Многу јадам и овошје и зеленчук, но преферирам зеленчук .. салатичка мх мх А од овошје најмногу лимони најчесто цедени, портокал , лубеница, киви... друго не сакам баш Пред некое време најдов некој текст дома како правилно да се јаде овошјето, па бидејќи пишувам блог таму го преведов.. може да прочитате http://what-maria-loves.blogspot.com/2012/04/health-tips-what-do-you-know-about.html
Повеќе јадам овошје,зеленчукот скоро воопшто не го јадам а многу е добар за здравјето.Треба да почнам и зеленчук да јадам
Повеќе јадам зеленчук, секој ден јадам по горе-долу три-четири зеленчуци, а овојше многу малку јадам. Не е дека не сакам овошје, туку дома кај мене слабо се јаде. Немаме навика, а треба да имаме бидејќи е здраво. Еднаш месечно дали ќе купиме некое овошје и тоа ќе скапе од стоење, затоа што не ни текнува на него. А не е дека не јадам овошје.
Ги сакам и двете. Не сум мислела никогаш дали зимам повеке овошје или зеленчук ама мислам дека зеленчук јадам повеке. Не дека го сакам повеке ама обожавам салати па можеби заради тоа!
Зависна сум од овошје и зеленчук, нема ден да не каснам ни едно ни друго. Денот ми почнува со овошје, јадам преку ден салати, па и за ужина пак по некое овошје, јаболката ги скапав јадејќи и пак не ми се здосадени.
Обожавам и овошје и зеленчук,само повеќе сакам овошје посебно летниот период кога има буквално се.Малини,јагоди,кајсии,праски,па и цреши мммммм обожавам .Ама обожавам и салата од зелнчук исто многу
За жал имам проблем со ензимите во желудникот, и организмот тешко ми го варизеленчукот...ако не е барем мале запржен,сварен...не го можам. За разлика пак, на некоја си среќа овошјето го можам и мнооогу го сакам. Во состојба сум летото само со овошје да се хранам
гнетам што ќе стигнам и од овошје и од зеленчук...денес едни кајсии ми се најдоа у дневна...колку дланка големи коа ги видов бев ....мх си се наручкав..чудно запек ако не ме фати
Сакам и овошје и зеленчук. Зеленчукот повеќе го сакам како салата. Овошје јадам секој ден, најмногу сакам: цреши, јагоди, ананас, јаболки, портокали...