Образложение за „Инста-блогерки“ и „Македонски јавни фаци“

Дискусија во 'За форумот' започната од Femina, 9 февруари 2021.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.615
    Допаѓања:
    43.250
    Прво да посакам добредојде на сите нови членови кои направија профил само за коментирање на темата. Да :* не' :* дружите :* и :* понатаму. :*

Второ, еден куп попродуктивни теми има, поважни теми па не се испишале 10 страни.

И трето, да не отворате нова тема, ако не сакаат да се пиши за нив, нека не се пиши.

На Idedemja, Biljarkata, Konfetka и 4 други им се допаѓа ова.
  2. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.442
    А зошто потреба да се дискутираат ванаби јавни фаци и инфлуенсерки по новоотворени теми кога повторно треба да се внимава што се пишува?
    Нели е ова форум и секој може да напише се што си има и го мисли?
    По некој период повторно на некоја драма кралица ќе и текне да го изврти напишаното, да го користи син и за да добие поени од следачите?
    Исто ко во пмс период, ќе се испокара па потоа пу пу не важи, извини.
    Кога веќе си одлучил да се занимаваш со тоа треба да знаеш дека не сите ќе те сакаат и не сите ќе те подржуваат.
    Во знак на револт, јас воопшто не би пишувала, а не и дека некад имам пишано, ама па и нови теми воопшто не беа потребни, кога никој од нив не прифаќа критика.

На Leat, PaLaVa, Idedemja и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.502
    Допаѓања:
    8.827
    Јасно е, не ни мислам дека го правиш тоа. Те цитирав за да има муабетот тек. Изнесов исто така свое мислење, непланирано, спротивно на твоето. Не можеш да се изземеш од толпата затоа што и ти си дел од овој форум, секако многу повеќе од мене.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.293
    Можам да се изземам.
    Основа за изземање ми е што не пишувам на тие теми.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.086
    Допаѓања:
    42.204
    Вајлдич, ти сакаш Симс да играш,некој сака да трача за тоа време. По чему е твоето боље?
    Јас мислам од многу гејминг, не учат интерперсонални вештини децата.
    Хах , еве јас сум сестрана , мајке ми. И книги читам, и уметност сакам и оговарам. А да, и домакинка и мајка и работам и жена краљица...
    Кој сака што сака нека си прави со слободно време.
    Сака да оговара? Фајн. Сака да спортува? Фајн. Блогер да биде? Такоџе.
    Што кој мој мене ми е гајле...

На Leat, ALISA0000, burthdaykake и 9 други им се допаѓа ова.
  6. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Не знам дали некој остана имун на ситуацијава и да си пишува во темите како ништо да не било. Сметам дека, во знак на револт, треба да си стојат празни.
    Вниманието што го добиваат ,,јавните" фаци, едноставно да исчезне.
    Ако ништо друго, барем за дотичната не вреди да се пишува ни еден збор, ниту пак да се следи на инстаграм. Што паметно ,,продава", освен види ме, се сликам и заработувам преку луѓе што не знаат што е вредност и трошење на квалитетно време.
    Обично, кога има бурна негативна реакција од бројни личност за нечиво дело, треба оној што го твори да се запраша каде греши, а не vice versa.
    #Шпекулирам од неофицијални извори.

На Leat, Ivan4e04, PaLaVa и 20 други им се допаѓа ова.
  7. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.502
    Допаѓања:
    8.827
    Ќе отидеме офф топик чинам :)
    Можеш да се обидеш да се изземеш со млакиот изговор дека тие теми се банални и не се вредни за следење (иако не е баш така, затоа што на разно-разни блогови се откриваат неверојатни таленти и супер ствари, ама ти тоа не можеш да го знаеш затоа што не ги следиш нели, ама сепак некако си изградила мислење и уверена дека се теми само за "тепање време"). Ама не можеш да сугерираш дека темите што ти не ги следиш ништо не чинат, а темите што ги следиш и на кои си активна се корисни и може многу да се научи. На крајот на денот, форумот е збир (на теми и карактери), а не поединец.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.476
    @Femina дотичната Миа кажа дека ќе "тужи" и одма реагиравте. А кога Луциферка, пишуваше на секој втор дека ќе ги тужи, бидејќи родителите и биле адвокати, никој од админите ништо не презема. Па ни вие. Ама кај можеме ние со Миа, ние сме обични смртници. И ѝ ги имам пријавено мислењата на членката, не и беа избришани. Кај е еднаквоста тука?

На Mencia, Leat, Ivan4e04 и 18 други им се допаѓа ова.
  9. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.689
    Допаѓања:
    8.634
    Дајте кажете друг форум и ќе се собереме таму. Овдека нека си ја викнат Миа за модератор :D еве јас ќе и кажам пасворд од профилов и нека напише како што смета дека јас треба да мислам:rofl:

Не сум за вреѓања по било која тема на било кој основ, ама да заклучуваат теми затоа што некому некоја "фаца" не му се допаѓа ми e too much. Ете нека има нова тема само со позитивни мислења каде сите ќе паѓаат во несвест од голите гради на Миа а ние да се собереме на друго место и решен проблем.

