Образложение за „Инста-блогерки“ и „Македонски јавни фаци“

Дискусија во 'За форумот' започната од Femina, 9 февруари 2021.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.384
    Допаѓања:
    21.035
    Не се избришани, само под клуч се. Како тоа ќе собираат кликови ако скроз ги тргнат тие две теми?

На Nausicaa, СуперДевојка, Konfetka и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.371
    Неубај работи.

На tinka-mace и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  3. Enna7

Enna7 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2019
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    366
    Баталете нови теми, ја викам да се префрлиме на дарк веб на раат да трачариме :rofl::rofl:

На PaLaVa, rumcherry, burthdaykake и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.502
    Допаѓања:
    8.824
    Ти самата спомна генерации, јас ги нареков деца. Сеедно. Тие генерации имаат родители.

5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.293
    Да.
    Едно од тие деца е мое.
    И за него пишував.

6. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.502
    Допаѓања:
    8.824
    Значи моќта е во твои раце.

7. EarthFire

EarthFire Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    880
    Драги Феминки,
    Булинг се случи, но не од вас кон Миа, туку обратно. Тоа што таа го направи е притисок и еве ова е резултатот, Фемина подклекна.
    Жената сакаше да се провози на актуелниот тренд бран наречен „злоупотреба“ и си го искористи во свои цели и за своја промоција.
    Но ок, долгорочно таа изгуби со ова.
    Бидејќи што и да направите, не можете да го исклучите ТРАЧОТ кога станува збор за јавни личности. Трачарењето е посилно од било какви цензури, го имало и ќе го има, и за Миа и за Мерил Стрип.
    И Миа или ќе си го прифати тоа, или еве сега ќе се зезаме со нејзиното ТУЖБА.

На Leat, PaLaVa, rumcherry и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Daniela93

Daniela93 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2020
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    763
    Јас лично не би пишувала на новите теми.
    Зошто?
    Затоа што дотичната во лајвот не читаше само навреди, читаше и рандом прашања, читаше и конструктивни критики, со никот на членката и дерејќи се пола саат со ТУЖБААА!!!
    Ете, затоа. Нејќам мое мислење да биде влечено со негативна конотација зашто некоја се изнервирала денес.

А пак уште помалце сакам да читам како членки кои беа најупорни во муабет и ги буцкаа другите на репорти и слично, да ме фрлат после под воз што се вика, оградувајќи се од ставовите кои ги пишале, зашо тоа пак ми е толку мизерно, нејќам ни да го коментирам. Не знам само кај ви е самопочитта, побарајте си ја.

Една членка праша за профили на мали бизниси, било рекламација. Така што, и пофален муабет не е дозволен.
    Научија и другите сега како најлесно се прави драма, гарантирам дека сега во прво време сите ќе читаат и ќе гледаат причина за и они да се најдат увредени. Затоа што, се хранат со пажња, реален муабет.
    Не им давајте причина, нека си се поддржуваат самите со себе, тоа нека им остане.

На Ivan4e04, PaLaVa, burthdaykake и 13 други им се допаѓа ова.
  9. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.086
    Допаѓања:
    42.203
    Ахаха, да, тие што највеќе бараа линч, први се извинија:D

На Stressed Out, simoncelicius, tinka-mace и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Fifi84

Fifi84 Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    3.564
    Screenshot_2021-02-10-15-51-55-002_com.twitter.android.jpg

На ALISA0000, Elena777, elimkd и 5 други им се допаѓа ова.
  11. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.416
    Да, јас прашав за споделување на мали креативни бизниси во таа тема, добив одговор дека не смее. А за овие другиве што се спомнуваат нели е исто рекламација? И нив им носиме кликови. Еве сакам образложение за ова.

На Leat, Ivan4e04, PaLaVa и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.840
    Допаѓања:
    17.716
    Пошто темите беа заклучени привремено, ете се префрлија дискусии за јавни фаци во СДК. И може да погодите, веќе почнаа препукувања.

Фемина баш на дело се гледа не толку ситното сито. :mm:

На Purplelilac, tinka-mace, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. petkana007

petkana007 Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    56
    За жал не само што не и се намали и се зголеми за 5К, за помалце од 48часа.

