Образложение за „Инста-блогерки“ и „Македонски јавни фаци“

Discussion in 'За форумот' started by Femina, Feb 9, 2021.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Cka

Cka Форумски идол

Да појаснам, не е проблем што реагираа за неа, проблемот е што за нас не ги боли ич!

Идеме сега со скринови нас што ни прават? Кај Миа? Оти нас не бе читаат.

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Не се плашам јас од никој. Има некој кој се гледа така да, како и она така и ние сме никој и ништо.
    Само што таа не сака да го прифати тој факт.
    Така да,ај да не почнуваме.

Dentina, edna_malecka and eliesaab like this.
  3. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Ама знаете што?
    Сеуште потајно нѐ читаат од некаде.

Горда сум што успеавме на било каков начин да бидеме популарни.

Capriborn likes this.
  4. eliesaab

eliesaab Популарен член

5. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Од сега се во суперлатив ќе пишуваме и меѓу себе и за другите. Единствената тема која беше за "ладење" ја тргнаа, како што пишаа членките погоре само за снаи и свекрви и за децата ќе пишуваме. Слобода на говор што?

6. темјанушка

темјанушка Популарен член

Луѓе, едноставно игнорирајте ја темата, не им давајте на значење.

Можеби подобро е воопшто да не постојат темите, па Тужбата и инфлуенсерките нека си прават публицитет на друго место.
    Реално за голем дел од нив и прв пат тука слушнавме, практично ги изрекламиравме, па да видиме дали бројките ќе им растат. ;)

Немам намера повеќе да пишувам, посебно не стриктно пофалби, бидејќи и за тоа е оставена темава.

А Тужбата можеше да види колку и се смееа кај Борис на лајвот, истите бројки ги достигна и он, само што кај неа сите фаќаа сеир.
    Видовме и колку јавните фаци ја подржаа т.е само нејзините инфлуенсерки.

7. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зезав, мене смешно ми беше се со драмењето, знае дека не ти може ништо, иако се закануваше.

8. пуле

пуле Активен член

Ми мириса на договор меѓу фемина и Миа.. Миа си го доби вниманието што го посакува, фемина си доби беспланта реклама и сигурно зголемен број на членови.
    Е сеа членките тука колатерална штета... :?:

9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Capriborn, Kitten, eliesaab and 3 others like this.
  10. злоба

злоба Популарен член

Ќе може ли некој во кратки црти да објасни што се дешава за нас што не сме во тек?

11. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Ретко коментирам за јавни личности и драми на интернет АМА целава ситуација ме привлече.

Миа ако се смета за јавна личност (не ја знам, не ни знаев дека постои се' до вчера), треба да сфати дека за јавни личности се оговара на големо и често се пишуваат погрдни зборови. Не е ни прва ни последна. Нека отвори да прочита твитови и мислења за светски познати личности па нека види како стојат работите.

Ако сакаш да си јавна личност треба да си подготвен за секакви зборови кон тебе. Шоу-бизнисот е таков, секогаш бил и ќе биде.
    Миа мисли дека само за неа се зборува? Луѓето вадат муабети и за колеги од канцеларија, вадат муабети за комшии, кажуваат погрдни зборови за соученици, очи си вадат на улица или комшики се вреѓаат преку балкон. Говорот на омраза не е само околу неа и околу нејзините пријателки блогерки, омразата е насекаде. И не ме сфаќајте погрешно, јас не оправдувам говор на омраза и навреди кон било кого ама не може да се откорени тоа.

И ова не се однесува само на Миа туку и на сите други кои што сакаат да бидат дел од јавноста. Чим сте одбрале таков жвиот цело време ќе бидете следени, критикувани или поддржани ама многу зависи како вие ќе се поставите.

Лично мислам дека заради плачките на Миа не треба да да се затвараат цели теми, можеше само да се избришат мислењеата кои содржат навреди и погрдни зборови.
    Во иднина за да нема вакви ,,скандали'' нека се зголеми контролата во вакви теми.

