Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Облини, да или не?

Дискусија во 'Тело' започната од LudaDevojka, 17 април 2013.

1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Моника Белучи.. во Малена филмот. :mm: :inlove:

Tess Holliday и сличните се друго.:wasntme:

На Leat, blackwave, LadyInTheDark и 4 други им се допаѓа ова.
  2. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.092
    Таа Тес Холидеј има многу убаво лице,греота е да си игра со здравјето,ама да не одам надвор од темата,бидејќи за облини да или не е нели? Моника Белучи има навистина убаво тело,посебно белиот фустан и ги истакнува облините. Инаку во целост се согласувам со тебе за Тес Холидеј,Ешли Грејм и сличните на нив.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.298
    Допаѓања:
    17.828
    За мене ова не се облинии - за мене оваа жена е дебела и крај! Нека не се тешат некои што се како неа. Извинете!
    За мене оваа е поим за згодни девојки со облини - 1a019e0421b990c55970abffaea05fcc-d7dmts3 (2).jpg 10946410_901948566542010_1448195774_n.jpg 11202481_891266470946429_684606726_n.jpg 11848947_1706292959589635_618206427_n.jpg

Последна измена: 17 април 2016
    На Leat, Wahnsinn, realGirl и 14 други им се допаѓа ова.
  4. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Супер се облините, секако кога се пропорционални. Не ми се допаѓа трендот на задник ала Ким Кардашијан, на времето таквите задници ги викавме Нова Македонија. Всушност девојчињата не сфаќаат дека Ким Кардашијан од своите мани направила предност на тој начин што ги истакнува како нешто позитивно. Смешно ми беше кога пред некоја година видов мидер со силиконски перничиња за поголем задник, а верувам дека сега многу го купуваат и носат.

На realGirl, Maca_<3, NESKAFE25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Veki4kaa Проблемот е што денес, за да нема дискриминација и да се намалат навредите, дебелите ги окарактеризираа како совршени божици на облините. Не сум ниту за анорексични, ниту за plus-size. Се знае, златна средина и соодветно со градбата и вежбање, секој да си го одржува телото. Совршен пример за жена со облини е Моника Белучи
    А инаку, денешното "oблини" т.е имплантите во секој дел од телото, не го сметам за облини туку за извитопереност.

На realGirl, 1209, NESKAFE25 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.298
    Допаѓања:
    17.828
    @Summerlover потполно се согласувам со твоето мислење, Моника Белучи е поим за совршена жена, убавина, облини, дефинитвно, исто се согласувам со тоа дека нема потреба да се вреѓаат дебелите, ама треба да се свати дека тоа не се облини.

На sofijanoka, SuperGirl24, mirandaa и 2 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Далеку сум од совршенство некое..немам против било кој да изгледа како му душа сака...ама, се повеќе гледам како се шири таква некоја кампања против фотомодели... и особено против Викторија Сикрет. Можеби си налетала лани... една фама се крена против The Perfect Body for Everybody...и притискаа да се промени рекламата, демек, со тоа се стварало слика дека тоа е како треба да изгледа совршено тело, (facepalm) било омаловажување на оние кои немаат такво тело дрн дрн јариња. И ок... ја сменија во Body for Everybody:) Во периодот на ревиите,толку плукање имаше исто удрено за манекенките какви биле..:D со муабети,оваа треба повеќе да јаде, неухранети дрн дрн... Не изгледам како нив,ама.. не им љубоморам до степен да ги пљукам.Напротив, повеќе мотивација имам кога ги гледам нив, одошто Тес и сличните (иако ми е сеедно дали ќе се сликаат и каде ќе се сликаат и дали ќе промовираат дебелина или промовираат прифаќање на своето тело, онакво какво е, себељубие и сл.) Секакви не има. Ама, дека го узурпираа зборот „облини“ го узурпираа. И си го сакам назад!:D

На 1209 и mode-kristina им се допаѓа ова.
  8. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Ako pod oblini se misli na istaknati gradi i zadnik, togash, da, oblini.
    Ako se misli na toa, no i na neshto drugo plus, togash ne.

9. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Прво што ми текна, твитот на Моџо :D
    hfdvfshjfv.jpg

Шала на страна, си треба облини, не претерано но малку "посјајни" атрибути секако се попривлечни отколку коска и кожа или рамна даска, па ни така не бива. Нешто како примерите на Векичка погоре, мислам дека е најидеално.

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.092
    Да,имам налетано на таа кампања и се изначудев како девојки што имаат доста вишок килограми можат таква кампања да направат. Меѓу нив имаше и девојки што стварно имаа облини во нормала,ама повеќето беа такви што треба малку да се стават на диета,односно со 20+ кг вишок,а го присвоиле зборот облини. Ни јас не сум совршена,па кој е воопшто?

