Образложение за „Инста-блогерки“ и „Македонски јавни фаци“

Дискусија во 'За форумот' започната од Femina, 9 февруари 2021.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    19.753
    Одличен маркетинг си направија и Ана и Миа , целта си е постигната од нивна страна
    Фемина не се притресувајте многу :D

На Leat и mal.ecka им се допаѓа ова.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.845
    Допаѓања:
    186.334
    Ок, оговарање е основна човекова потреба и право ;)
    Правото престанува на порта/чешма, кога си на јавна платформа (интернет, ти текнува) внимаваш да не премине во клевета. Може да се зезаме дека рудар е најбоља професија, ама не можам да пишам, жена му на рударот Мите од Паланка го изневерува. Да ви отворам тема за темава?:wasntme:

На WildMk, friendy, Dentina и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.771
    Допаѓања:
    40.559
    Затоа напишав дека некои луѓе немаат граница.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  4. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Ах, нашата омилена тема за дискусија. :inlove:
    Ама немој, фали уште тужби од сите рудари да добиеме. :worried:

На buba4e89 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  5. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.802
    Допаѓања:
    97.156
    Како можете забраната за навреди да ја сфаќате толку трогателно, демек ако ти забранат за некого да напишеш "дебела" и "недоквакана", ќе нема за што да се прави муабет? Само за тоа знаете да зборувате?
    Сфаќам дека форумот може да е издувен вентил, ќе се испуцаш, анонимно е, кажи си ги маките, ама не нервозата да ја истураш на сметка на луѓе кои никогаш во живот не си ги упознал.
    Настрана од ситуацијава со Миа, не следам ни овде, ни на инстаграм, не ме интересира, ама во МЈФ се пишуваа навреди без кочница. Без осет. За реални луѓе што можат лесно да прочитаат.
    Требало да се носат со тоа затоа што биле јавни фаци.
    Зошто бе некој да треба да се носи со "дебела" ?
    Тоа што е јавна фаца на никого не му дава право да пишува вакви работи.
    Сте измешале брзини што е во ред да се каже за јавна фаца, а што е домашно невоспитање.
    На никого, никогаш не е во ред да му кажеш дека е грд или дебел.

На PaLaVa, WildMk, cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.845
    Допаѓања:
    186.334
    Многу е јасна границата. Кој не знае, не е проблем, модератор може да му нацрта.

На WildMk, Purplelilac и winnie02 им се допаѓа ова.
  7. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.476
    Само позитивни работи ќе се пишуваат. Живееме во "демократска држава" каде што има слобода на говор.

Јас не викам дека треба да вреѓаме и да шириме омраза, не ни знам што е пишувано во темата, ама сигурно Ариана не се замара дали некој ја вреѓа на Фемина или не. Ама Миа заради маркетинг, ќе бара сега мислења на Кајгана и Црно Бело форумот. И не можеме да му се допаѓаме на секого. И јас (а сигурно и секој втор член) има добиено навреда од друг член, па не се влечкавме по судови.

Кога сме веќе кај модераторите и админите, не секој е слободен да "висе" 24 часа на форумот, за да го брише секој оф-топик. Сите имаме обврски.

На Mencia, Leat, sunshinebabe и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Fifi84

Fifi84 Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    3.564
    Инаку фала на долгиот пост :) Јас никад не сум пишувала во темава, еднаш два пати, и тоа да прашам кај има репорт, и денес еве. Али фала што не ми го сфати сарказмот :) А да и пишав за Моника дека си ги вреѓа колешќите на твиер извини! Кој колу е дебел не ме занима, јас си пишувам за времето!

9. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.059
    Допаѓања:
    5.106
    I'm IN.
    Ама моево мислам дека ќе биде на многу подолго од недела.

10. petkana007

petkana007 Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    56
    10 страни се испишаа на темава дека дотичната нема основа да тужи никој од форумов, они се фатија зашто ќе ги тужи феминки а не твитерџии. Нема разбирачка, ама уствари кога имало на фемина?

Што убаво се немав вклучено 2 години на фемина, па уште и будала ќе коментирам.

Продолжете, топ сте. Ќе тријат раце админиве од глупостиве на форумов уште мноооогу долго, и јас би сине.

Последна измена: 10 февруари 2021
    На Daniela93, buba4e89 и Fifi84 им се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    @Femina Јас имам еден предлог
    Да почнете да банирате кога некој ќе навреди друг член,а не кога другиот член ќе возврати.
    Темата “Вашата шминка низ слики” да се префрли во Скриено катче, и таму да имаат пристап само Популарни членови и Форумски идоли.

Фала.

На Ivan4e04, cresa-jagoda, simoncelicius и 14 други им се допаѓа ова.
  12. злоба

злоба Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    3.656
    Јас отворив тема за Мали бизниси во категоријата за мода, ми ја избришаа зошто сум ставикла линкови, ама не пријавив зошто џабе ќе се расправаш за прости работи.

