1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Овесна каша

Дискусија во 'Рецепти' започната од Divajn, 2 јули 2013.

  1. eli25

    eli25 Форумски идол

    Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.724
    Допаѓања:
    122.045
    Сте спремале ли овес од дома за на работа?
    За неколку недели ќе почнам со работа и толку се навлеков на овесот та не ќе можам друго да смислам за доручек :D
    Имаме кујна на работа и можам таму да правам, ама не би овеси да мешам :D , па ме интересира , од дома нема да е толку убава а ? :(
     
    На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. cooll

    cooll Популарен член

    Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    2.831
    Допаѓања:
    9.753
    Пол:
    Женски
    Топол сакаш? Има overnight oats во фрижидер да одстои и сабајлето е спремно за јадење. А топол ако сакаш може се да припремиш и на работа да го полиеш само со топла вода.
     
    На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kristina.k

    kristina.k Форумски идол

    Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.297
    Допаѓања:
    37.950
    Пол:
    Женски
    Побарај рецепти за overnight oats ама ладно ќе е.

    @cooll исто сме пишале :D


    @eli25 рецептите многу ме бендисаа, ќе го пробам утре со кокос ама каков пудинг ставаш? И не излегува голема количина?
     
    Последна измена од модератор: 15 февруари 2023
    На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. eli25

    eli25 Форумски идол

    Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.724
    Допаѓања:
    122.045
    Ставив класичен пудинг , не протеински, оној што го вариме на др.еткер имав дома. Таман ќе се свари со 2,3 минути :)
    Јас си ја спремив “смесата” во теглички, сега од двата типа каши си ставам само по 3 и пол големи лажици во млекото и мешам. Ко пудинг да јадеш се , пробај.

    Купив вчера и засладувач од урми, утрово ферерото така ја правев и не заборавај коцка две темно чоколадо.

    Кога ќе ја спремиш, количината не е премногу таман си е како на сликата а еве колку отприлика изнесува претходно спреманото. Додади плус 6 големи лажици што ги изедов :D
    8AE58561-8572-4411-A2E7-FC2CD83AA057.jpeg

    Инаку , топли ги сакам :rofl:
     
    На mal.ecka, azelea и kristina.k им се допаѓа ова.
  5. kristina.k

    kristina.k Форумски идол

    Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.297
    Допаѓања:
    37.950
    Пол:
    Женски
    @eli25 фала, утре правам обавезно :inlove: и мене топли ми се повкусни. Освен некој сад што држи топлина на храна да најдеш, како бебешките.
     
    На mal.ecka и eli25 им се допаѓа ова.
  6. eli25

    eli25 Форумски идол

    Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.724
    Допаѓања:
    122.045
    Ејј да! Како ти текна. Во Карес треба да има :)
     
    На simoncelicius и kristina.k им се допаѓа ова.
  7. n.lauda

    n.lauda Истакнат член

    Се зачлени на:
    7 февруари 2023
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    384
    Пол:
    Машки
    Овесни снегулки (помалите), се полеваат со вода или млеко, топло или ладно, по желба. Се додава какао, урми исецкани (пресувани или свежи) или чоколадо. Ако се со вода се додаваат и парчиња овошје (портокал, мандарини, банана, киви, јаболка...). Свежи или суви ситни ливчиња нане или ментол. Може и комбинација овес и корн флекс. Подобро е ако малку отстои. Јас си припремам од вечер за доручек на работа. Едноставно и брзо.
     
    На mal.ecka и eli25 им се допаѓа ова.
  8. macalavica

    macalavica Популарен член

    Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.014
    Допаѓања:
    4.712
    Пол:
    Женски
    Јас денес сварив 4 лажици овес во вода, изрендав 1 јаболко го посолив со цимет па го измешав со сварената каша.Одозгора ставив чиа и ореви и 1 лаж.мед.превкусна беше.
    Јас сум носела и на работа овес,секакви комбинации и топли и ладни.
     
    На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. dunika

    dunika Форумски идол

    Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.665
    Допаѓања:
    91.196
    Пол:
    Женски
    @eli25 јас исклучиво овес доручкувам на работа.Мојот е overnight,ама ако сакаш топол носи го во стаклена тегличка/сад и загреј во микро,после додади банана или berries и решен проблем.
     
    На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. eli25

    eli25 Форумски идол

    Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.724
    Допаѓања:
    122.045
    Да така мислев.Ќе побарам деновиве таков сад:)
    Можеш да споделиш и некој рецепт за overnight? ,сепак со бебево може и тоа ќе е подобра опција .
     
    На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. macalavica

    macalavica Популарен член

    Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.014
    Допаѓања:
    4.712
    Пол:
    Женски
    Можеш во обична тегла и јас имам носено, ако е погусто некогаш додавам топла вода само и таман е за јадење.Сите каши ги правам скоро со вода, не сум толерантна на кравјо млеко па избегнувам а со јогурт ми се кисели.Има и посебна тема за носење оброци на работа ѕирни идеи и таму.
     
    На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Eli23

    Eli23 Форумски идол

    Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.577
    Допаѓања:
    48.916
    Пол:
    Женски
    Омилена овесна ми е со сува брусница или чизкејк овесни.
    Правам овернајт оти ги сакам ладни.
    Јас пак не ја можам блага и топла, сакам да ми е ладна.
    Ставам 3 лаж овесни, 1 чиа или лен, 1лаж путер кикирики, мед како засладувач, пола бананче и сува брусница рака.
    Повеќе ги сакам со јпгурт него со млеко, ама експериментирам.

    Исто топ рецепт од режимите што ги држам ми е 3 лаж овес, млеко по потреба, лажица грчки јогурт, мед и овошен џем. Обично си варам дома со мед.
     
    На azelea му/ѝ се допаѓа ова.