На SuperGirl24, zhap4e и MiloMalo им се допаѓа ова.
  11. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Јас немам ништо против ако се вишок килограми во прашање, додуша немам ни право на тоа. Секако дека совршенство не постои, така да колкава и да биде една особа, многу поинтересна и попривлечна за друштво е ако е интересна, реална, позитивна и со добра смисла за хумор, едноставно се прифаќа себеси каква што е и умешно се носи со тоа. Но ако и се осеќа комплексот на вишок килограми (или било каков) да и чади низ уши и стално е намќореста, т.е. ни на живо се смее ни на мртво плаче, и да е најзгодна и најубава на свет станува одбивна... Знам дека не е тоа темата но осетив потреба да се доизјаснам :)

На mode-kristina и LollySky им се допаѓа ова.
  12. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.559
    За мене убаво тело е здраво тело,тело кое се гледа дека е одржавано и тело за кое се гледа дека се води грижа. Рецимо спортско тело, но не билдерско на кое фрштат бицепси и тицепси ко на маж, него жена која води грижа за изгледот на истото. Килогармите не изгледаат исто на тело кое е затегнато и е мусклулесто и тело кое се тресе како пача пошто 2 дена спорт нема девојката во животот.

Денес ова со облините избега од контрола. Почна секоја девојка која има вишок килограми , значи не облини него килограми да се гледа себе си како Мерилин Монро пошто е со облини а не буцка. Често се прибегнува кон изговорите, не знаеш како им е сигурно имаат болест некоја хормонални пореметувања и сл. Ок ,1 од 10 девојки може навистина има такви проблеми ама останатите 9 ? Тоа е веќе негрижа за себе и своето здравје бидејки како што анорексијата е болест така и дебелината е болест. Што знам мене ми е трагично коа ке видам млади луге , жени и мажи кои едвај одат и 3 спрата во зграда не можат да искачат без да паднат у несвест.

Облини ми е некако субјективна категорија. Некој под облини сака големи гради, некој голем задник... За мене е убаво се што е умерено, лично никогаш не ми се допаѓал задник ко Ким Кардашиан или гради кои ниту еден прслук не ги збира.

На Petar80, Daydream, Veki4kaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Не се сеќавам дали сум пишала во темава или сум го кажала моето мислење во некоја слична, а и не е битно, еве пак ќе кажам.

Девојка која за себе вели дека е полничка и дека има облини едноставно се теши дека вишокот килограми и не изгледаат така лошо. Не знам светот во која насока оди, но едно е сигурно - има тенденција да прифати било изглед за "добар", со една единствена цел - сите да се чувствуваат пријатно во своја кожа.

И да, всушност најбитната работа за една личност е самодовербата. Ама, имам впечаток дека денес самодовербата е сама на сцена, самоктиричноста отиде во бестрага.

Јас сум една од оние девојки кои имаат облини. Да напоменам дека минав низ животна ситуација поради која бев силно мотивирана да ги отстранам вишокот на килограми, а тоа го направив со менување на животниот стил, едноставно почнав здраво да се хранам и резултатите се видливи. Изгубив 15 килограми и облините сеуште ги имам. И тогаш и сега се чувствувам пријатно во своја кожа, но сега дефинитивно сум задоволна од она што го гледам во огледало. Сеуште ја немам исполнето својата цел, а тоа е затегнување и обликување на телото, ама откако ќе почнам со физичка активност - резултати секако ќе има.

Еве мене ме интересира крвната слика на девојката која е плус - сајз модел. Може е во нормални граници, ама мава накај повисоките вредности. Настрана целулитот, реално девојката си има салце, а тоа е далеку од здраво.
    Но, од друга страна се девојките од Victoria's Secret кои повторно се претенки. Кога ги гледаме на телевизија или на слика навистина пријатно изгледаат привлечно и фустаните им стојат совршено, но кога до мене гледам девојка со тие пропорции сметам дека е слаба.

За крај, како што рече погоре девојката, сигурно секоја втора девојка нема проблеми со хормони, ами со благичко и мрсничко. Да се разбереме, имам искуство со вишок на килограми, па никој не може да ме убеди дека слабеењето е невозможна мисија. Потребно е да бидете упорни и издржливи, јас ви гарантирам дека ќе има резултати.

На Daydream и untitled12 им се допаѓа ова.
  14. untitled12

untitled12 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    31
    Дефинитивно и најнормално да:) Поубаво изгледа секоја девојка со пошироките колкови средните гради со убава форма и задник .. Доли Кастро за мене дефинитивно волшебна е! хаха даа ќе речете користи суплементи можда ваму таму ама битно поентата е дека е природна и тоа е докажано за неа,нема brazillian butt lift или други импланти ! Неверојатна е:)

15. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.727
    Допаѓања:
    322.842
    Da za oblini.
    Ama skladni da se8-|

17. Cool_Girl

Cool_Girl Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2016
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    15
    Да за облини, во границите на нормалата секако, и да не се силикони. И јас имам истакнати гради, задник и колкови, а тенка половина, и искрено мислам дека така е поубаво отколку девојки кои се како штица.

На Outlook и Sunnny им се допаѓа ова.
  18. SlatkoLizavce

SlatkoLizavce Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    22
    Спoред мене oвa е женa сo oблини.Дa беше дебелa ќе имaше пoдебели нoзе и стoмaк

На babyblond и Maca_<3 им се допаѓа ова.
  19. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.006
    Допаѓања:
    14.264
    Debela e, vidi prvata slika pod gradite, toa e znak za debelina

20. SlatkoLizavce

SlatkoLizavce Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    22
    Вистинa имa мaлку сaлo пoд грaдите aмa не се ни приметувa тoa, не требa и ребрaтa дa и се брoјaт нели