Секакво овошје јадам цитроните не ги јадам многу а омилени ми се портокалите, мандарините, праските, јаготките
Зеленчук појќе јадам одколку овошје. Многу слабо јадам овошје.. сите дома јадат многу само јас исклучок сум
Повеќе јадам зеленчук него овошје, но кога јадам овошје преферирам да јадам јаболко и тоа зелено киселко многу го сакам, летно време јаготки исто многу сакам, вака зимно време повеќе сум по мандаринките.
Мразам овошје,ама бидејки сум на диета морам да јадам.Инаку само јагодите можам да ги јадам,се останато .Ама кога се мора се се може.
Било какво иако преферирам тоа што е сезонско! Преферирам портокалите,мандарините,лимонот и цитронот да ги оставам да одстојат во вода со алкохолен оцет пред лупење,колку толку да им искочат хемикалиите од шприцањето
Многу сакам овошје,значи јадам се од овошје.Периодов најмногу јадам мандарини,портокали,во лето цреши,праски,кајсии.....
Неможам да си замислам ден без овошје , едноставно го обожавам. Најомилени ми се праски , кајсии , портокали и мандарини
Обожавам овошје. Секој ден јадам. Манго, лубеница и ананас ми се омилени. Инаку еве некои сликичkи, што се може да се направи од овошје : Спојлер
Јас не сум многу по овошјето. Од овошје јадам: портокал, мандарина, диња, праска, цреша, јаболко, банана и модра слива.
Скоро секојдневно конзумирам овошје..од овошје не јадам само ананас (неможам мирисот да му го поднесам)... Јадам се зависи од сезона. Поретко јадам банана бидејќи јас сакам овошјето да ме освежи . Омилени овошки ми се цреши и малинки.
Обожавам овошје ама не го конзумирам секој ден. Има денови кога сум само на овошје ама има и кога не го ни погледнувам али такви се малку