Luminary, PaLaVa, Marti96th and 7 others like this.
  12. Dentina

Dentina Форумски идол

Рече Миа дека вакви прекрасни форуми треба да постојат :D. Го сака форумот сега, откако дозна дека има копче 'пријави' . Ај моШ и ќе се зачлени па ќе трачаме ол' пипл тугедр:devil:

13. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Епа тоа ти е селективна правда :D:D:D

Никогаш никого не сум навредила, ни на форумов членка ниту јавна фаца. Едно е некој да се бори против навреди и омаловажување а сосема друго да се скрати некому правото да изнесе мислење.
    Дотичната "госпоџа" ме провалила дека јас сум истата што и пишала коментари на ангела на јутуб и дека ќе биде санкционирано. Истото што го пишав тука го пишав и таму, повторувам без навреди. За да за возврат од фан на ангела добијам одговор да јадам г****. Никаде не видов "госпожата" да го искоментира и тој лик кој не само на мене туку и на останатите ком одговараже со навреди и пцовки бранејќи го "ликот и делото" на Ѓоргиевска.

Btw коментарите кај Ангрла сите беа во смисла дека истите можат да се најдат за 300 денари ако некој не знае да не се зезне.
    Ете на неа и тие коментари и пречеле. :D:D
    А оваму ќе ми збори до утре дека она има право да си ги стави градите и задникот голи на инста на изволте затоа што нели, има право. Уште во еден дел од лајвот истакна дека сите имаме право на мислење ама не треба сите да имаме право да го изнесеме, или барем да биде ограничено:^):D:D:D
    Нека направи список кој смее целосно, кој ограничено кој воопшто затоа што нели она е таа која дели правда. :?:

Не знам од што сум повеќе разочарана, форумов и тие што гледаат на дотичната да и угодат, некои членки кои прв пат ги гледам а се најдоа да солат памет како некој немал свој живот, лаковите и коментарите кај Миа, или тоа што ние како општество сме дале на значај на особа каква што е госпожата.

Инаку за споредба, некој паметен и имаше одговорено на лајвот ама Миа ти кога вреѓаш дека некој смрди на гравот на мајка му и што ли уште не зошто се лутиш кога ти одговараат со исто. На што следи одговор дека не извреѓала затоа што тоа било вистина :D:D:D:D

Victorian, PaLaVa, Capriborn and 10 others like this.
  14. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

И така си живеев во заблуда дека некои ликови во општеството, се тотално небитни, шпекулирам.
    Неофицијално, изгледа се премногу битни и сметам дека можеби тоа што се затворија темите е за доброто на нам, што им придаваме значење, а со тоа храниме нечиво его.
    Сакам да бидам позната, ама за мене гов*на да не јајте.
    Каков пуерилизам...

15. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Имаше направено лајв.
    Читаше коментари од ондека разни.
    Предупредуваше или закануваше со тужба, адвокати.

злоба likes this.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Знам дека се зезаше.
    Него фактот е тој,само сега дека се прават споредби со други навреди меѓусебно овде. Не мора да се продолжи со нејзе повеќе.

Dentina likes this.
  17. redhead

redhead Истакнат член

Долгорочно гледано сите губат од ова драма.

MandyLane likes this.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Во знак на револт, нема да пишувам на форумот најмалку недела дена :!:Кој сака нека се придружи. Од зборење само аир нема.

19. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Најинтересно ќе биде сега што инфлуенСеркава на секој нејзин статус или видео ќе истакнува, колку е она важна и влијателна успеала на анонимен форум теми да затвара. Пустата не е свесна дека заради овие теми многу луѓе дознаа за неа и си доби следачи плус. Не сфаќа дека секоја реклама макар и лоша е " добра", како викаат штом те зборат значи постоиш лошо е кога нема никој да те спомне. Ама толку и сече не вреди веќе да се спомнува доста и е " слава".

Last edited: Feb 10, 2021
  20. Beatris

Beatris Популарен член

Не ги следев редовно темите што сега се затворени, но едно имам да кажам. Во МЈФ имам читано многу полоши коментари, еве на пример за Лила и за многу други, ама никоја не реагирала вака. Исто така Лила имам возрасен син, што може да го отвори форумот и да ги чита навредите за мајка му, за разлика од дотичнава. Буквално се ова се направи за да се привлече внимание, кога нема со ништо паметно, па ајде ќе си пробам со закани кон форум. МИЗЕРИЈА.

Thread Status:
Not open for further replies.