Образложение за „Инста-блогерки“ и „Македонски јавни фаци“

Дискусија во 'За форумот' започната од Femina, 9 февруари 2021.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    А да ни каже некој “што” толку ја налути па се заканува?!

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.858
    Допаѓања:
    186.398
    Абе никој веќе не се заканува, се е решено а граѓанството на еден ден имаше нова смешка. Толку. Небитно.

На Leat, buba4e89, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Затоа што има луѓе кои доаѓаат да пишуваат во неколку теми.
    Не е секој заинтересиран да коментира на сите теми, да шири не знам какви познанства.
    Просто и едноставно, на форум секој бира каде сака да пишува - а со ова што затвораат теми по нечие барање и глумење, едноставно феминките ќе заминуваат.

Не зборувам за тоа дали трачарењето е правилна или неправилна работа - тоа не е моја работа.

И никој на никого не може да му соли памет - ај вие само трачарите, ај вие само се мешате, бла бла.
    Не се сите родени за изучување квантна физика, филозофија и слично - и токму затоа луѓето доаѓаат на форум, да се искажат.:)

Милион луѓе - милион карактери.

На Stressed Out, Hellobeautiful, tinka-mace и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    31.462
    Зошто воопшто коментирате за небитна личност?
    Јас како член кој по неколку години се врати на форум, искрено сум разочарана. Иако јас не ја следев темата мјф, а инста блокерки ја имав посетено неколку пати, а не знам какви навреди имало и шо се пишувало пред некој ден, но каде беа модераторите да реагираат доколку имаат навреди?
    Зошто да се затворат две групи заради личност која пати за внимание и сака да добие поени со своето дете?
    Мене ме изреволтира споредбата со Јавна соба и ништо поконкретно не се превзеде, само едно "извини" ?
    До некни не ја знаев ни која е и мило ми е поради тоа.
    Форумов полека губи смисла и мислам нема шо да се коментира повеќе за такви личности, не заслужуваат.

Последна измена: 10 февруари 2021
    На Leat, PaLaVa, oblace1 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. dayla

dayla Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2017
    Пораки:
    481
    Допаѓања:
    5.623
    Можда најиронично во целава ситуација е тоа што да не беа тие теми, многу нит ќе ги знаеја нит ќе слушнеа за фациве. Буквално. Нит имаме емисии некој што ги гледа, списанија па да не правиме муабет. Кога немаш да понудиш квалитет, трачот те прави популарен, ништо ново, на што и смрди целава ситуација од почеток до крај. Не губам мозочни клетки за да ги гледам, ама дали сериозно прочитав дека е можно да се во толкав его трип па си даваат толкава важност на себеси да се едначат со тежината на јавна соба и се тапшаат по рамо за ова? Ми зе ри ја.
    Друга работа, жално е да веќе нема тема каде што може да се споделуваат и новости за македонската (и онака повеќе мртва отколку жива) сцена. Ако нешто е несоодветно или е булинг, има модератор (има ли?) и копче пријави, а жално е да нема каде да се споделат нови песни, изведувачи или тие малку добри работи што се појавуваат и случуваат на сцената, и тоа за вакви глупости.
    Најжалното е што на форумов секакви дркачи, мизерни коментари и говор на омраза се провлекуваат со години во име на слобода на говор, ама две теми комплетно се затворија преку ноќ. Сите животни се еднакви, ама некои убедливо поеднакви од другите.
    Стварно е тешко да се процени што е помизерно во ситуацијава.

На CameliaMiller, Leat, PaLaVa и 14 други им се допаѓа ова.
  6. antonelala

antonelala Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    4.694
    Јас имав пријавувано еден куп сопствени мсолења кога ќе приметев дека сум претерала па пак си стоеа. Сега ја сум крива што останале :)

На BloodElf, Аргентина * и simoncelicius им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.293
    Трафикот им е битен и рекламите.
    'Качинг' да им прави во џебот.

На nena2010, BloodElf, Idedemja и 3 други им се допаѓа ова.
  8. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Затоа што тие одбрале да бидат јавни личности, од тоа да живеат. Никој не им става нож под грло. Чим одбрале, нека се носат со славата.

На christinnn и tinka-mace им се допаѓа ова.
  9. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.088
    Допаѓања:
    42.220
    А на кого не му е битно тоа?

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.884
    Допаѓања:
    16.836
    Точно така, иначе бришат мислења на членови при општа дискусија, а вакви навредливи коментари не можеа да избришат.

На BloodElf, Idedemja, tinka-mace и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.088
    Допаѓања:
    42.220
    Се сетив. На про боно адвокатите:party:

На Stressed Out, buba4e89, Biljarkata и 2 други им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.293
    100 пати имам пишано дека МЈФ треба да се затвори, ама никој не ме исферма, баш заради трафикот.
    Трафик им правите со оговарање.
    Рачунајте, сите јавни личности што ги спомнувате, срч енџините ќе ги индексираат и после на гугл кога пребаруваш, ќе ти излезат милион предлози од Фемина, кои ВИЕ им ги обезбедувате.

