Бикогаш не одам со нешто мини,кратко..сукња,фустани такви работи Секогаш на училиште со некоја маица,кожна јакна нешто такво А понекогаш морам да ја носам униформата(кога е зима-џемперот со кратката маица,а може и ролка или ншето одоздола ако мнооогу студи-а на крајот од учебната година(крајот на април,мај) доволно е униформата со кратки ракави)но понекогаш и носам и маица со кратки ракави и така не носам хеланки,а непријатно ми е кога гледам некој шо...ќе цитирам eliesaab шо кажа погоре Спојлер ’’со кои се им се оцртува,мислам ме разбравте што сакам да кажам’’
Само без минич, деколтиња, прејаки шминки, фризури. Имав една соученичка, ама баш ^ вака се облекуваше, секој ден.
Имаме униформи.. Само фармерки менувам и носам мартинки. За косата ја носам некогаш во плетенка, во пунџа и пуштена скоро секогаш. За шминка на школо понекогаш ставам римел и туш, ама многу ретко.
Јас за на училиште обично носам панталони или фармерки,кошули,понекогаш суќни,фустани многу ретко,хеланки не носам.Блузи и маици без деколте ,не претесни. Не носам шорцеви или блузи со гол грб или стомак,ниту пак миничи и штикли.Тоа ми е невкусно за на училиште.Според мене и тренерки и хеланки не треба да се носат ,бидејќи се знае,тоа е облека за спорт,за дома,а не за на училиште. Немам ништо против накит,но да биде минимален,а не кога ќе видам некои ко елки накитени. Шминкање може,но не како за на свадба. Еве и некои слики:
Најчесто носам фармерки со блуза (носам и со без една рамка или пократка ама пак не е разголена сепак јас такви носам..) дуксери во зимо, кратки панталони од пролетта па жешко е.. (иако било забрането како да не ) сукња никогаш не носам и не само во школо никаден исто така и тренерки не носам, мразам и тесни буквално залепени блузи за во школо да ми се оцртуваат...ии накитот да не го заборавам носам во однос на тоа со што ми одговара
Не сум класичниот пример за обелкување на училитште (Комбинација: фармерки, блуза, патики) , ниту пак како оние кои сакат да привлечат само внимание (Комбинација: Ултра тесна и кратка сукња, подотворено деколте, кожа боја хулахопки. Некоја златна средина. Најчесто носам тесни панталони во боја, некои убави кошули со убав дезен или пошироки ракави, блузички со инетересна апликација или дезен, подолги џемперчиња со подолги ракави или касично џемперче, сукњички кои се три прста над коленото, фустанчиња. Некогаш знам да носам и хеланки искомбинирани со туника. Ретко кога знам да ставам парче накит, не сум таков тип.
Па преферирам вака нешто... А НЕ ГИ ОПРАВДУВАМ ТИЕ ШТО ОДАТ ВАКА За во школо?Не фала па дури дел од га*от им се гледа Спојлер со извинение
Во основно одевме со сукнички, фустанчиња кој како сака. Сега во средно имаме униформа и само менуваме фармерки или панталонки. А за сукни или куси панталони несмееш да помислиш не пак така да се облечеш во нашето училиште. Тоа јас го сметам за добра страна. Но сепак си фантазирам понекогаш колку би било убаво да се облекуваме како во филмовите. За девојчињата убави сукнични ни многу долги ни многу кратки и некоја убава кошулка. И за машките некои убави панталони и кошулка, но сепак тоа е Македонија.
За на училиште носам фармерки обавезно(многу ми е глупаво да отидам во тренерки),некоја убава спортска маичка,кошулче со балетанки но се тоа да биде до одредена граница да изгледам како за училиште а не како за испаѓање!! Сукња никогаш ама никогаш не би облекла затоа што мислам дека навистина не е за на училиште!!! Деколтирани маички,кратки пантолони -ТРЕБА ДА СЕ ЗАБРАНИ СО ЗАКОН !!!!!!!!!!!!!!!! Еве на пример:
Во тренерки одам на училиште кога им спорт,инаку секојдневно сум во фармерки,патики и некоја блуза,дуксерка,џемпер или пак маичка...а на зима носам исто,но долу се разбира чизми и тие не се на штикла,нормално...не одам да се корзирам таму,одам да учам...дури и професорките не се дотеруваат толку,јас паметна ќе се најдам така да се облекувам,штикли,деколте,шминка ти реков ми рече-тоа нема шанси.
Уште од петто - шесто одделение обрнувам внимание на облеката за на училиште. Таа ми помага да се чувствувам убаво и самоуверено, верувале или не, дури и кога станува збор за оценки. Ете, најчесто носам хеланки (со принт или впечатлив крој), маичка/блузичка и џемперче/болеро/елек. Си ставам и аксесоари: вратоврски, венчиња, но ретко накит. Всушност, од накит само носам бројаница (алка) и евентуано слатко прстенче. Омилена школска комбинација ми е: црни фармерки, кошула, крем џемперче со црни, бели и црвени срциња, црвено венче со машничка и - црвена карирана вратоврска. Десетина пати имам облечено сукничка (2-3 цм над колена) со хулахопки или фустанче со хеланки. Кога имам физичко, секако носам тренерки и патики и врзана коса.
Кај нас нема униформи, па затоа секој носи што сака освен што се забранети кратки панталони и блузи без ракави Јас секогаш носам фармерки или панталони и некоја блуза
Па во нашето школо немаме униформи па секој облекува што сака.. Јас за на училиште преферирам фармерки,патики(или чизми ако е студено, нормално) , со дуксерки,блузи,маички..во пролет кога ќе се затопли носам понекогаш балетанки со фармерки со кошула.. А познавам едно девојче(соученичка) што кога беше топло носеше кратки фустанчиња,кошули со откриен стомак... и таа е ‚‚најјаката фаца" во класот
Кај мене во школо ништо не е забрането ама заменик директорот многу вика кога ќе види некој во кракти панталони безразлика дали се под колената или до било каде, и машките ги кара за тоа. Исто и за непристојни блузи, апостолки, сандали, блузи на рамки.. и така натаму. Мене ми е непристојно да отидам на школо во сандали, апостолки, хеланки, блуза без рамки или на тенки рамки .. итн. Или пак во чизми со висока штикли 10 сантиметари или полна пета, никако! Иако имам 2 пара хеланки кои се како фармерки и ги носам некохаш. А онака обични хеланки не никогаш. Ич не сакам блуз без рамки или на тенки рамки ако облечам освен што е непристојно јас не се осеќам убаво. Затоа се знае за школо што е патки, чизми, присотјни блузи, фармерки, дуксерка, џемперче ..
Кога имам физичко, си носам тренерки, најчесто два пати во неделата е тоа.А останатите си носам пантолони или фармерки со униформа,а кога не беше морално да се носи униформа си носев дуксерки, блузи, кошулки За на нозе патики или чизми.