Образложение за „Инста-блогерки“ и „Македонски јавни фаци“

Discussion in 'За форумот' started by Femina, Feb 9, 2021.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Прво да посакам добредојде на сите нови членови кои направија профил само за коментирање на темата. Да :* не' :* дружите :* и :* понатаму. :*

Второ, еден куп попродуктивни теми има, поважни теми па не се испишале 10 страни.

И трето, да не отворате нова тема, ако не сакаат да се пиши за нив, нека не се пиши.

2. bicycle

bicycle Форумски идол

А зошто потреба да се дискутираат ванаби јавни фаци и инфлуенсерки по новоотворени теми кога повторно треба да се внимава што се пишува?
    Нели е ова форум и секој може да напише се што си има и го мисли?
    По некој период повторно на некоја драма кралица ќе и текне да го изврти напишаното, да го користи син и за да добие поени од следачите?
    Исто ко во пмс период, ќе се испокара па потоа пу пу не важи, извини.
    Кога веќе си одлучил да се занимаваш со тоа треба да знаеш дека не сите ќе те сакаат и не сите ќе те подржуваат.
    Во знак на револт, јас воопшто не би пишувала, а не и дека некад имам пишано, ама па и нови теми воопшто не беа потребни, кога никој од нив не прифаќа критика.

Leat, PaLaVa, Idedemja and 9 others like this.
  3. Abel

Abel Популарен член

Јасно е, не ни мислам дека го правиш тоа. Те цитирав за да има муабетот тек. Изнесов исто така свое мислење, непланирано, спротивно на твоето. Не можеш да се изземеш од толпата затоа што и ти си дел од овој форум, секако многу повеќе од мене.

WildMk likes this.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Можам да се изземам.
    Основа за изземање ми е што не пишувам на тие теми.

mal.ecka likes this.
  5. Dentina

Dentina Форумски идол

Вајлдич, ти сакаш Симс да играш,некој сака да трача за тоа време. По чему е твоето боље?
    Јас мислам од многу гејминг, не учат интерперсонални вештини децата.
    Хах , еве јас сум сестрана , мајке ми. И книги читам, и уметност сакам и оговарам. А да, и домакинка и мајка и работам и жена краљица...
    Кој сака што сака нека си прави со слободно време.
    Сака да оговара? Фајн. Сака да спортува? Фајн. Блогер да биде? Такоџе.
    Што кој мој мене ми е гајле...

Leat, ALISA0000, burthdaykake and 9 others like this.
  6. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Не знам дали некој остана имун на ситуацијава и да си пишува во темите како ништо да не било. Сметам дека, во знак на револт, треба да си стојат празни.
    Вниманието што го добиваат ,,јавните" фаци, едноставно да исчезне.
    Ако ништо друго, барем за дотичната не вреди да се пишува ни еден збор, ниту пак да се следи на инстаграм. Што паметно ,,продава", освен види ме, се сликам и заработувам преку луѓе што не знаат што е вредност и трошење на квалитетно време.
    Обично, кога има бурна негативна реакција од бројни личност за нечиво дело, треба оној што го твори да се запраша каде греши, а не vice versa.
    #Шпекулирам од неофицијални извори.

Leat, Ivan4e04, PaLaVa and 20 others like this.
  7. Abel

Abel Популарен член

Ќе отидеме офф топик чинам :)
    Можеш да се обидеш да се изземеш со млакиот изговор дека тие теми се банални и не се вредни за следење (иако не е баш така, затоа што на разно-разни блогови се откриваат неверојатни таленти и супер ствари, ама ти тоа не можеш да го знаеш затоа што не ги следиш нели, ама сепак некако си изградила мислење и уверена дека се теми само за "тепање време"). Ама не можеш да сугерираш дека темите што ти не ги следиш ништо не чинат, а темите што ги следиш и на кои си активна се корисни и може многу да се научи. На крајот на денот, форумот е збир (на теми и карактери), а не поединец.

WildMk likes this.
  8. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

@Femina дотичната Миа кажа дека ќе "тужи" и одма реагиравте. А кога Луциферка, пишуваше на секој втор дека ќе ги тужи, бидејќи родителите и биле адвокати, никој од админите ништо не презема. Па ни вие. Ама кај можеме ние со Миа, ние сме обични смртници. И ѝ ги имам пријавено мислењата на членката, не и беа избришани. Кај е еднаквоста тука?

Mencia, Leat, Ivan4e04 and 18 others like this.
  9. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Дајте кажете друг форум и ќе се собереме таму. Овдека нека си ја викнат Миа за модератор :D еве јас ќе и кажам пасворд од профилов и нека напише како што смета дека јас треба да мислам:rofl:

Не сум за вреѓања по било која тема на било кој основ, ама да заклучуваат теми затоа што некому некоја "фаца" не му се допаѓа ми e too much. Ете нека има нова тема само со позитивни мислења каде сите ќе паѓаат во несвест од голите гради на Миа а ние да се собереме на друго место и решен проблем.

