Добро е , се озбилија девојките и почнаа тука да пишуваат ливчиња за денес ја земав баба ми од дома ( бидејки цел ден треба со нејзе да работам па да ми биде коплет) и реков земи 10 утакмици заокружи и што ке испаднат ставивме за 50че добивка 14.868.77 ден.. утакмиците мајко што си ме родила Newcastle U. ? - ? Wigan Athletic = 1 Wrexham ? - ? Newport County = 1 Aston Villa ? - ? West Bromwich A. = 1 Bolton W. ? - ? Sunderland = 3+ Liverpool ? - ? Norwich C. = 1 Nurnberg ? - ? Stuttgart = 2 Hamburger SV ? - ? Wolfsburg = 1 Motherwell ? - ? Kilmarnock = 1 Red Star Belgrade ? - ? Novi Pazar = 1 Marseille ? - ? Ajaccio = 1 И после ставив едно мое ливче Liverpool ? - ? Norwich C. = 2+ Barcelona ? - ? Sevilla = 4+ Malaga ? - ? Real Madrid = 3+ Fiorentina ? - ? Catania = GG FC Utrecht ? - ? SC Heerenveen = 3+
Liverpool:Norwich 1 Arsenaltoke 1 Blackburn:Tottenham 2 Queen's:Chelsea 2 Malaga:Real M. 2 Hannover:Bayern M. 2 Juventus:Genoa 1 Lecce:Milan 2 6/8 Епа со комшиката идеме да го уплатиме попосле, и гледав посигурно да биде за разлика од претходното... англискиве не верувам да зезнат, истотака ни Реал ни Баерн, а за италијанскиве ќе видиме поскептична сум Со среќа на сите!
Aјде и ја да споделам некои типови пошто се декларирав за фан на спортското обложување. Обожавам да добивам, а мразам да губам! Има и тоа и тоа, ама најважно е што има забава, адреналин и возбуда, а посебно кога добивката изнесува повеќе илјади денари! Идеме со типови за ден недела, после вие си изберете и искомбинирајте и среќен профит. Ме мрзеше и коефициенти да пишувам, иначе утакмиците ги гледав од www.rezultati.com и така по азбучен ред по државите идев и давав мои типови. Ова се 100% мои типови, да не мисли некој сум ги препишал од негде, доволно се кладам така што знам за секое првенство што како да се одигра. Колку сум во право ќе видиме, се надевам некому ќе уштедам време, доволно е да изберете 4-5 типови од понудениве да ги уплатите и да си земете солидна пара. Јас ќе гледам 4-5 до 6 најмногу да селектирам, да рокнам 500 и да земам 5000 со мерак. Westerlo - Anderlecht 3+ Kortrijk - Club Brugge 2 Mlada Boleslav - Bohemians 1 Koge - Midtyjlland 2; 3+ Arsenal - Stoke 3+ Man Utd - Man City 1 Blackburn - Tottenham 2 QPR - Chelsea 3+ PSG - Dijon 3+ Roma - Palermo 3+ Inter - Chievo 1 Udinese - Novara 1 Bologna Lazio 2; 3+ Odd Grenland - Haugesund 1 Viking - Lillestrom 1 Stromsgodset - Rosenborg 2; 3+ Maritimo - Setubal 1 Braga - Feirense 1 Atletico Madrid - Mallorca 3+ Valencia - Athletic Bilbao 3+ Djurgarden - Gefle 1 Hacken - Kalmar 3+ Goteborg - Norrkoping 1; 3+ Mjallby - Halmstad 1 Shakhtar - Metalist K. 1 Среќно! Ако има феминка вољна да пере пари со мене на спортска нека се јави.
Изиграв многу добро ливче за 40 денари (добивка 2709), али како и многупати, една ме зезна, односно: Арсенал 3-1 Стоук; 1 Интер 1-0 Киево; 1 АЗ Алкмар 1-0 Рода; 1 Австрија Виена 1-1 Рапид Виена; Х прво полувреме Леверкузен 0-1 Шалке; второ полувреме повеќе голови Твенте 1-1 ПСВ; двата тима ќе дадат гол; Јунајтед 1-6 (намерно 6 е болдирано ) Сити; двата тима ќе дадат гол; ... И следи судната, односно Сосиедад 0-0 Гетафе; 1 Тоа е тоа...
