Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Облини, да или не?

Дискусија во 'Тело' започната од LudaDevojka, 17 април 2013.

1. mia993

mia993 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    140
    дај олабаветее малцее сите.од тема облини или не дојдовме на сосем трето.
    иначее да јас го спомнувам затоа што го гледам тоаа нема сигурно ти или друга некоја ако е да го каже тоаа(facepalm):D:)
    @Петре Прличко
    ако толку те заинтересирало како изгледам јас имам неколку слики постираноо во модни критики. не се секирај ниту телото нажалост ми наликува на кендис ниту пак за среќа на девојките од рекламата за дав. многу ми е побитно јас да се чувствувам здраво во моето тело а и се трудам колку можам и одвојувам време за вежбањее. и им се дивамм на девојки или жени кои имаат убаво затегнато негувано тело а чист пример ми беа ангелитее и затоа нив ги посочив.а искрено ретко кајј нас такви се гледаат.малце и брзиотживотт и немањето време се криви тукаа но сепак сметам дека може минималноо време барем да се одвои.
    единственоо сакам многуу да сум пивисокаа а нажалост несум. а би сакала негде околу 175-6 затоа што сметам за облинии убавии важна е и висинатаа но немораа секогаш да значи.
    тоа е мое мислењее самоо и некако на повисока девојка ми стоии се.и ммогу облини и малцее и пак ми се сексии.а и мажитее се сложуваат со ова 100%.

ии во продолжениее неколку слики за плакнење очи;(:D:rofl:
    Screenshot_2014-12-22-18-29-14-1.png Screenshot_2014-12-22-18-27-32-1.png Screenshot_2014-12-22-18-19-37-1.png Screenshot_2014-12-22-18-17-01-1.png
    Screenshot_2014-12-22-19-26-03-1.png
    Screenshot_2014-12-22-19-30-27-1.png ;):inlove::whew:

2. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    @viktorxD Karolina Debczynska
    А за ангеливе не би сакала да коментирам зашто не се знае која слика им е со фотошоп. а која не. Буквално секаде се различни.
    За мене Скарлет секогаш ќе биде поим за облини.
    [​IMG] [​IMG]

Последна измена: 22 декември 2014
    На LadyInTheDark, cresa-jagoda, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  3. mia993

mia993 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    140
    точно е за фотошопотт кој денес сите го користат па така и сликиве на скарлет се исто исфотошопирании но и таа се сложувам има прекрасноо тело.
    а ангелите и на слики на кои се гледа дека не им се фотошопирани ило
    и пак минимално ете,пак се совршении исто.

Screenshot_2014-12-22-20-25-12-1.png
    Screenshot_2014-12-22-20-25-58-1.png Screenshot_2014-12-22-20-18-55-1.png Screenshot_2014-12-22-20-23-08-1.png Screenshot_2014-12-22-20-32-48-1.png Screenshot_2014-12-22-20-33-46-1.png
    аа се гледа и дека големм труд вложуваат во своето тело и секакоо дека истото ќе биде со добарр резултат.;)

4. viktorxD

viktorxD Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    341
    Не викам не ... :D
    и таа е прејака.. Ама Jen Selter го одржува телото максимално ..Затоа е најјака :P <3

5. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Според мене, за облини си требит генетика, мислам дека без тоа, колку и да се труди жената да го обликува телото, нема да има такво тело со облини, за разлика од онаа која природно е таква, со облини, значи која можеби и не се труди толку за да го обликува телото, а сепак да е атрактивна.Зависи од градбата на телото, сепак, за да има облини.

На <3 pleza4e <3, LadyInTheDark, Joi и 2 други им се допаѓа ова.
  6. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Еве со пример какви облини според мене се привлечни и секси. Не навлегувам во тоа дали е снимана со некоја камера што ја прави да изгледа слабо или ја издолжува, мене ми е ептен убава, затегната, и пак ќе кажам, секси.
    Дали и стрејт мажите така се восхитуваат на друг маж, или тоа го правиме само ние жените, опседнати со убавината? :makeup: А таман и песната е во таа конотација.

На LadyInTheDark, kjukli, softy1 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.012
    Допаѓања:
    51.884
    Јас на пример што и да правам, не можам да имам големи гради и задник. Џабе е, таква сум.
    А мене ми се попривлечни слаби девојки, без огромни облини. Се зависи од личен вкус, може засекогаш да се расправате.

