Образложение за „Инста-блогерки“ и „Македонски јавни фаци“

Discussion in 'За форумот' started by Femina, Feb 9, 2021.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Затворила теми полни со шпекулации, трачеви што и сметаа, а сите тие мислења не се избришани. Зошто? :) Хммм
    Ако ова е победа на Тужбата може и не заслужува толкава слава и поддршка. Мислев ќе тера до крај.

2. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Реков нема да ја спомнувам ама уште ова... син и нема да и ги види голите слики на инста и на плејбој ама ќе отвори фемина ќе чита. (facepalm)

Gosh, eli25, Skorpija25 and 8 others like this.
  3. злоба

злоба Популарен член

Freedom of speech has left the chat...

Gosh, Trxmx, Victorian and 32 others like this.
  4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Инаку, и се придружувам на @Bridget на изразениот револт и нема да пишувам. Ако имате идеја за друг форум каде што може да се дружиме пишете во лп.

Trxmx, Victorian, rumcherry and 29 others like this.
  5. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Драма за ништо.
    А некое извинување за членките што ги читаше јавно и се закануваше со тужби за да испадне дека форумов е составен од 10 жени што се собрале да трачарат?

PaLaVa, eliesaab, Idedemja and 8 others like this.
  6. Abel

Abel Популарен член

Се сложувам триста посто. Негативното мислење за човека го градам врз основа на тоа што тој самиот го сервира, а не врз основа на трачарска рубрика на анонимен форум. Во приватниот живот на "јавните" личности влегуваме точно онолку колку што самите ни дозволиле, ни милиметар повеќе од тоа. Ама ај, со среќа нека им е животот инстаграмски.

7. petkana007

petkana007 Активен член

Миа откри што е и како фунционира форум во 2021 година. What a year to be alive.

Реалноста е следнава: Миа е јавна личност која не знае како треба да се однесува во јавноста. Страшно е зашто е цела декада на телевизија, по клубови а сега е на инстаграм ко инфлуенсерка. Ширење хистерија и омраза од нејзина страна е исто толку погрешно ко одвратните муабети за неа. Што не значи дека тоа дека ги обезвреднува некои од коментарите, но не значи дека за се треба да се вика ТУЖБА. The girl who cried lawsuit!

Членовите на форумот пишуваат на теми што нив им се актуелни. Пишуваат некогаш и глупости, некад за лајкови некад без размислување. Администраторите не го санкционираат тоа што не им е во интерес да се занимаваат. Општа и масовна калак*рница.

Никој не е крив и сите се криви.

Денес е фемина утре ќе биде кајгана. Денес е Миа, уште ќе биде Спанџарска или Ангела алиекспрес. Многу небитни и токсични ликови од кои може да научиме само едно: луѓето сакаат внимание и знаат како да го добијат.
    Да сум на ваше место ни точка за Миа не би напишала на ниедна тема.
    Да сум не местото на “брендовиве” кои ја земаат како инфлуенсер не би и дала ни 10 денари да ме рекламира.
    Да сум на место на админиве и сопственициве...вајда истото би праела, не замарање со тоа што ми носи многу пари. БИНГО!

Но ништо од ова нема да се случи, и се ќе биде исто.

Вива ла револусион!!!

П.С Фала за сеирот, супер се изнасмеавме сите. ТУЖБА ќе остане со нас засекогаш :)

Last edited: Feb 10, 2021
  8. MacaLove

MacaLove Популарен член

На форумот има жени (и мажи) со многу различни карактери и теми на интерес.
    Не бранам, не обвинувам, секој има некој интерес за кое е дојден на форумов, сака да пишува и да дели мислења.

Темата МЈФ функционираше вака со години, да претставуваше вистински проблем, ќе беше затворена многу одамна.

За жал, со последниве постапки, Фемина ќе стане само место каде што луѓето ќе доаѓаат да прочитаат за нешто што им треба, било да е рецензија за производ, онлајн шопинг, правни совети и слично - и веќе нема да споделуваат мислења.

Баш штета.

Trxmx, PaLaVa, eliesaab and 21 others like this.
  9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Не знам која е Миа и што уствари ја прави позната. Не сакам ни да знам. Не ме интересира ваквиот тип јавни фаци, за мене се небитни. Но едно можам да кажам, ако си решил да си јавна личност, треба да бидеш спремен на тоа дека нема да цветаат рози секогаш, дека нема сите да те сакаат и поддржуваат, дека ќе се замине предалеку со трачови, со зборување се' и сешто. Тоа е дел од шоу бизнисот. И тоа бара карактер за да се поднесе, да се прифати, за тоа не може да се тужи. Тужба врз основа на што? Никој не и' закани со нешто. Ни прва, ни последна, ни единствена јавна личност за која се зборувало нешто невкусно.
    Дека се претерува со некои коментари, да, темата Македонски јавни фаци веќе одамна е буниште, а другата тема за Инста блогерки многу ретко ја читам. Во ред е да има тема во која ќе се споделува некое инфо за познатите, ама тоа да има поента. Пример, прашувавме за новиот албум на Врчак, дали навистина ќе има такво нешто како што се зборува, па за промоција на некоја нова песна, нови ликови на сцената или давање критика за некој актуелен настан, нечија објава споделена со јавноста и слично. Е ако и новата тема го фати истиот правец како МЈФ, тоа ќе значи дека нешто не е во ред ни со тимот на Фемина, не само со членовите кои пишуваат.

cresa-jagoda likes this.
  10. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Иначе што се случи?
    Поради која причина се затвора темата со МЈФ?
    Инфлуенсерките победија во споров?
    Барем мене така ми се чини...

