Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Облини, да или не?

Дискусија во 'Тело' започната од LudaDevojka, 17 април 2013.

1. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @Mims-89 и @Joi
    Знам дека можеби генерализирам но од муживе околу мене имам добиено впечаток дека најголемиот дел немаат некој посебни желби се додека девојката не е преслаба и не е дебела (или со нивни зборови- не сакаат сало кое претекува и не сакаат коски што штрчат). Се додека изгледа океј, ним им е секси. Исто така, не очекував дека големината на задникот им бил поважен од големината на градите-сиот мој живот сум го поминала во заблуда :|

@mia993, прво безобразна си- и да си најубава и најзгодна на светов, џабе ти е сета надворешна убавина кога културата ти е на многу ниско ниво. Второ, нема потреба да ги гледам твоите слики (или тие на братучедка ти/ комшиката/ другарка ти) ете ќе ти поверувам на збор дека си следната Мирадна Кер-хепи? Трето, со среќа со диетата :)

Последна измена: 14 декември 2014
    На Dust и Dvolicen им се допаѓа ова.
  2. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.036
    Допаѓања:
    134.429
    По стилоооттт на пишувањеееее пак си на диетаааа. Или и братучетка тииии пишуваааа како тебееее.

Ти ги видов сликите, не си модел, обично девојче си. Не се фурај, не си една од ангелите. И да, имаш облини ко што треба, не си слаба ко што се прикажуваш во темава.

На Annath, tessie, Nausicaa и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.444
    @Nausicaa А, што би ме тангирало мене што на мажите им се допаѓа? Некои богови се тие па јас своето тело да го обликувам по нивна желба? Ме иритира самата реченица, на мажите им се допаѓа, веднаш жената се става по понижувачка позиција да мора нив да им се допадне, демек тие бираат а ние сме куклите.
    Нај битно е да јас се чувствувам убаво во моето тело а не да тоа некому му се допадне.
    Секоја девојка има облини но проблемот е како таа се носи со тие облини. Облините сами по себе не се доволни, потребно е да таа девојка биде задоволна од тоа што го има и гордо да го носи.
    Доколку нон стоп гледаш дали „маните“ ти се гледаат и се обидуаш да ги сокриеш, џабе ти се сите воздишки на околината кога ти нема да бидеш задоволна од себе.
    Некој рече, секоја жена треба да се стреми кон подобро. Не, секоја жена треба да биде задоволна од себе и да ужива во себе, ако постојано се стремиш кон подобро никогаш нема да бидеш задоволна од себе.

На Nigredo Odor, LaraSolare и Cka им се допаѓа ова.
  4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.109
    Допаѓања:
    67.000
    Со деца не се пие ракија, ќе ти ја изедат целата салата.;)

Јас сум за облини, што знам, некоја средина. Сепак, морам да кажам дека повеќе остава впечаток држењето на телото, отколку тоа дали е облинесто или не.
    Кристина Хендрикс како Joan во Mad men, дефинитивно знае да се носи со се што и дала природата.

На Hipster, Annath, tessie и 7 други им се допаѓа ова.
  5. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.754
    ауфф.. па веќе ангелите нејзини ги видовме какви се :lol: ги споредив со сликите во предходниот пост,изубен случај се спрема шакира и бионсе кои воопшто немаат целуит на нив,само имаат наследно прекрасно тело:)

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mia993

mia993 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    140
    Screenshot_2014-12-14-19-54-08-1.png Screenshot_2014-12-14-19-54-17-1.png Screenshot_2014-12-14-19-54-31-1.png Screenshot_2014-12-14-19-54-39-1.png Screenshot_2014-12-14-19-54-57-1.png Screenshot_2014-12-14-19-55-12-1.png
    srcka nikogas nesum.bila jas na dieta pa ni segaa :)
    koj kaza deka sum kako angelite?! hahah kazav samo deka oni se sovrseni a sekako nesum kakoo niv nemam ni visina ni tolku zategnato telo ;) i da imam oblini ko sto treba ubavo kazaa aa ne ko tuka sto gi prezentirate deka treba sekoja devojka da gi imaa ;) potocnoo toa ni oblini ne se.ubavo kaza edna feminka pogoree na polna devojka ni gz ni cicki ne i stojat i toa ne se oblini voopsto tuku ednostvno si e polna i toa e toa ;)
    i pak da kazam kakvi i da sme/ste prifatete si se i ne se blamirajte so nekoj smesnii komentari.
    A koga veke spomnuvate vo nekolkuu navrati sto maskite sakaat (sto voopsto ne e ni bitno tolku) eve vi :) sto izbrale spored maxim maskite sirum svetot.nekolku od prvite 10.neznam nikade ne gledam so enormni oblini(poveke kako salo sto nalikuva) kako kim i slicni na nea i poveletee sliki sto gii postirate tuka, a vie gledate li ?!??:rofl:;)

7. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.036
    Допаѓања:
    134.429
    Значи си лажела кога си пишала дека си на диета? Ок, да знаеме дека лажеш и да не веруваме во се :)

На cresa-jagoda, tessie, Daleron и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. mia993

mia993 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    140
    abre srcka sto si se fatila so toaa .jas si kazav sto e rabotata so toj post.
    gledaj si svoja rabotaa i ne se grizi ti za menee.grizise za sebesi i za problemot sto go imass a se gleda i te kako imass :) i poveketo tukaa.

]najseksi zena/devojka e onaa koja ima samodoverba i svoe jass.a potoa doaga fizickiot izgled.i ne samo sporedd mene spored poveketoo no ne priznavaat.seksi zena i najprivlecna vo fizicki smisol e vitka zena visoka so umerena doza na oblinii.i so zategnato telo.
    ste zapnale skoro site za tiee oblinii koi i ne se oblini vo vistinski smisol a ste se zaprasale li kade i na kogo mu stojatt?! na tie zeni od slikite sto gi postirate definitivno ne.treba i za oblina visinaa da se ima ;) no tipicnooo i konkretno vo nasava drzavaa poznatii se devojkite po nivnata "visina" a i vnimavanje na svoetoo telo i opravdano e i sto sledatt vakvi komentari.olabavete malcee. :D

9. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Ум царува, ум робува!

Оној кој се дрзнува да упатува критики за било каква мана, за друг , слободно нека си прошета пред огледало.:lol::hai:

Секоја девојка е прекрасна на свој начин. Висока, ниска, со облини или без, со големи гради или мали, слаба или полничка , тоа е она што не прави единствени на свој начин.
    Важно е навистина да сме задоволни од самите себе. Да ,навистина така да се чуствуваме, не само да ја убедуваме околината.

Јас на пример
    лично за себе си сакам нормални облини. Моментално ми се поизразени, но работам на случајот. И верувам дека мојот труд ќе вроди со плод. Во темата за диети имам поставено слики од мене, последна пред 10тина дена.
    Моментално бутовите ми се 103 цм. Уште 10тина цм и задоволна ќе сум. Тоа го сметам идеално за себе и се стремам кон тоа.:lol:

На tessie, anina, Daleron и 3 други им се допаѓа ова.
  10. mia993

mia993 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    140
    tocno takaa.i posle tvojov post mislamm deka stvarno nema potreba da se diskutira vekje okolu ovaa.smesno ispadna vekee.
    duri si se lutamm i na samata sebe sto padnav vo diskusija so vakvi licnostii polni so kompleks i samo cekaat na drug maana da mu najdatt.

a tebee ti posakuvam da si go ostvariss toa i sto si go zacrtala :* toa i e najbitnoo.i licno ti prvo ke se custvuvas siigurno poubavo a za drugite kako gledaat ne e ni bitnoo.
    i drugite namestoo da lecat kompleksi vrz drugi podobroo da pocnat da rabotat na samite sebe prvo.se ke e polesno vo svetott togas. :)

11. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.674
    Се согласувам, затоа те молам поработи на правопис...

На cresa-jagoda, tessie, anina и 3 други им се допаѓа ова.
  12. mia993

mia993 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    140
    za pravopisott sto ne koristam golema bukva posle . objasniv veke mislam deka vo druga temaa.najmnogu sum uklucena od mobilen a opcijata za golema bukva ne mi raboti.mnogu retko.
    se izvinuvam za toa i za lat sega i vo nekolku posta :)
    a i na vass vi e izvineto sto naogate vlakno vo jajce :)
    ah lugee porabotete i vie na opcijata 'si gledam svoja rabota '

13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.036
    Допаѓања:
    134.429
    доброоо важиии ќе јааа гледамеее нашатаааа работаааа. поззз

На cresa-jagoda, sweet-star, tessie и 6 други им се допаѓа ова.
  14. troublesome

troublesome Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    152
    @Nausicaa
    1. Како да покажувам облини, да цртам стрелки на нивни слики? Вие или не знаете што се тоа облини, или сте полни со предрасуди за анорексија што не сакате ни да ги погледнете манекенките. Кај оние најпознатите од ВС не доаѓа во предвид анорексија, се познава дека телата им се здрави, анорексијата е болест, анорексично тело е болно тело и веднаш се познава. Она кај ангелите не личи на анорексично или прегладнето тело.
    2. Сигурно со нејзината висина и Меган Фокс не ги исполнува критериумите на ВС, па ништо не му фали на нејзиното тело. Што има врска ако некоја не ги исполнува критериумите на ВС, не разбирам?