8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.567
    Допаѓања:
    201.760
    Јас сфатив дека 90% од оние кои дискутираат на темава поим немаат што се облини. Поготово што овие суваркиве од ВС ги вбројувате во групата на жени со облини. И погрешно ги поистоветувате дебелината и облините. Ако жена има облини не значи дека е дебела, пример Кристина Хендрикс, Бијонсе, Скарлет, Мерилин Монро (од постарата генерација). Мажите (и жените) кои ги гласаат овие од ВС за најубави жени на светот пак бираат обични, нормални, заоблени жени како партнерки. Па сега?
    Инаку, со премногу вежбање се губат облините. Јас тука не пропагирам да не се вежба, да се разбереме. сигурно и Бијонсе поти газ за да изгледа како што изгледа, ама сигурно не поминува 10 часа дневно во вежбална, како што тоа го прават на пример ангелите на ВС. И не, не сум љубоморна, ниту искомплексирана, ниту пак лечам фрустрации. Само си кажувам мислење.

На kjukli, Daleron, Cka и 4 други им се допаѓа ова.
  9. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.742
    Допаѓања:
    21.408
    Кое плакнење те молам, девојките се суфтерки.Ни О од облини.:^)

На kjukli, cresa-jagoda, softy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. mia993

mia993 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    140
    абре све е тоа индивидуалноо секој имаа различен вкусс. според мене овие девојкии имаат умерени облинии и изгледаат божанственоо и реалноо некоја пониска од нивв два на дваа со незнамм кои облинии е неприметлива.во тоа можам да се кладамм.
    темава се претвори во оден купп расправии и можат до сабајле да продолжатт пак ништо неможе да се докаже.се е тоа индивидуално.ова е работа на вкусс и затоа симнете си ги топкитее и колку и да зборите безвезно девојкиве милиони заработуваат а вие за промена почнетее на себесии да работите а не само по форумии да ширите омразаа и да се препукуватее.џабе ви е свее тука тристаа глупостии ќе изназборитее а утре повеќето од вас,сигурна сум еден куп ќе се пронајдат,ќе гледатее на која диета ќе се ставитее.
    но јас реков и во минатиот пост кај нас 90% девојките поблискуу изгледаат на "девојки со облини" наводно и секако дека тојј став ќе си го држатт.
    А ти @Annath секој маж поединечноо да не си го прашувала што бира ?!? хахах
    па не дека повеќето не бираат туку не би ни можеле со некоја такваа.и затоа се задоволуваат можеби со ѕоа што им преостанува.и во машкиот свет постојат многуу ниски мажии.и навистина мислиш дека една таква висока атрактивна девојка би ги избрала таквите?!
    а и незнаммм и не сум запозналаа сеуште такво машко што не слини да не кажам по ангелите и девојките слични на нив ;) :D :D
    и не бидетее толку ограничении.
    пола од вас ако не и повеќе би умрелее за такво телоо ,аа нажалост тукаа само омраза да се ширелоо.тоа е :) :)
    но се е тоа работа на вкусс пак ќе кажам но некој очигледно тоа не го сваќаат или оваа тема им стана тешењее.па навалии народе :D
    подобро темава во друго би ја именувала сегаа.

11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.567
    Допаѓања:
    201.760
    Златна, нема што јас да прашувам, ниту пак ширам тука омраза, а и со која цел? Реално, си признавам дека ми се допаѓаат топ моделите и манекенките од постарите генерации, а овие поновиве не ми фаќаат око. Господ дал очи за гледање, што је лепо и Богу је драго, ама искрено, сè е прашање на вкус. Мене лично не ми се женствени овие кои тебе ти се репер за убавина
    И не мора на секое лонче капаче да ставиш ;)

На christinnn, anina и SwanMay им се допаѓа ова.
  12. troublesome

troublesome Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    152
    Кристина Хендрикс не е дебела? :D Добро, не е.
    Кристина Хендрикс самата има изјавено дека е дебела, но што знае таа.
    Мажите (а и жените) обично бираат партнери/ки рамни на себе.

Последна измена: 23 декември 2014
    На mims-89 и mia993 им се допаѓа ова.
  13. Петре Прличко

Петре Прличко Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    387
    Јас сум висок 197 цм, па дали тоа значи дека сум лепотан и секс бомба? Височината нема врска со убавината. Има врска со естетиката. Не може девојка која е 185 цм да излегува со машко 172 цм, затоа што би изгледало смешно, а не дека тој не е убав. И, моделите на Викторија Сикретс не се којзнае колку високи. Адријана Лима е мислам 177 цм висока. Повеќето се со висина ко неа, а и пониски. Нормално е девојка со 175 цм висина да стави штикла 12 цм, па да изгледа многу високо, но без штикли повеќето манекенки се сосема нормално високи.

