Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Облини, да или не?

Дискусија во 'Тело' започната од LudaDevojka, 17 април 2013.

1. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.671
    Допаѓања:
    6.542
    Убаво е облини се согласувам, по женствено е али ова со газовиве ко на ким и останатите мислам го претераа

2. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
    Да, ама умерени а не многу големи, многу нападни ми се тие :D

3. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.995
    Не ја сваќам смислава на темата, женско ко женско се знае дека е поубаво со обилини, никогаш не биле во мода рамните тела.Сега не сме сите надарени со нив и нема потреба да се навредуваме, да не нерекуваате нас слабите стапови за чукање ораси. :doh: Јас сум за умерни обилини и стегнати нозе и стомак, а тоа што некои дебели се замислуваат поубави од послаби девојчиња нема врска. Сало=/=обилини. :wasntme:

4. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Зависи ама сепак би кажала не за облини:?:

5. troublesome

troublesome Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    152
    Ako se slabi devojki da, ubavo e. Kim Kardashian i Nicki se ruzhni. JLo i Jen Selter imaat prekrasni tela. I angelite na VS.

На simoncelicius и mirandaa им се допаѓа ова.
  6. Portishead

Portishead Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    742
    Без навреди, ќе ве молам. :)
    Секоја девојка е божица, и секоја е преубава на свој начин. Не знам за вас, но за мене грди девојки не постојат. Недостатоците на нечиво тело или лице никако не го прават грд, туку само свој. Сите ние имаме маани и воопшто не е убаво од нас да ги преувеличуваме туѓите. Наместо да го правиме тоа, зар не е многу поубаво да се обидеме да најдеме нешто убаво на секого?
    Да се вратам на темата. Како што реков, мене ми се убави девојки и со мали и со големи облини. Едноставно, сметам дека и во тоа и во тоа има одреден вид на убавина, и без разлика какво тело имате, треба сте свесни дека е прекрасно. Бидејќи, знаете што е посекси од било какви облини? Самодовербата.
    Околу мене, сметам дека сум некаде на средина. Слаба сум, а имам малку поголеми облини од очекуваното за мојот тип на тело. :lol:

На mode-kristina, Lella, Hipster и 5 други им се допаѓа ова.
  7. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    Јас па мислам дека сите знаете во нормалниов свет што се подразбира под облини, што е прифатено како облинесто. Тоа не се примероците актуелно презентирани во шоу бизнисот.
    Облинеста девојка не е таа со салото кое и ги споило бутовите. Каде спојлерите на рати прават оптичка илузија за неколку пара цицки. Не. Или е неприродно многу надарена на конкретен атрибут, невкусно во сооднос со остатокот од телото.
    Некое газлесто, и цицлесто моме. Надарено де. Ако не има ни едно ни друго кај ќе одат рацете, в џеб ?

За мене убаво тело е негувано тело. Се останато е изговор на мрзеливоста. И сите изјави дека облините не се убави се чист комплекс на оние кои не ги поседуваат.

На Annath, Giovanna, DareToLoveMe и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    I jas odam na fitness kako tebe. Se grizam za svoeto telo i oblini.

На LadyInTheDark му/ѝ се допаѓа ова.
  9. troublesome

troublesome Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    152
    Јас мислам дека многу жени не знаат што е убаво тело, поточно не сакаат да знаат, си замислуваат дека нивното е најубаво.

Последна измена: 8 декември 2014
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.044
    Допаѓања:
    134.502
    cool-girl-curvy-skin1.jpg mspTnR2.jpg
    За мене овие се девојки со облини, не некои со 50 кила жива мера. Облини е кога има салце и на колкови и на нозе и на цицки, а не само ребрата да не се гледаат,

И да, овие ми се поим за жена, а не прегладнување за коски и кожа. Сакам полни луѓе, и мажи и жени.

На Dust, Annath, Sanjichka007 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Кај ја најде оваа првата? Алал да ти е. Е послаба сум од неа. Таман за тешење.
    Патем, не може секој да има облини. Некои тела и да имаат кг плус немаат задник или изразена половина. Тоа е се до градбата.

На simoncelicius, Acisal и Lovely93 им се допаѓа ова.
  12. A2223

A2223 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    11
    Oblinite se ubavi da gi ima zena, no se slozvam so tebe i ne smetam deka treba zenskoto telo da se zapostavuva. Sekoja zena si ima svoja ubavina, ama mislam deka i treba da se raboti na teloto. Najlesno e da recis deka e ubavo da se ima oblini, a toa da e salce koe so malku napor mozes da go namalis :) Vo denesno vreme ljugjeto tolku si sfakjaat raboti zdravo za gotovo, a zaboravaat na ishranata, dvizenjeto... Sekoja zena e ubava na svoj nacin, ne vikam deka treba da se slabee, no realno treba da se raboti na podobro odrzuvanje na teloto i toa konstantno ! :)

13. mia993

mia993 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    140
    @Cka ии менее ме изнасмеа со твојов пост.:rofl: Оваа првата што си ја прикачила немам коментарр хаха.Ако е тоа поим за жена незнам што да кажам повеќее.на ова може само да се тешат и те како полничките како оваа дека се 'секси' и имаат облини и се 'поими' за жени .Викаш облини е да се има салце на колкови на нозе и така натаму :rofl:сериозно?! Па девојкооо кој денес сака сало и да изгледа вака ?!?!
    Првите две од четирите доле се супер ноо останатите а поготово првата:lol:ноооу комент.
    Ај теши си се ти :D

