1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Облека за на училиште

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rozy, 13 декември 2011.

1. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    576
    Блуза на кратки ракави, фармерки и старки. Воглавно темни бои. Имам некој рок-хипи изглед. :^) :D

2. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Па како што ...?
    на школо се одеш или шетање?
    Па треба да си примерен во школо...а не и на гаќи да одиш...или гаќите да ти се гледат... се знае дашколо се носи панталона под колемата и блуза на ракави да не ее некој со деколте ....или корсети...
    Значи облеката за школо треба да е примерна...

На cresa-jagoda и N-ate им се допаѓа ова.
  3. Milky.Way

Milky.Way Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    72
    Ние имаме униформи... Сини џемпери и елек+ бела кошула по долги и по кратки.

Но, ако би немале јас би се облекувала во фармерки и блуза... А за сукња, јас мислам дека е во ред, ако сукњата е од коленици надолу т.е не погоре од коленици.
    И блузата мислам дека треба да ги сокрива рамената.

4. Sardinija21

Sardinija21 Нов член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    98
    Јас одамна бев основно но што се однесува за облекување за на училиште основно а и средно треба задолжително да се воведе дрес код да са дефинира како една ученичка треба да изгледа во училиште. Значи фармерки(не со низок струк туку нормални) и блузички, маички исклучиво со ракави кратки или долги(но никако на прерамки) шминка само сјај за усни и нормални патичиња или кондурчиња а не штикли 12ка. Она што сега го има во училиштата не личи на училиште туку како да е куќата на Хју Хефнер. Значи доколку сме примерно облечени многу ќе ни биде нас на нашите соученици и на наставниците, бидејќи ставете се вие во нивна кожа како им е нив кога повеќе сте голи отколку облечени. И да не заборавам гол папок никако.
    Апел и до родителите обрнете малку внимание на соите деца додека сеуште можете да влијаете на нив бидејки после ќе биде касно.

На Lolo5 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  5. tweety-tweety

tweety-tweety Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2013
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    435
    Јас на училиште скоро секогаш носев фармерки и блуза или кошула а во јули сите идеа со сукни,фустани и сл. па така и јас... ;) ;) ;)

6. chitaahgirl

chitaahgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    22
    Абе ајде,ти сакаш да одиш на модна ревија по сликиве.Остај ти Pretty little liars,Mean girls и остали што одат во сукни и фустани.А замисли да имаш некој професор кој ги загледува девојчињата низ ходниците,а таков има барем еден во секое училиште ама кој ги забелешува,али ајде забегав од темата.Што ке постигнеш со тоа што ке се облечеш во кратко,во училиште не одиш за да заведуваш и да се покажуваш,одиш да научиш нешто!

На Sara123 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  7. Dobie

Dobie Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    240
    вака нешто како на сликиве :)
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] секако без шминка или за средношколците минијатурно значи минијатурно а не ,,200кг пудра и 100кг шминка,, (а има некој такви |( )

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Ова ми требаше за да се облечам за школо...
    -Тренерки
    -Фармерки
    -Обични блузи
    -Џемпери
    -Капут
    -Кожено палто
    -Чизми
    -Патики
    -Шорцеви (за физичко)

9. fashionbaby

fashionbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    244
    Женски секогаш за на училиште сум се облекувала примерно и едноставно на пример во есен додека е топло фармерки и блуза по кратки ракави,зимно време ролки и фармерки,на пролет блуза на кратки ракави,фармерки и џемпеер.. и некако ми здосади веќе да сум во фармерки,не сум дебела и имам убави нозе,сега ке бидам осмо и сакам малце да си го променам стилот. Да ве прашам дали е срамота да се носи туника и хеланки ? тоа ми е многу,многу убава комбинација ама некако ке ми биде чудно да носам хеланки на училиште,едвај чекам да дојде зима и да ги пробам сите тие комбинации што ми се во главата :D

10. Milky.Way

Milky.Way Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    72
    Јас мислам дека е во ред. Лично јас не сум носела хеланки поради тоа што сум подебелка, но би носела, а и сум видела други да носат. :)

11. richgirl998

richgirl998 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    286
    Се облекувам како што и доликува на една средношколка. Најчесто одам во фармерки, тренерки, џемпери, блузи комбинирани со марами, кожени јакни и слично. Никогаш не би ставила суќна, фустан, хеленки (добро може хеланки со туника), но така хеланки без ништо одозгора НЕ и многу невкусно ми е кога ќе видам како идат растересени некој :^)