Ај среда сончев ден , време за обложување 1 ливче Bayern - Ingolstad = 5+ Lazio - Catania = 1 Novara - Siena = 1 Napoli - Udineze = GG (Ukradeno od Nightwalker ) Lille - Sedan = 1 dobivka 1.425.29 den 2 livke Everton - Chelsea = 2 Blackburn - Newcastle = 2 Bayern - Ingolstad = 7+ Cezena - Cagliari = 0-2 G Levante - Sosiedad = 1 Real - Villareal = 1 Galatasaray - &%^!%_& = 1 Roda - Ajax = 3+ dobivka 5.780.05 den 3 livke Wolfs - Manchester City = 2 Bayern - Ingo = 3+ Milan - Parma = 1 cHIEVO - Bologna = 1 Real - Villareal = 3+ rAYO - mALAGA = 2 Celtik =2 Almeria -Gimnastik = 1 dobivka 553.22 den ако мислите дека се сигурни НЕ СЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! НИКАД , НИКАД НИКАД НИКАД НЕМА ДА НАЈДИТЕ СИГУРНА УТАКМИЦА (Освен ако не ви кажат местена некоја )
Селтик - 2 Манчестер сити - 2 Нимберг -2 Реал М -1 Алмериа -1 Барселона Б (2лига ) -2 За уплата од 50ден има добивка негде околу 1300ден мислам бар така ми кажа брат ми
Мој совет: Никогаш не пишувајте натпревари со по 1.2; 1.25; и 1.3 бидејќи баш тие "сигурни" знаат да зафркнат, а и ако уплаќате повеќе ливчиња, никогаш не ставајте иста утакмица на 2 ливчиња, оти баш таа ке зафркне.
Мојот избор за денес, иако чисто се сомневам дека ќе испадне, не би ме зачудило и сите до една да ме зезнат. Значи: Аталанта - Интер; 2 Џенова - Рома; Двата тима да дадат гол Наполи - Удинезе; Двата тима да дадат гол Реал - Виљареал; Двата тима да дадат гол & од 3 гола нагоре; Рода - Ајакс; 2 & од 3 гола нагоре Стоук - Ливерпул; Двојна шанса 1Х Уплата - 40 денари Добивка - 1764 денари Моја другарка пред 5-6 години, кога Бразилците од Вардар заминаа во Германија, си контактираше со нив и редовно и кажуваа по една местена во германска втора лига, кајшто играа... Ама намерно не уплаќаше голема пара, за да не е сомнително, па така одеше, ставаше стотче и си лапаше до 3000, еднаш на две недели. Да, туку како Јипман, ставете иста на 3 ливчиња.
Знам дека ѕвездичката што ти ја дадов е сосема доволна, ама не можев да се воздржам да не коментирам! Многу ми е мило што си ги научила овие две универзални правила. Јас ги научив уште кога почнав да се кладам, веднаш по првите грешки кога играв ситни коефициенти и кога играв иста утакмица со ист тип на 2 ливчиња! А тоа е пред добри 7-8 години. Значи, никогаш не ставајте дебилски коефициенти како на пр. 1.10, 1.15, 1.20, 1.25, 1.30, 1.35, 1.40 до 1.45 ќе кажам иако можеби до 1.35 е доволно. Значи, кога ќе видам “идиоти“ што ќе наредат по 7-8 вакви мизерни и смешни коефициенти (а башка ќе вложат и поголема пара) мислејќи дека тоа се сигурни натпревари и сигурни пари, ми иде да земам да ги скршам од ќотек и тоа за нивно добро , со цел да се опаметат. Милијарда пати сум слушал муабети како некои се жалат ги сјебала утакмицата со најнизок коефициент од 1.30, а погодиле утакмици со коефициенти околу и над 2.00. Па добро бе кој ве тера да ставате такви мали коефициенти, кога баш таквите “најсигурни“ во 80% случаи зезнуваат, зар не ја научивте лекцијата!!?? Има безброј вакви примери. Такви мали коефициенти никогаш не ставам на тикет, за да после не ми биде криво што сум паднал на таков мал коефициент, а сум погодил големи коефициенти. Конечно да го срушиме митот: висината на коефициентите нема врска со сигурноста на утакмиците! Малите кофициенти не само што не се сигурни, туку и многу малку го зголемуваат вкупниот коефициент на тикетот. Не е исто да множиш тикет со 5 утакмици со просечни коефициенти 1.20 и тикет со 5 утакмици со просечен коефициент 1.80, чисто за пример ова. Забележете ја разликата! Тоа за уплаќање иста утакмица на 2 тикета е повеќе од јасно правило, само го проширувам и велам: иста утакмица со ист тип никако не уплаќајте на 2 или повеќе тикети. Логиката