Се сложувам со повеќето феминкии златната средина.А и секако пред се убаво затегнато негувано тело БЕЗЗ сало :D
    мене совршени ми се ангелите на викторија сикретт.e сега невелам за висината,а и неможе секој да ја има таа висина ,но тело да.со редовна активност и здрава исхрана можее да се постигнее.Ем убаво на изглед ем здраво тело.:):) Screenshot_2014-12-08-13-11-40-1.png Screenshot_2014-12-08-13-12-41-1.png

На simoncelicius, MiaNmaR и A2223 им се допаѓа ова.
  14. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.556
    Допаѓања:
    42.952
    Мене не ми се допаѓаат премногу слаби девојки, ама сакам да бидат стегнати и да се грижат за своето тело, иако јас не сум меѓу таквите:DИ според мене под облини не се подразбира девојки со сало на сите страни, за мене е тоа дебелина, мало меше или некој килограм + ми е океј.Облини според мене се нестандардни и малку поголеми и убаво обликувани атрибути, ама тоа или го имаш или не, значи ти може колку сакаш да работиш на задник, но тој нема да ти стане поголем и поистакнат, само зацврстен и подигнат.Исто и со градите.
    Типките од тајфата на Ким ми се одвртни, задниците и облините кои ги имаат ми се гадни за гледање, додека девојките како Ријана, Џенифер, Салма Хаек, Кетрин и сл. ми се супер секси и женствени.
    Јас имам нормални атрибути, дечко ми секогаш вика дека имам страшно добар задник:$ иако јас не си го сакам многу затоа што не го тимарам и има целулитче, градите ми се океј никогаш не сум и наоѓала маани, онака у глобала сум задоволна со моето тело, некогаш сум малку подебелка, некогаш слаба, варирам.
    Ама сепак би сакала вакво телце, идеални облини, негувани мускули, прекраснотија.
    1516258_505092949604557_1381609854_n.jpg

На Giovanna, simoncelicius, anina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.674
    Не ми се допаѓаат пренагласени, посебно кај пониски девојки, затоа што изгледаат вулгарно. Се што е умерено и природно е најдобро - истото се однесува и на облините.

На Dr.Awesome, DareToLoveMe и Acisal им се допаѓа ова.
  16. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Epa Niki e takva. Niska a prenaglasena.

На SwanMay му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.044
    Допаѓања:
    134.502
    @mia993 мило ми е што те испровоцирав за најпосле да напишеш мислење на форумов, составено од повеќе од една реченица. За жал, и ова ти се однесува на физичкиот изглед, ама да се надеваме дека еден ден ќе те заинтересираат и останатите теми на форумов и животот, а кои не се однесуваат на надворешниот изглед.
    И да, полните луѓе можат и се убави, ама глупите никогаш нема да станат паметни. Тоа ме теши :)

На Annath, Sanjichka007, jovanovska94 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Форсирањево облини стана изговор да се биде дебел.
    Го сфаќам факторот тешење, си се тешам и јас, ама не бре, неќам кога се продава она дека секој е убав онака ко што е, посебно не ако од себе зависи како (ќе) изгледаш.
    И ај, овде е муабетот како си прекрасна и 100кг да имаш на 150 висина, ама затоа по темине кај што се лепат слики од момци, немам видено некоја да стави мешласт тип. Дупли стандарди или неко меџу нама лаже.
    Оди на улица дали ќе ѝ кажете дека е прекрасна на таа разлеаната во која зјапате со потсмев пошто се опнала во проѕирни хеланки зашто вака ја тешеле да е горда на своето тело пошто е со облини.
    Некои се едноставно среќнички да имаат облини на правите места и не секој има подигнат, црвст задник и гради, ама може да биде среден, без видливи ребра и висечка кожа од газот поради нагло слабеење и невежбање, ниту пак да е подвижна реклама за Мишелин (збориме значи за овие од мрза што не мрдаат, не ама здравствени проблеми, ама...).

Не сум супер-модел сноб а ла Дунавка, најчесто имам 4-6 кг плус и тоа ми оди во торзото...како да кажам дека е убаво и е облина, кога стомакот и газот ми се еднакво испакнати и изгледам ко некоја Ѕ буква? Настрана фактот што се зголемуваат здравствените ризици, кондицијата неверојатно опаѓа и веднаш се осеќа замор, неволност и остали триста глупости...

На sweet-star, LaraSolare, simoncelicius и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Za ubavi oblini treba dobar trening. Zatoa jas sekoj den vezbam na moeto telo.
    Bez trud oblini i da gi imas ke se izdisat.

На MiaNmaR му/ѝ се допаѓа ова.
  20. A2223

A2223 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    11
    Samo vezbanje i zdrava ishrana..togas kje izlezat pravilnite oblini od samoto telo :))))
    Ne se spomnuva gore nikade deka ne e ubava zenata, sekoja zena e ubava vistina na svoj nacin. Ama zosto taa ubavina da ne bide istaknata so pazenje na samata sebe. Toa e realnata ubavina...da vidis zena koja se grizi za sebe! Stepenot na samodoverba- UP , zdravjeto - UP, Poubav izgled -UP... pa tuka ima samo pozitivni izhodi :))))

На mia993 му/ѝ се допаѓа ова.