Јасно ви е сега на сите како функционираат инфлуенсерките. Што поише ги зборите толку поише им кревате на слава. Најголема “казна” за овие луѓе е заборавот. И они прават сѐ за да не бидат заборавени. Ова е супер исценирано од Миа, за популараност, класичен publicity stunt. А сите тие жртви од јавна соба што ја избустаа Миа, уствари самите си го обезвреднија својот проблем и својот глас.

Коа ќе видиме реално, Миа ништо не доби од тоа што го бараше. Освен што нема да има ТУЖБА, нели главната борба беше загриженоста за тоа како синот ќе реагира во 2027 коа ќе прочита на форум фемина за мајка му. Или па ќе чекаме да дое 2027 за да се избришат сите погрдни коментари, кои навистина постојат и е сосема легитимно да побара остранување. Пошто колку што знам и заклучена тема може да се чита, и без акаунт и со. Ама има време до 2027 уствари да се избришат коментарите...нека постојат...треба да стигне ли до нови следачи. Да, тоа беше битно. Gotcha.

Утвари чекајте бе, како тргнало фемина може и да не постои до 2027 година...ќе ме бе банираат сега мене ама ќе снимам едно видео ко Миа и јас, барем знаеме дека функиционира ;)

Последна измена: 10 февруари 2021
    На Leat, Ivan4e04, burthdaykake и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.854
    Допаѓања:
    186.378
    А зошто да не смее? :^) @sweet-cherry
    Што има лошо во тоа да се поддржи женска финансиска самостојност, претприемништво, креативност? Или сите треба да бидат инфлуенсерки, да промовираат кармин, тренерки или тегли ајвар, увозни:?:

На Leat, friendy, dayla и 4 други им се допаѓа ова.
  15. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.727
    Допаѓања:
    129.038
    Администраторка напиша мислење во тема во која има дискусија која не е за избор на феминка.Вау! :D
    Да,форумот е многу повеќе од две теми,ама моќта не е толку во нас,колку што е во тебе,Михајло и нешто помалку во Реинбоу.
    Ајде,Реин ја гледаме во скоро сите теми.Не сме секогаш задоволни од нејзе,ама бар е присутна на форумов и се труди да контролира.
    Ама,ти и Михајло кај сте?
    Не е доволно да се појавувате со мислења само за технички проблем и избор на феминка.

На Leat, PaLaVa, WildMk и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.772
    Допаѓања:
    40.565
    Вајлд, какви вредности и глобални системи, кога оговарање е основно нешто кај човечко суштество.Сите сме зборувале за некој друг, секогаш, секаде и секогаш ќе биде така, само разликата е што некои од нас си ги знаат границите а други дозволуваат малку повеќе да ги понесат лични чувства и фрустрации, без разлика дали предметот на оговарање е комшиката, Миа или светски позната пејачка.И јас не ги следам женскиве што се актуелни тука, не ми се по вкус и ни малку интересни, ама нема потреба да продавам морал како сите се подолу од мене зашто сакаат нешто да шкртнат во трач-тема.

На Dentina, tinka-mace и Mantub им се допаѓа ова.
  17. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.416
    Реклама било забрането на форумот. Ама за инфлуенсерки не важи, а за мали квалитетни бизниси иш таму каква реклама.

На Leat, Harper, Ivan4e04 и 17 други им се допаѓа ова.
  18. Fifi84

Fifi84 Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    3.564
    Значи на форумов ке си правиме муабет како во такси. За времето, за сообраќајот, за Тито и минатото.

На Leat, Ivan4e04, PaLaVa и 13 други им се допаѓа ова.
  19. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    И мене не ми е јасен делот рекламирање. Што последно си купивте темата, е полна со реклама. Во темата за инстаблогерки, на велико се споделуваа ланчиња и обетки на брендираната. Всушност дозволено е рекламирање со цел критика, како и на продавници, а не е дозволено рекламирање со цел поддршка на квалитетни бизниси во подем. Најди нзс, логика и разум.
    И самите не се децидни што всушност е рекламирање.

На Leat, le.soleil, PaLaVa и 10 други им се допаѓа ова.
  20. marija.1234-velkova

marija.1234-velkova Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    богами на твитер јакоо ја грабнаа

На Fifi84 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.