Облека за која ви мина меракот

Discussion in 'Мода и стил' started by Unfaithful18, Aug 7, 2010.

1. rossonerka

rossonerka Популарен член

Mислам т.е сигурна сум дека до сега ништо не сум фрлила освен ако не било многу уништено. Она што ми е мало го подарувам ако е добро сочувано. Се друго чувам.
    Имам чевли од пред 10 години уште ги носам.
    Имам фармерки исто од пред 10 години и тие ги носам.
    Носам блузи исто многу стари.
    Има некои парчиња кои еднаш-два пати сум ги носела, најчесто се парчиња кои сум ги купила за мерак на мајка ми или сум слушала друг совет не по своја глава, па тие и стојат во плакар.
    Од толку што чувам имам низ секој плакар дома алишта, дури почнав да ги губам и да неможам да ги најдам.
    Мене жал ми е да фрлам работи, се поврзувам со нив :lol: Мене жал ми е чорапи да фрлам, а камо ли фармерки или чевли, па срце ќе ме боли.
    Еве денес ми се потскинаа омилени фармерки, мислам дека ќе заплачев :D
    Ако не ми се носат некои чевли ова лето, не значи дека идното нема да ги носам.
    Еве дома се утепувам од барање на една тексас јакна, која ја немам носено едно 7-8 години ми била вајда демоде. Мора да ја најдам сигурно е тука некаде, се сетив на неа и ептен сакам да ја носам :D

marama likes this.
  2. bornthisway

bornthisway Истакнат член

Многу често ми се случува да ми помине кеф за некое парче облека. Ќе го облечам еднаш и потоа го зафрлувам некаде во регалот, па кога мајка ми ќе ме праша каде тие тоа и тоа и јас појма немам за што ми зборува, не се сеќавам ни дека сум го купила. Обично тоа ми се случува со фустанчиња кои ги носам за посвечани пригоди. Купувам на пример фустанче за НГ и тоа е тоа, само таа вечер го носам и толку.
    Сите работи кои не ги носам обично ги раздавам на луѓе на кои им се потребни и никогаш не жалам за тоа ако нешто што еднаш сум го облекла па сум го дала на некој, затоа што знам дека на друг му е попотребно отколку на мене.
    Никогаш не преправам облека и понекогаш знам да потрошам доста пари на нешто што ќе ми се допадне, но многу пати за многу евтини пари наоѓам одлични парчиња облека, не ми е важно дали е марка или не. Исто и за патики кои можам да ги носам подолго време би дала повеќе пари, а за штикли не.
    Мајка ми ми вели дека сум збесната. Често знам да речам дека немам што да облечам, но сепак знам колку и кога е доста.

3. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Да да, ми се има случено и после многу ми е криво кога ќе немам што да облечам :P Тие парчиња ги чувам во шкаф за "подобри денови", а што се смалат и ги давам на помалата братучетка :)

4. maca99

maca99 Популарен член

Мене ми се случува за нешто откога ќе го купам и донесам дома да ми мине меракот ,а не пак за подолг период :D Што да правам таква сум :doh: Ако купам неколку маички летово пример,наредното ќе ми бидат за по дома....Мора да се има нешто ново :lol: Обично на она што ми минал меракот -особено обувки ,како балетанчиња и патичиња,ташни,-на мама и сестра ми пак секогаш им го прават меракот :lol: па завршуваат кај нив...Како помали им давав на помалите братучедки.....како и да е на секое парче облека и чевла кога -тогаш ќе им мине меракот :) Но некои парчиња можат и да се чуваат ,зашто гледате како се враќа модата,па би можеле да им послужат на нашите ќерки некогаш ;)

5. Ivu4

Ivu4 Истакнат член

Не ми се е случило до сега...... :$ :lol:

6. lattie

lattie Популарен член

Дефинитивно шалвари ги обозавав се додека не видов една сосетка и од тогаш ми се згрозија значи нон стоп ги носи а не и стојат па се прашував дали и јас така изгледам во нив и деф од тогаш ми помина меракот на шалвари

7. Miss.Waldorf

Miss.Waldorf Истакнат член

Меракот ми поминува по неколку облакања за жал..=(

8. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Мене мн ама мн брзо ми минува меракот.
    Лошоо ,лошоо :worried:

9. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Хеланки . Пукнав носејќи, и кога ќе видам хеланки ми се гади бе.

10. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

На цветниот принт на облеката ми мина некако меракот, а сега ми се враќа меракот за морнарскиот :wasntme:

11. Melany.Macedonia

Melany.Macedonia Истакнат член

едно фустанче со риги еднаш го имам облечено :D
    незнам кај ми бил умот коа сум го купувала :^)
    ќе го преправам нешо ќе му смислам :wasntme:

12. Saani

Saani Истакнат член

Имам две вакви марами дома сина со црно и црна со бело. И не ги купив скапо ги купив по 50 денари во Шутка :lol:

Attached Files:

13. Lovely15

Lovely15 Истакнат член

Животинскиот принт :puke: :puke:

ivancekitty likes this.
  14. lovelife

lovelife Популарен член

Потполно се согласувам :)

Lovely15 likes this.
  15. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Имам една близа што моеав да ја купам ама само еднаш ја облеков и веке ми мина меракот.

16. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Исто, дели 2 пати ја имам носено, едната е црно тикизно, другата иста ваква црно бела, и толку...

17. Li..Na

Li..Na Истакнат член

На облеката која ми мине меракот ја оставам во плакар да си чека нов сопственик , подоцна ја давам на братучетки :rofl: :rofl:

18. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Карирани кошулки, оние горе набрани потспуштени фармерки, а долу тесни, облека со цветни мотиви...

19. PeaceLoveBasketball

PeaceLoveBasketball Истакнат член

онаа од певекс,your boyfriend's t-shirt.
    многу во мода беше некако и ете,ја купив.
    еднаш ја носев и сега веќе преку глава ми е,неможам да ја гледам :D :D :D
    поздрави и бакнежи до сите :* :* :* :*

20. Domino

Domino Популарен член

Облека? Јас во еден период се залетав по тоа панкот. Детиште, сега сфаќам дека имиџот е најмалку важен за тоа што го слушаш. Купив мартинки, искинати фармерки и неколку црни блуски со некој ,,јаки'' пораки. После криво ми беше за парите ама шта чеш, бидна. Се уште си носам по нешто од тоа. По нешто. :)

PeaceLoveBasketball likes this.