е многу јасна, зашто да дозволите ако ја промашите таа утакмица, да паднете и на двата тикета и да си ги одземете шансите за добивка. Една иста утакмица може да се игра на 2 тикета ако на пр. на едниот тикет играте конечен тип, а на другиот број на голови или таква некоја комбинација. Морав вака поостро да реагирам! Ако некој се пронајде во постов, извинување нема да добие! Стварно сум долго време и искусен во оваа област и сакам да ви кажам не го положувајте оружјето лесно пред спортските обложувалници! Ние играчите сме тие што самите себе се зезнуваме и ги полниме обложувалниците, они само легално го собираат кајмакот! Следете одредени непишани правила и подобрете си ги шансите за добивка! Бидете страв и трепет за кладилниците! Не изигравам ја паметен и некој кој што добива секој пат кога се клади, ама дефинитивно често добивам, затоа што како што реков претежно играм синглови. Една утакмица и тоа е тоа или добивам или губам. Како и секој играч губам и јас независно дали играм повеќе утакмици за помала уплата или сингл за поголема уплата. Неизбежно е да се изгуби кога-тогаш, према тоа никој не може да е константен добитник од кладилнициве. Го напишав овој пост со цел да ви ги подобрам шансите за добивка по можност. Без разлика дали се обложувате само заради забава и добивка (а кој би фрлал пари само ради забава? ), гледајте што е можно поблиску да бидете до добивка или најдобро е да дојдете до добивка. Што и да кажав во постот, no hard feelings! That's the bare truth, if you don't like it, don't bet! И на крај за шлаг на тортата, најдобар совет од мене: Обложувајте се само за да добиете екстра пари или ако сакате да си ја пробате среќата со надеж дека ќе “закачите“ некоја поголема сума. Никако тоа не е решение за основниот извор на пари. Затоа и не ја сфаќајте оваа “професија“ толку сериозно, не се внесувајте и не трошите премногу време и пари, зашто на крајот ќе видите дека сето тоа е само изгубено време кое можело да се искористи попродуктивно и за унапредување на самите себе, кога се' ќе се сумира. Морав ова да го кажам за да не се креира лош публицитет за мене дека сум по коцкарски работи. Обложувањето го користам само за дополнителен профит и екстра пари во овие студентски години, а вистинското решение е наоѓање на постојана работа. Се стремам кон тоа и ќе биде тоа во најблиска иднина... By PussyHunter, докториран спортски обложувач
^ Е сега ако ставиш ти 20 утакмици со мали коефициенти од 1.20 пример нормално дека ќе паднеш на некоја, и нормално дека некогаш и само една од тие да имаш ставено во комбинација со јаки коефициенти може баш таа да те за*бе но тоа не прави правило-не пишувајте мали коефициенти... Исто и за утакмица пишана на два тикети, или ќе паднеш на двете или ќе добиеш на двете, како воопшто и на било која друга комбинација... Нема тука никакви филозофии, калкулации...да било така некој ќе ја најдел ''шемата'' и ќе живеел само од обложување...Ако има таков нека се јави (или нека ми пиши лп ) Јас лично си барам слични коефициенти и играм еци пеци пец и добивам исто колку што добива и мм кој бара некоја логика во сето тоа...
И јас не играм коеф. од 1.20 1.05 или што ти знам. За мене и 1.50 е мал коефициент. Мене најмерачки ми се оние да речеме 2.00, 5.00, 3.20 и јас фино лепам си играм 1, со коеф. 2.00. Доста ми се 2-3 утакмици и уште 2-3 да фатам 3+ или ќе ги ставам некои од нив двознаци со ГГ, и така се молам да бидне. Вчера бев многу блиску до 8.000 ден. да не беше глупавата Севиља, јас играв 1-1, а заврши 1-X бре. Денес уплатив нешто, ама онака без мерак пишувано, колку да глеткам нешто вечер. Ако сте талент и имате среќа за погодување 1>2 добро би било да споделите од време на време со феминските другарчиња.
