва пред да останам дома