edna_malecka likes this.
  11. antonelala

antonelala Популарен член

Дали ќе има нова тема каде што ќе може да се пишува тоа што и така сите го збориме кога ќе се видиме на кафе со другарките? дали ќе има тема каде што ќе може да си пооговараме во нормални рамки?
    ако не сајонара од мене

12. friendy

friendy Форумски идол

Не е во ред да се служиме со навреди и да измислуваме работи само за да омаловажиме некого кој го сметаме подобар од нас. Уште повеќе ако тоа го правиме на форум зад скриен псевдоним. За актуелнава особа не прочитав што точно се пишувало, но знам дека некои членки и тоа како знаат да бидат отровни со пишување коментари. Во ред е да се коментира нешто што некој го споделил во јавност, но да му копаш некому во приватност и да го шириш на читан форум зачинето не е во ред. Е сега не е во ред и кога овде беа откривани идентитети на девојки и жени, што е против правилата на форумот -никој не реагираше за тоа навремено.
    Темите не треба да се затвораат, туку да се прочистат од одредени коментари.

duffi and Biljarkata like this.
  13. RAK91

RAK91 Популарен член

Се приклучувам и јас. Mногу важност и дадоја.

eliesaab, mal.ecka, Autumn_ and 6 others like this.
  14. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

@Femina направивте контра ефект. Поради одлуката, да и се удоволи на Миа, Зоки, Ангела и сличните, ја избришавте темата па сега членките ви бегаат од форумов.
    На 50/50 сум и јас. :worried:
    Не е во ред така.
    Значи сега треба и фејсбукот да го исклучи Марк поради тоа што ги оговараат таму Бијонсе, Памела Андерсон, Миа Калифа и Лејди Гага. :|

eli25, Emilija97mk, eliesaab and 8 others like this.
  15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Последнава година особено, ништо немаше во мјф освен измислување и споделување нелегитимни информации. Да се прочистуваше темата, ништо немаше да остане. И која е вредноста на темата побогу? Па и на двете? Си имаат канали за да си бидат јавни, зошто форумов да им ја билда популарноста? Нели реклама е забранета?
    Нека си бидат јавни, таму кајшто се, нека си ги коментираат на соодветните платформи, нека си ги оговараат таму ако е тоа насушна потреба.
    Чиста сметка, долга љубов. Фала многу, пријатно.

SwanMay, Maja333, Purplelilac and 2 others like this.
  16. темјанушка

темјанушка Популарен член

Така е.
    Игнорирањето е најголема казна за таквите на кои што најбитни им се бројките.

PaLaVa, Emilija97mk, eliesaab and 4 others like this.
  17. friendy

friendy Форумски идол

Јас пишав - во ред е да се коментира нечиј стајлинг или напрчена усна или лоша шминка или глуп коментар, но да зборуваш за некоја дека има пари од што се е** не е во ред. На тоа алудирав. Треба да научиме да разграничуваме критика и навреда кога се изразуваме. Тоа што не сакаш да ти го прават не го прави на друг.

cresa-jagoda and Biljarkata like this.
  18. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Секоја јавна фаца ако се жали на лајв, зарем сите теми ќе ги сотрете?

Не знам за вас, но јас се чувствував многу загрозено како член на форумов, иако не бев дел од драмата.

Не ми беше сееедно некоја фаца да се заканува дека ќе најде iP адреса, дека ќе ми обелодени лични информации, а форумов да заштитува личност која не е ни дел од фемина.
    Сепак ние постарите членови се имаме доверено на форумов за многу деликатни теми.

Од нашите мислења леб јадете.

Gosh, Just.do.it, Trxmx and 35 others like this.
  19. friendy

friendy Форумски идол

Немаше тогаш никаква реакција. C579902E-64B1-491F-A47A-DE9997F9BEBE.jpeg

Cka likes this.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Фемина и Миа постигнаа РАЗУМЕН КОМПРОМИС.
    А РАЗУМЕН КОМПРОМИС Е РАЗУМЕН КОМПРОМИС:D

Фемина, да не ви држеме ние лекции, али добро знаете дека толку години опстојувате од нас, а не од членките.
    Спорната тема МЈФ опстојува со години, таму коментирале и модератори, а секако ја читате и вие. Последните страници се полни со навреди кои може да се избришат, ама еве почнете од почетокот, да си освежете меморија што е се' пишувано.
    Во таа тема се споделувани многу попикантни работи, како тарифи, цени... Се трачарало и за повлијателни ликови од инфлуенсерките. И никој тогаш ништо не превзема.
    Трач тема која и вие со задоволство ја читавте и бевте свесни дека ви носи читаност.

Што е сега ова, затварање?
    Сфаќате дека револтот ќе биде голем, дека многу ќе престанат да пишуваат?

Секоја чест за реакцијата, јасно е дека Миа е далеку од победник, изгледа сфати дека адвокатите нема да плачат за нејзиното стори. Која навреда кон нив.
    Јасно беше дека она нема основ за тужба, јасно ви беше и на вас дека вие можете да ја тужете.

Она буквално е поразена, од силење и она фамозното ТУЖБА, добиваме извинување и фалење колку добар е форумот:D
    Али ТУЖБА кога правилно ќе се употреби стварно е магичен збор;)

Со затворањето на темите, особено па Инста - блогерки, и они губат. Само јас заследив девојки што ги прочитав овде, а врска немав дека постојат.

Нејсе, Фемина време и вие вака да реагирате за внатрешни проблеми, кога ви пишуваат членки, а не да игнорирате. Ставете повеќе модератори во теми кај што знаете дека се караме, да се реагира што побрзо и да не се создава револт.
    Оти да повториме, вие од членовите овде постоите.
    Видовте сега како се сплотивме сите, не не' потценувајте!

Last edited: Feb 10, 2021
Thread Status:
Not open for further replies.