Едит: и уредниците на сајтов и Миа проблемот нека го бараат во модераторите. Тие се тие кои треба да спречат да постојат постови со навреди на форумов. Не знам зошто постојат модератори ако не си ја вршат работата???

На Leat, Ivan4e04, PaLaVa и 18 други им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.293
    Не е муабетот за тоа чии интереси се попаметни, туку каде води одреден тренд?
    Немам ништо против 'тепање време', експерт сум за 'тепање време'. :lol:

На mal.ecka и Dentina им се допаѓа ова.
  11. winnie02

winnie02 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    1.919
    Шпекулирам дека

наместо да се пишува за бруките на некои што не можат да се носат со истото, да коментираме квалитет.

Знаеш мини блогер со квалитетна содржини пиши! Знаеш некој што рачно изработува накит или некоја работа прави од срце, пиши!
    Знаеш еко блог?
    Знаеш мини цвеќара?
    Има некој од овде тоа што го работи и притоа го прифаќа нашето мислење без да мисли дека сме вошкарки? дај тоа да видиме, дај тоа да билдаме и такви јавни фаци да правиме. Што слушаат мислење од публика, што не претат со тужби, ќе бидеме погорди и на форумот и на нив. А можда ќе успееме и во поголеми размери и ќе добијат соработка со појаки брендови од подрачјето. Тогаш ќе ни биде мило, затоа што се дел од нас и нормално дека ќе е позитивна атмосфера.

Баталете тужби, закани, драми... видовме свашта.

да поддржиме и пишуваме квалитетни луѓе воедно и нема да дојде до драми, а истите што не знаеја да се носат ќе изгубат на внимание.

На Fifi84, x.Daisy.x и princess5 им се допаѓа ова.
  12. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.838
    Допаѓања:
    25.747
    Треба правен факултет да завршиме сите или еден брз курс по право да ги прочешламе законите пред да пишуваме на форум, бидејќи која е границата помеѓу соодветна критика и клевета/негативна критика? На страна навредливи зборови, тоа апсолутно не оправдувам.
    Ама кој гарантира дека некоја дива пак нема да се најде навредена од КОНСТРУКТИВНА критика и ќе се заканува со тужби пак? Од каде да знаеме што е ок а што не? За тоа се модераторите.

На Leat, Ivan4e04, Nausicaa и 11 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.293
    Па не беа баш сите 'конструктивни' критики.:lol:
    Вриеше навреди, од мајче, до шајче.

Најинтересното:
    И од двете страни...
    И на форумов, и од самите 'погодени' ликови.

На Purplelilac и BloodElf им се допаѓа ова.
  14. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.442
    Моментално ми текна на кајгана ама па од таму бегам како ѓавол од крст. :D

Не, најсериозно, и јас сум против навреди.
    Политичарите ги направија подолу од ѓубре по форум, по фб, мува не ги лази, не се замараат а овде поради некои мислења кои на дотичнатите не им се допаднаа, веднаш лајв, тужби, затварање теми, сечење вени бла бла.
    Не знам дали е работата за плачење или смеење.
    На форумов доаѓаме да си разделиме мислења, совети а не тензии стварање и непотребни драми.

Можеа да се бришат од време на време навредливите коментари, секаде. Да се следат често темите, а не отпосле плачки, ред солзи ред мрсоли, па откако се испишаа 475984 страници за некоја си Миа за која до вчера не знаев дека постои ќе се затвараат по цели теми.

Барем правилата за сите да се исти, секое понатамошно бришење за офтопик, навреда, непотребен муабет и икс други вакви работи да пристига и известување а не да прашуваме по темине зошто мене ме бришат , зошто она не е бришана.

Боранија стана форумов од многу непрегледности.

На Amellie13, Nausicaa, Idedemja и 6 други им се допаѓа ова.
  15. winnie02

winnie02 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    1.919
    крај краева овде е инфлуенсерството, за кого ќе пишувате, тој ќе е актуелен.

сакам да кажам дека девојчето Менди од овде со својот блог е супер!

На Fifi84 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.857
    Допаѓања:
    186.391
    Модератори да се изберат. Политиката на користење да биде видлива, не таму негде закопана. Права и обврски, инаку не е форум, анархија е.

На Ivan4e04, friendy, DAngel и 12 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.293
    Ете!
    Ја сумира цела тема во ова. (y)

На Idedemja и simoncelicius им се допаѓа ова.
  18. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.502
    Допаѓања:
    8.827
    Ќе те однесе точно таму кај што сакаш да те однесе. Јас поднаучив да готвам, имав дури и една професионална соработка со еден фотограф. А децата си имаат родители.

19. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.371
    Има две нови теми за блогерки и јавните фаци.
    Зошто се избришаа старите теми?

20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.293
    Чии деца?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.