Од овие слики кои ги видов на последните страници од темата, ќе се обидам да опишам што за мене е убаво тело СО ОБЛИНИ.
    Да, и Шакира има убаво тело
    Ама реално жената на сликата има вишок на струкот, гаќичките ја сечат, убаво се гледа на поголема слика
    59cf94f76ff6e7c9dec3c011a41bb578.jpg

Но секој со својот вкус. Немам намера да ве убедувам, после да ме хејтате како што го нападнавте девојчето. Само што немаше потреба да се правиме будали при здрави очи кој има/нема облини.

На mia993 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mia993

mia993 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    140
    секоја чест девојчее.точноо такаа.се штоо кажа си е најреалноо но не секој разбира и сакаа да разбере што е реалноста.
    туку си го бранатт своетоо и тврдат некој факти што нив ќе ги исполнатт само и утешатт што е главнатаа цел тука.:D;)(facepalm)

16. A2223

A2223 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    11
    Ne be, mnogu pogresno se sfatija rabotive. Sekoja zena vistina ima svoja ubavina, no dami moj treba da se pazi i da se neguva teloto. Toa e realnosta. Najlesno e da si podlegnis na nestoto koe mislis deka e nevozmozno, no nisto ne e nevozmozno. Nemam nikakov problem so devojka koja e niska, visoka, ne smetam evo i deka ednata zena e poubava od drugata, ne sakam da bidam pogresno sfatena, no mislam deka celta na muabetite gore e toa deka sekoj moze da raboti na sebe. I jas smetam deka toa e pravilnoto mislenje. Ubavo e covek da ima samodoverba, ama sekoe cuvstvo bilo kakvo moze da se zgolemi i da bides uste pogorda. Sportot i pazenjeto na ishrana nemoze nikogas da ti vlijaat losho vrz zivotot vo idnina, moze samo da ja zgolemat samodoverbata, zatoa sto vistina se trudis za podobro. I na prvo mesto - za SEBE, ne za okolinata ( okolinata e samo plus).

17. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @troublesome, гледаш, јас се помачив малку и исгуглав слики на кои се прикажани жени со облини според тоа како јас го разбирам изразот жена со облини. Исто така, облини не се само задник и гради -во тој случај сите се девојки со облини!
    Облини, според мене:
    christina-hendricks.jpg jennifer-lopezVS-kim-kardashian.jpg 600full-scarlett-johansson.jpg sofia-vergara_0x440.jpg article-2097570-11A0C528000005DC-624_634x965.jpg Penelope-Cruz-Does-Vogue.jpg

Шакира, Дру Баримор, останарите Кардашијан сестри, Ева Мендез, Кејт Аптон и уште многу други исто важат за жени со облини.
    И за крај, една од најжешките филмски сцени EVER - Селма Хаек е постергрл за жена со облини.

Последна измена: 15 декември 2014
    На anina, ancebanance, Dust и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. troublesome

troublesome Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    152
    Да не испадне дека цело време се цитираме, но морав уште ова да го напишам. Немаат сите девојки облини, некои се рамни.
    Во послабо издание не гледам дека Селма Хаек е нешто многу позаоблена од примерите кои јас ги постирав
    [​IMG] [​IMG]
    Логично е манекенките да делуваат малку послабо од Селма Хаек или Шакира бидејќи се 20+ сантиметри разлика и самата должина влијае, но никако не би го нарекла едното или другото лошо тело. Од друга страна, никако не би ги споредила Шакира која има прекрасно тело, со Ким Кардашијан на која и висат спојлери ако само малку се запушти, или со Кристина Хендрикс, тело какво што јас лично не би посакала :|

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Да не се лажеме.

На cresa-jagoda, tessie, christinnn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Петре Прличко

Петре Прличко Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    387
    Море какви шишки имаат горните. Би се размислил искрено, лол!