јас јадам секакво овошје,и морам дневно барем едно јаболко. инаку обожавам да си правам овошна салата...мммм
Општо земено си сакам овошје... Најмногу преферирам банани и јаготки,потоа киви,портокали,јаболка,ананас,круши,сливи,грозје итн итн... Значи од овошје јадам скоро се,шо не важи истото и за зеленчукот
Обожавам овошје само сум малце мрза. На пример ако има портокали ме мрзи да ги излупам, а мама или баба ако ми ги средат одма ги јадам хахаха Највеќе сакам праски, јагоди и портокали.
омилено овошје ми е ананасот ама ретко кога кај нас можам да го најдам свеж повеќет стојат по неколку недели во маркетите
Сливи и јагоди најомилените. Јагодите ме мрзи да ги спремам да ги сецкам(така ги јадам ) затоа повеќе јадам сливи, многу ми се убави ама не сакам кога се многу зрели и кажави сакам кога се така цврсти ама не прецврсти па забите да си ги искршам.
Site mozni ovosja gi jadam,periodov mi e aktuelen portokalot ceden so limon ili citron,nejdobar nacin za pocetok na denot
Јас лично неможам да живеам без овошје. Секако постојат периоди кога едноставно не ми се јаде до толку. Во лето најмногу го конзумирам поради тоа што најмногу е присутно во продажба. Буквално се' јадам од овошје, а најомилени ми се црешите.
Јас ретко јадам овошје повеќе уживам во зеленчукот Но од овошје омилени ми се лубеници,јагоди цреши и јапонски јаболка другово... слабо
секојдневно конзумирам овошје Али омилени овошја ми се диња лубеница јаболка праски мандарини банани цреши портокал и јаготки
конзумирам овошје скоро секој ден најчесто јаболка,портокал,мандарина и банана сега иначе омилени ми се:грозје,лубеница,јагода,цреша и праска
А иначе не дека јадам многу ама кога ќе го видам или така кога ќе ми сака душата тогаш но не дека јадам многу