Размислете тро.

На Cka, BloodElf, Idedemja и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.088
    Допаѓања:
    42.220
    Е па сега , кога веќе читам и пишувам тука, оти да не им правам трафик??? Јас мислев ради лошите муабети имаш против.:whew:

14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.293
    Ич не ме заболе за кавгата со дотичната.
    Ни следам 'инфлуенсери', ни мислам дека има нешто вредно за следење кај истите.
    Не сум по оговарање.

Ама знаеш што не чини. Што на Абортус, со години стојат постови со 'убијци', а онаму Фемина продава пуфки дека не толерираре навреди, дискриминација и не знам шо.

На staycalm, CameliaMiller, PaLaVa и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.088
    Допаѓања:
    42.220
    Ставот на членовите , не е нужно став на Фемина. Ваљда .... сто луге ,сто мислења. Се разбира дека 'убијци' треба да се брише, ама слобода на говор, па шта чеш. Фемина не ми е крива дека петко-трајко е ропак кој е ултра конзервативен и се добрал до компјутер па сее отров.
    Ама да беше политичар , кој ќе се крие зад ник на фемина, има друга тежина. Или чак легислатор со име и презиме. Вака, само баба му го знае и ќе го блокнам. Има и други начини.
    Ама сеа фемина не мие крива дека процентот глупаци е загрижувачки голем.
    Оговараме стално: и кога ќе кажеме на фемина: свекрва ми, баба ми, син ми , снаа ми и тоа е оговарање. Зашто збориш за нив во група луге а тие не се тука да се бранат оти се криеш зад ник. Знам дека ти се у очи кажуваш на сите, ама ти се една. Јас, хел, не кажувам се во очи на секој оти животот а особено работата 52928 пати ќе ми беше покомплицирана.
    Ми е гајле кој збори за мене и анонимно и јавно, се дури нема влијание на животот мој. А тоа сама го контролирам, не чекам сајт да ме спаси.

На CameliaMiller, Idedemja, Waverly Raven и 3 други им се допаѓа ова.
  16. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.226
    Допаѓања:
    67.729
    Беше јасно наведено дека темите ќе се отворат пак и веќе се отворени.

Македонски јавни личности
    Македонски Инста-блогерки

Дискусиите слободно ќе си продолжат, само што во нив нема да го има повеќе она против кое и повеќето тука се изјаснивте, а тоа се крајно погрдни зборови и навреди. Едноставно ќе треба малку да се внимава на речник и ништо повеќе.
    За IP адресите неколку пати веќе и се зборено и наведено дека не се даваат како податоци воопшто, освен по судски налог и никако поинаку. А и веќе е дискутирано дека повеќето IP адреси се динамични, односно се менуваат. Ниту пак некој има пристап до мејловите.

Убаво е како заедница да користиме изрази кои нема да бидат крајно деградирачки, а бидејќи гледаме дека сме навистина читани, нашите зборови допираат, нема да има штета да ги искористиме како што треба.

На Stressed Out, ALISA0000, friendy и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.870
    Како па да не, ние пресветите никад не оговараме. Тоа само за обична раја. Ние сме ептен над тоа, те молам, немој да не ставаш во ист кош со обичните смртници што оговараат, ние сме ниво над и супер општествено освестени. Те молам поправи се, да не ми текне да те тужам. :rofl::rofl::rofl:

На oblace1, Angie1432, Dentina и 3 други им се допаѓа ова.
  18. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.863
    Допаѓања:
    36.520
    Лицемерието е тоа што смета! И тоа што избришаа под со сопствените членови! За кого?! За една небитна кокошка?!

Инаку, со години претходно јас конкретно со @RainBow се имам расправано за темата, вашето ангажирање во истата, дозволување на навреди и секакви погрдни мислења. Ставот нејзин беше (парафразирам):„Јавни фаци се, треба да се носат со тоа„ А сега одеднаш, магично се сменија ставовите |( Значи ние со години џабе јадевме го*на, кој не шиша? Се додека беа комотни, гајле им беше за имиџот на форумов или па за јавните фаци за кои сега одеднаш се загрижени. Друго е во прашање!
    А третманот кон сопствените членови, не ни сакам да го спомнувам!!!
    Се придружувам кон апелот на @Bridget не пишувам минимум една недела, а можеби и засекогаш ]:)

На Leat, burthdaykake, PaLaVa и 13 други им се допаѓа ова.
  19. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.728
    Допаѓања:
    129.040
    @RainBow Немаше потреба да ги отвараш.Ама штом веќе си решила,внимавај често на темите оти модераторките кои беа одговорни за „старите“ теми не си ја вршеа работата добро што најмногу се докажа последниве 2 дена,па нема да се очекува правилно дејствување од нив ни во новиве.

На *Amethyst* и Принцезичка1 им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.293
    На сите теми, или само на тие две, оти од нив ви дожеже?

На eliesaab, BloodElf, Idedemja и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.