На WildMk, Dzevelekova, MandyLane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    И се ова започна со една избришана слика...
    Миа ако читаш, а читаш, пошо немаш друга работа (шпекулирам), не се опасни тие што мрчат, запрашај се кој се ти ја пријавувал, а си ќутел и си гледал сеир. На ова ќе влијаеш, ама на моќта на народот што молчи, не можеш.
    И немој да се правиш светица (неофицијално), дека ти е стало за туѓи чувства, стало ти е само до едно селфи и следачи.
    За празни ликови кои со поганости се служат кон некаков си ,,успех" имам само најдолно мислење.

На Leat, Ivan4e04, PaLaVa и 10 други им се допаѓа ова.
  14. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.726
    Допаѓања:
    129.026
    Никој не вика толку да висат.Доволно ќе биде бар 2-3 саата во денот да бидат активни во некои теми за да се види дека има контролори.Кога администраторите на други форуми можат да одвојат дел од денот за да видат како се однесуваат членовите,можат и овдешните.
    Не е во ред цело време да ја замараме Реин со тагови да замете ваму и таму кога модераторите не реагираат.И администраторите имаат одговорност.

На Stephen Amell му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.476
    Исто така ФМЌ и 40-/+ да бидат во скриено катче.

На Mencia, Luminary, cresa-jagoda и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Потполно се согласувам.
    Потребата да се пишуваат такви навреди тука произлегува од тоа што под анонимен ник никој не знае која е таа што јадела трици на фемина за некоја јавна личност. Од друга страна, на социјални мрежи под вистинско име и презиме чисто се сомневам дека се има таа храброст да се каже истото под нечиј статус, слика, видео. Таму сите се англиски кралици кои не си рушат репутација.

На Mantub му/ѝ се допаѓа ова.
  17. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.225
    Допаѓања:
    67.727
    Ова мислам дека не важи бидејќи се кажа јасно вака, баш малку пред да го пишеш ова.
    Значи, не е до кликовите, туку до што сакаме/те да има на форумот.

На WildMk, cresa-jagoda и Stephen Amell им се допаѓа ова.
  18. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    19.753
    Биљарке форумов постои 12 години , 12 години се оговарало,се зборело све и свашта арно ама сега на миа и текна како да си направи маркетинг за повеќе инста следбеници и и успеа исто и со таа Ана што добро ја проценав ама вие ја браневте , и суштината на форумов е секој да си го искажува јавно своето мислење ,а на кој не му се допаѓа тоа е негов проблем !!
    Инаку ако чита миа ја следев на инста бидејки ми беше убава ,ама после вакво бламирање и плукање кон неистомисленици ја отследив!!
    Успешна мисија ;)
    После 12 години форум и текна ваква брилијатна идеја !!

На Leat, rumcherry, Amellie13 и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.840
    Допаѓања:
    17.716
    Да се надоврзам. Секако дека не може. Ниту може премногу да им се замери кога работат на доброволна основа.

Критиките се кон тие што го водат форумот. Нека стават повеќе модератори и нека стават јасни правила на форумот, кои ќе ги следат.

Еве баш со рекламите. Кога им одговара дозволени се, а кога не им одговара не може.
    Офф топици и чет муабети - некогаш се толерираат некогаш не, зависно од расположение.
    Навреди - суптилни, малку поубаво скоцкани си стојат насекаде. Ама пишани во нервоза без да се пази на речник се бришат. Што е разликата? Навреда е навреда. Двете треба да се бришат.

20. Stefi_555

Stefi_555 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    727
    Реков нема да пишам, ама очигледно ќе морам. Јас како една од тие ,,буцкалата,, што ги спомнуваш, да не речам прва, сакам само да ти кажам да не тресеш работи кои не се случиле. Јас ја напуштив темата, ама извинување до Миа бар од моја страна нема никаде на форумов, ниту ќе има, зошто би имало? Едноставно пораката и ја испративме и доволно е, што сакате бе луѓе?? Ај сеа цела година да го тупиме со неа? Не ви е паметна идеја мислам. Ако имам став за Миа тоа не значи дека имам личен проблем со неа и сакам да и наштетам, ако сакате во таа насока да терате изволте јас не учествувам во тоа. Друга работа, да не беше идејата за рипорт, ниту Миа ниту некој друг, немаше ни да знае дека ја тупите овде со саати. И сама не сум за рипорт ама секое зашто има и затоа. Во рипортот лежи зајакот на целава ваша популарност што ја добивте уствари, од таму почна се. Нејќам да си придавам на значење, ама ме влечеш за јазик. А дека си била ти под воз фрлена, вака значи: ако некој можеше да го јаде на било кој начин (условно кажано) од сите тука, тоа бев јас. Не дека не можеше да ме бара со IP? Останав на темата до сам крај. И ти паѓа муабетов во вода. Можев да се испичкам и да напуштам уште на прв лајв? Можев. И не ти рециплирам повеќе, ти си имаш свој став, јас мој, џабе ќе се убедувме. Убав ден :)

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.