Едит: и уредниците на сајтов и Миа проблемот нека го бараат во модераторите. Тие се тие кои треба да спречат да постојат постови со навреди на форумов. Не знам зошто постојат модератори ако не си ја вршат работата???

Leat, Ivan4e04, PaLaVa and 18 others like this.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Не е муабетот за тоа чии интереси се попаметни, туку каде води одреден тренд?
    Немам ништо против 'тепање време', експерт сум за 'тепање време'. :lol:

mal.ecka and Dentina like this.
  11. winnie02

winnie02 Истакнат член

Шпекулирам дека

наместо да се пишува за бруките на некои што не можат да се носат со истото, да коментираме квалитет.

Знаеш мини блогер со квалитетна содржини пиши! Знаеш некој што рачно изработува накит или некоја работа прави од срце, пиши!
    Знаеш еко блог?
    Знаеш мини цвеќара?
    Има некој од овде тоа што го работи и притоа го прифаќа нашето мислење без да мисли дека сме вошкарки? дај тоа да видиме, дај тоа да билдаме и такви јавни фаци да правиме. Што слушаат мислење од публика, што не претат со тужби, ќе бидеме погорди и на форумот и на нив. А можда ќе успееме и во поголеми размери и ќе добијат соработка со појаки брендови од подрачјето. Тогаш ќе ни биде мило, затоа што се дел од нас и нормално дека ќе е позитивна атмосфера.

Баталете тужби, закани, драми... видовме свашта.

да поддржиме и пишуваме квалитетни луѓе воедно и нема да дојде до драми, а истите што не знаеја да се носат ќе изгубат на внимание.

Fifi84, x.Daisy.x and princess5 like this.
  12. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Треба правен факултет да завршиме сите или еден брз курс по право да ги прочешламе законите пред да пишуваме на форум, бидејќи која е границата помеѓу соодветна критика и клевета/негативна критика? На страна навредливи зборови, тоа апсолутно не оправдувам.
    Ама кој гарантира дека некоја дива пак нема да се најде навредена од КОНСТРУКТИВНА критика и ќе се заканува со тужби пак? Од каде да знаеме што е ок а што не? За тоа се модераторите.

Leat, Ivan4e04, Nausicaa and 11 others like this.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Па не беа баш сите 'конструктивни' критики.:lol:
    Вриеше навреди, од мајче, до шајче.

Најинтересното:
    И од двете страни...
    И на форумов, и од самите 'погодени' ликови.

Purplelilac and BloodElf like this.
  14. bicycle

bicycle Форумски идол

Моментално ми текна на кајгана ама па од таму бегам како ѓавол од крст. :D

Не, најсериозно, и јас сум против навреди.
    Политичарите ги направија подолу од ѓубре по форум, по фб, мува не ги лази, не се замараат а овде поради некои мислења кои на дотичнатите не им се допаднаа, веднаш лајв, тужби, затварање теми, сечење вени бла бла.
    Не знам дали е работата за плачење или смеење.
    На форумов доаѓаме да си разделиме мислења, совети а не тензии стварање и непотребни драми.

Можеа да се бришат од време на време навредливите коментари, секаде. Да се следат често темите, а не отпосле плачки, ред солзи ред мрсоли, па откако се испишаа 475984 страници за некоја си Миа за која до вчера не знаев дека постои ќе се затвараат по цели теми.

Барем правилата за сите да се исти, секое понатамошно бришење за офтопик, навреда, непотребен муабет и икс други вакви работи да пристига и известување а не да прашуваме по темине зошто мене ме бришат , зошто она не е бришана.

Боранија стана форумов од многу непрегледности.

Amellie13, Nausicaa, Idedemja and 6 others like this.
  15. winnie02

winnie02 Истакнат член

крај краева овде е инфлуенсерството, за кого ќе пишувате, тој ќе е актуелен.

сакам да кажам дека девојчето Менди од овде со својот блог е супер!

Fifi84 likes this.
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Модератори да се изберат. Политиката на користење да биде видлива, не таму негде закопана. Права и обврски, инаку не е форум, анархија е.

Ivan4e04, friendy, DAngel and 12 others like this.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Ете!
    Ја сумира цела тема во ова. (y)

Idedemja and simoncelicius like this.
  18. Abel

Abel Популарен член

Ќе те однесе точно таму кај што сакаш да те однесе. Јас поднаучив да готвам, имав дури и една професионална соработка со еден фотограф. А децата си имаат родители.

19. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Има две нови теми за блогерки и јавните фаци.
    Зошто се избришаа старите теми?

20. WildMk

WildMk Форумски идол

Чии деца?

Thread Status:
Not open for further replies.