Спојлер Јас како што реков нема потреба никој да се вреѓа од мојот пост, само го изложив моето мислење и филозофии. Како и да е, нема да попуштам и нема да признаам дека ако редиш утакмици само со коефициент 1.20 полесно ќе стигнеш до добивка. Па за да направиш солиден кофициент од околу 10 знаеш ли колку утакмици ти требаат со 1.20 коеф.? 13 утакмици! 1.20*1.20*1.20*...*1.20 = 10,69. Од тие 13 утакмици, 99% ќе промашиш една што значи губиш. Не планирам да ти менувам тактика на играње ниту да те убедувам во ништо, само ти кажувам играње ситни коефициенти е погубна тактика според мене! Немам више волја да тонам во преголеми дискусии затоа направи го следново: 1. Оди на http://www.rezultati.com 2. Кликни на bwin oklade за да видиш коефициенти 3. Најдесно кликнувај на различни датуми за да видиш различни утакмици “Шокирај“ се од фактот што многу “најсигурни“ тимови за победа со 1.20 до 1.40 коефициент одиграле нерешено или изгубиле од тимови за кои коефициентот бил и по 7.00-8.00, во некои случаи дури и до 10.00. Абе нема шанси, ништо на светов нема да ме разубеди дека лупање голем број на мали коефициенти на тикет не е лоша тактика! (е лоша тактика, да не се збуни некој од негацијата “не“ ама граматички мислам дека е така правилно ) Нека си се клади секој како сака на крај, за да има мир меѓу мене и останатите обложувачи.
да не лажеш малку повеќе отколку што треба? Како прво дечко ми ги пресмета и коефициентите, и излезе дека е ептен мала сумата, со овие екипи за 50 ден нема шанси да излезат 129евра и како второ првото ливче ти е недобитно.-дечко ми ги провери, зс ептен сумлива му беше сумата. така да прво научи се да лажеш, потоа пишувај во темата.
Ајде и ја да дадам некои типчиња денес од Италија и Шпанија. Италија Серија А AC Milan - Parma 1; GG&3+ Atalanta - Inter GG Cesena - Cagliari X2 Chievo - Bologna X Genoa - AS Roma 3+ Lazio - Catania 1; 3+ Novara - Siena X2 Шпанија Примера Getafe - Osasuna GG Levante - Real Sociedad 3+ Vallecano - Malaga GG Zaragoza - Valencia 2; 3+ Mallorca - Gijon 3+ Real Madrid - Villarreal 1; 3+ Ајде и од Шпанија втора лига ака Сегунда да дадам свои прогнози. Elche - Cordoba GG Huelva - Murcia X2 Huesca - Barcelona B 2; 3+ Numancia - Guadalajara GG Xerez - Sabadell 3+ Las Palmas - Alcorcon 3+ Имам луд стил на кладење! Прво одлучувам од кои првенства ќе бирам утакмици, после ги типувам сите утакмици за да на крај селектирам она што мислам дека ќе биде добитно. Ако некој успее да направи добитна комбинација од понудениве типови, а мислам доволно се на број, нека се јави да части кафе. Ќе гледам и јас да добијам. Иначе ни збор да не чујам после утакмиците за мојата процентуална погоденост или не знам што друго! Тогаш сите ги знаеме резултатите и сме најпаметни типувачи. Ако има критики пред утакмици, тогаш прифаќам, после јок! Правете пари!
Девојката е од Словенија и нормално дека таму се поинакви коефициентите, што одма напаѓаш без да знаеш.
Браво друже Ловец на дундиња , убави комбинации правиш, еве го моето ливче, како што кажав, немаше ич мислење вложено, онака се лупнати утакмиците: Шалке 3+ Лацио 1 Џенова - Рома ГГ Гетафе 1 (или Хетафе, сеедно, кој како милува) Нумансија 1 Оксер 1 па ќе видиме . . .
Хаха ловец на дундиња, уште еден нов прекар за мене. Ај да не биде ова троловски пост, да дадам и ја некоја мешана комбинација на конечни типови и голови. AC Milan - Parma 3+ Lazio - Catania 3+ Zaragoza - Valencia 2 Levante - Real Sociedad 1 Huesca - Barcelona B 2 Солидно и мераклиско тикетче, така ли ма Трендафилке? Што е - тука е! Ако излезе супер, ако не - нека си е*е мајката!