Облека за на работа - Што носите?

Discussion in 'Мода и стил' started by babyketi, Feb 21, 2010.

1. maja8

maja8 Популарен член

Многу сте ја запоставиле темава, ајде некоја зимска идеја да видиме :)

2. BadBoysLover

BadBoysLover Истакнат член

Се вработив во амбуланта и најчесто сум прва смена како доктор.. па облекувам фармерки( не кинати), блузе затворено и чизмички или чевли некои, а во сабота бидејки рабоотам само 4 часа и онака е релаксирано, се случува и патики да облечам црни или кафени или крем ниски со чо спортска варијанта на блузе а косата ми е секогаш собрана и антибактериска пудра со водоотпорна маскара и карминче не многу нападно.

3. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Јас имам униформа за нагоре, кошула бела и елече црно. Надолу носам фармерки, панталони, некогаш сукња до колена... Во главно тоа. ;)

Arthur likes this.
  4. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

[​IMG]https://scontent-a.xx.fbcdn.net/hphotos-ash2/407081_241772739224922_1912835321_n.jpg[/img]

5. Sophie90

Sophie90 Нов член

Јас на работа никогаш немам носено штикли. Постојано носам патики или чизми, како и кога нормално се облекувам. Другите се облекуваат покласично, а јас прилично "edgy". До сега никој не ми има коментирано ништо, дури и ме прашувале од каде ми се некои парчиња облека. Се надевам дека така и ќе си продолжи... бидејќи воопшто не сакам да правам компромис во тоашто сакам да носам. Патем, работам на факултет.

Arthur likes this.
  6. littleflower

littleflower Популарен член

Јас до сега имам работено како демонстратор на факултет и во приватниот сектор и обично се облекувам исто како и за секојдневно излегување - кежуал, обично црно, бело, сиво... патики или чевли на платформа. За шминка, некогаш ако лицето ми се чисто воопшто не се шминкам, некогаш целосно се шминкам... зависи од расположението.

Arthur likes this.
  7. elimkd

elimkd Форумски идол

Панталони/фармерки во темна боја, кошула, џемпер, сако, ниски обувки или на мала дебела штикла. Внимавам да не се делам од останатите

toogood likes this.
  8. TheGirl23

TheGirl23 Истакнат член

Тоа што ќе го облечам гледам пред се да ми биде удобно.
    Конкретно сега овој период носам темни фармерки со висок струк, во комбинација со кошулка и чизмички. Ако е поладничко знам да облечам и дебела плетена блузичка. Исто така обожавам да носам и елеци, некако ептен ми го надополнуваат стајлингот, крзените посебно. Нема да ги изоствам и марамите знаат да допринесат за подобар изглед ако знаеш како да ги комбинираш.
    Носам и панталони, но поретко.
    Фустани само ако имаат убава пристојна должина, но и нив не ги носам многу често.

08d454cc7957d37dc4da38d3c7ac5927.jpg 21627784495_4b916db282_o.jpg

cresa-jagoda, Arthur and elimkd like this.
  9. Sv. Nikolka

Sv. Nikolka Истакнат член

Ние на работа, имаме Етички кодекс, и неможеме да се облекуваме било како. Сукња до колена, штикли (шпиц салонки), горе некоја убава кошулка. Несмееме летно време бретели, несмееме миничи, и со голи стомачиња (Што е нормално), институција е не е кафуле. Ние имавме и состанок на работа за тоа.

Antebellum and cresa-jagoda like this.