Можам да ти набројам 10 ѕвезди од прва што не се повисоки од 175 цм ( мажи), а жените ги сакаат. Многу фактори играат улога во привлекување. Висината дава самодоверба, но не секој човек кој е висок е и убав. Тоа се различни работи. Полно машки височината ги изобличува и деформира. Најубава машка височина е од 180-190 цм.

На anina му/ѝ се допаѓа ова.
  14. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Па Петре не може да знаеме, треба да те видиме прво хахахах :D Јас би рекла од 187 па повисок :D

15. mia993

mia993 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    140
    јас не ја спомнав и споредивв убавината со височинатаа.но ако се спореди девојка како некоја од виктора сикрет убава висока со убави распоредении облини и некој иста таква па и со поголеми и по раскошни облини но доста понискаа сепак оваа прватаа ќе биде таа што ќе биде позабележенаа.но сето тоаа е работа на вкус сватете го тоаа но на долга ногаа убава реалноо никој не може да одолеe па кој колку сака може да збори.
    а иначее обично кај насс девојките во просек се понискии под 170.ретко да се види некоја над таа височина.ги има да но ретки се.а за висока девојка според мене се смета онаа над 170. па и без штикла се приметува дека е висока а со штикла уште толкуу позабележлива е и по атрактивна.
    ја направивме темаваа турли таваа уживајтее си ситее и секој има право на свое мислењее и да си го искаже својот вкус зарем нее но без никакви навредии уз патт.и оваа темаа е работа на вкус а не докажување на нештоо научно.
    Screenshot_2014-12-23-00-30-43-1.png Screenshot_2014-12-23-00-29-44-1.png Screenshot_2014-12-23-00-25-33-1.png Screenshot_2014-12-23-00-23-23-1.png имајтее убава вечерр девојки и момции. :D

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Миа, ако е работа на вкус, тогаш што толку ги убедуваш луѓево? Со денови, ги убедуваш, остави, нека си каже секој што мисли.

17. mia993

mia993 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    140
    вооо правоо сии треба да им се дозволии да кажатт свое мислењее а не како до сегаа вреѓања и еден купп глупостии и подбуцнувањаа.редно е дааа имаш правоо да им се дозволи мислењее свое да искажатт а не како научноо нешто да докажуваат:nod:(facepalm):D
    ај прифатете си се такви какви што стее. а во глобалаа секоја женаа е убаваа на својј начинн со сето тоа што си го носии во себе и со себе. :* :* :*

18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.567
    Допаѓања:
    201.760
    А кoгo тoa нaвредувaме? Ти си тaa штo нaвредувa, ние сме биле искoмплексирaни и исфрустрирaни, сме биле љубoмoрни нa девoјкиве... јaс сум си реaлизирaнa личнoст, немa штo дa им љубoмoрaм ним. Не ни сaкaм дa сум нa нивнo местo, убaвo ми е oвде кaј штo сум и кaквa штo сум.
    И кoј прaшa, Кристинa Хендрикс не е дебелa, сaмo е зaoбленa. Не и фaли ништo. А нејзин прoблем е кaкo тaa себеси се перцепирa.

19. troublesome

troublesome Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    152
    Кристина Хендрикс има поприлично вишок месо. Вие си мислите вишокот месо е облини. Не е. Облините најмногу зависат од телесната градба, не од тоа која колку килограми има. Всушност вишокот килограми во повеќето случаи може само да ги направи облините понепријатни на изглед.

Последна измена: 23 декември 2014
    На mia993 и mims-89 им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.257
    Како јас да сум го напишала ова.
    И јас имам солидна висина и сум цел живот слаба па некако автоматски многу попривлечни ми се послабите девојки.

Мене на пример една од најубавите девојки ми е Keira Knightley и воопшто не очекувам многу луѓе да го делат моето мислење.
    Тоа е субјективна убавина, но не негирам нешто што е објектино т.с ангелите на вс. По мојата аналогија не би ме изненадило за друга девојка да се попривлечни девојки кои физички им се послични.

За девојките од предходните постови веќе се изјаснив дека девојките од вс се за мене убави. Висина, тежина, задник, гради, затегнато тело.
    Да останеш слаб на здрав начин, без да се исушиш во задникот и градите не е мала ствар.
    Редовен спорт и посебна исхрана. Мене не ми делуваат воопшто на нездрави или неухранети.

На Daydream, MiaNmaR, Giovanna и 4 други им се допаѓа ова.