И јас кога бев на твоја возраст не се хранев здраво, овошје јадев но зеленчук, супи, или други домашно приготвени јадења воопшто не конзумирав. Сега кога веќе сум возрасна свесна сум која храна е поздрава и се обидувам што е можно повеќе да јадам таква храна. Убаво е ако и ти полека полека да почнеш по малку да се храниш поздраво, не знам можеби ти немаш проблеми со тежината но покрај здраствените проблеми можеш да добиеш и такви. Позз
ОВОШЈЕ Нема ден а да не изедам една овошна салата. Обожувам кога татко ми ги прави,па шлаг,па мед,па чоколаден прелив,абе милина Сакам јаболки,кајсии,сливи,праски,цреши,вишни,јагоди,киви,банана,ананас,папаја,малини,капини,портокали,помаранџи,лубеница,круша,грозје...ма да не набројувам повеќе со еден збор секое овошје го јадам!
Oбожавам најмногу јаболки, секој ден јадам по 2 истотака и на црешите не можам да им одолеам, банани сакам исто, праски, ама веќе кажав јаболките ми се незаменливи...
Да може да се преживее само со овошје одма ќе почнам само овошје да конзумирам. Во секое годишно време може да се најде некаков вид овошје. Уживам јадејќи особено в лето.
јас што и да е од овошје обозавам../. многу ги сакам сите овошја..би можела само нив да ги јадам не ми треба ништо,, оти премногу ги сакам..
и јас сум исто, едвај чекам лубеници и дињи да излезат тие посебно ги обожавам, а да не зборам за јагоди, крушки, сливи, малини ммммм праскии уфф ги обожавам
Многу сакам овошје, ама кога се јаде во ограничени количини. Највеќе јадам: банани, лубеница, јаготки, праски, сливи, грозје, кајсии. Абе се' !
Последниве месеци овошјето го прејадов, нема ден да не изедам најмалку 2 парчиња овошје. Овошјето ми е дел од моето секојдневие.
Па и јас сум нешто слично. Само што јас како најомилени си ги имам кајсиите и лубеницата. Како се израдував мајка ми кога ми донесе 3кг кајсии пред 2 дена. Сега останаа уште 2-3 кајсиички...сите други јас и брат ми мав ги направивме
Јас неможам без овошје..Секој ден морам да изедам по неколку вида..Сите овошја ги обожавам посебно праски касии лубеници дињи цреши јагоди јаболка ананас киви сливии..Буквално се..Обожавам овошјее..
Се што е од овошје обожавам,нема нешто што не јадам. А посебно на зима едноставно неможам без јаболка.Со нив заспивам и со нив се разбудувам. Иначе омилени ми се дефинитивно бананите
Се што е од овошје обожавам,нема нешто што не јадам. А посебно на зима едноставно неможам без јаболка.Со нив заспивам и со нив се разбудувам. Иначе омилени ми се дефинитивно бананите