На Lolo5 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  12. Iztrq

Iztrq Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    19
    Од секогаш сакав да сум нешто посебно, не сум класичар што ќе оде на обична мајца и фармерки, да можеби тоа но ќе додадам сако (доколку е ладно) и накит обавезно, косата средена со сјај на усните. Едноставно но совршено! :)

13. simona.7

simona.7 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2013
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    11
    Се облекувам во фармерки, некоја јака блузичка, одозгора џемперче во нежна боја, некое едноставно ланче, на нозете чизми најчесто UGG a во косата најчесто се пеглам понекогаш кога сум втора смена и кога немам многу за учење си правам локни со пеглата но многу ретко :) :rock:

14. Ketnis

Ketnis Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    238
    Кога е потопло блузи на кратки ракави,фармерки,марама,патки,балетанки,некој џемпер иии доста често си носам кошулки.Аааа кога е ладно времево носам големи блузони одоздола со кошула,дуксери,кожно палто,чизмички,капут.Нооо никогаш не одам разголено во блузи со многу отворени деколтиња само на хеланки и да еднаш бев во суќна но тоа бесе последниот ден и со другарките така се договоривме да одиме,обично гледам да бидам пристојно облечена иии тоа не гледам некоја голема филозофија во тоа како да се облечеш за на училиште ци носиш тоа што си имас, и дефинитивно ДА за униформите... :$ :D
    Позз до вас и имајте убав ден :inlove: :*

15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.314
    Па носам убава блуза хеланки,фармерки некоја сукничка или фустанче патики или балетанки сјајче или лабело косата некогаш со венче,некогаш виткана некогаш испеглана,некогаш во плетенка некогаш во реп и така :)
    И не носиме униформи,а не ни сакам да носам униформа :lol:

16. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.003
    Допаѓања:
    12.336
    тренерки (најкомотно се чувствувам во нив), фармери,маици... не носам фустани,суќни,хеланки..добро може хеланки ама само со долга туника :!: и тоа само за во зима.. неможам да ги сфатам некои како обожаваат хеланки
    (со кои се им се оцртува,мислам ме разбравте што сакам да кажам)
    со куса маица ,се ќе направат само за да привлечат внимание .. хмм |( И не само тоа туку и носат маици со прееемногу длабоко деколте и секако тие се најпопуларниииииите девојки во класот кои се дружат со сите машки :yawn: , :!: да не се фалам сега но таквите како мене се поретко ги има (секоја чест на исклучоците). Подобро примерно облечена отколку така :| веќе и гимназиите и училиштата не се тоа што беа порано .. Добро не викам да не облечат маица,но треба да се внимава малку .. ;)
    И стварно не можам да ги разберам како се шминкаат како на некоја свадба да одат кармини,туш ... пудри ,руменила :fubar: наместо да учат, кое порано или подоцна ќе им се исплати трудот тие со такви работи се замараат ц ц цц ... :swear:
    Секогаш се провокативно облечени = таквите се очајни за внимание штета

Секогаш сум примерно облечена како што одговара за една средношколка :)
    малку искритикував, но неможев да се воздржам :)

На Lolo5, FromWonderland, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Barca-Gril

Barca-Gril Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    927
    Маичка и фармерки,најчесто,некогаш тренерки...никогаш не носам кратко,суќни,фустани за на училиште... :)

На Lolo5 и eliesaab им се допаѓа ова.
  18. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    Најчесто фармерки,маичка и тренерки :) понекогаш хеланки со подолга маичка ама тоа ептен ретко, имаме униформи ама не ни се задолжителни,понекогаш си ја облакам :)

На Lolo5 и eliesaab им се допаѓа ова.
  19. owi

owi Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    123
    Се знае што е за на училиште :)
    Тренерки, пантолони поедноставни некој, фармерки, блузи и маички без деколтеа и не мора претесни да пукаат градите, и најдоброто дуксерки :)
    Хеланки само со подолги маички или туники, не е модна писта - училиште е :)

На Lolo5, cresa-jagoda и eliesaab им се допаѓа ова.
  20. marija1907

marija1907 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2013
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    2.857
    секогаш одам средена и може да се каже дека облеката за на училиште ми е пристојна а истовремено и модерна :D носам фармерки со некоја јака блуза и со полнапета на нога или хеланки носам до долга блуза или туника тренерки не носам многу а преку зима фармерки чизми џемперче нежно нашминкана и накит (ланче најчесто) обавезно и косата пуштена :D